فناوری در خدمت تولید اعضای بدن

فناوری در خدمت تولید اعضای بدن


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 40772
پرینترهای زیستی را باید حوزه ای از فناوری دانست که هسته اصلی پزشکی بازتولیدی تلقی شده و محققان در دنیا مشغول فعالیت در این حوزه هستند.

 

پرینترهای زیستی را باید حوزه ای از فناوری دانست که هسته اصلی پزشکی بازتولیدی تلقی شده و محققان در دنیا مشغول فعالیت در این حوزه هستند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پزشکی بازتولیدی  از حوزه های مورد توجه در سال های اخیر است. تولید ارگان های مختلف بدن، بافت های نرم و سخت برای کاربردهای پیوند اعضاء، ترمیم زخم ها و کاربردهای زیبایی از جمله مهمترین کاربردهای این حوزه جدید است. از این رو پرینترهای زیستی سه بعدی به عنوان هسته اصلی پزشکی بازتولیدی تلقی می شود.

از چاپگر های سه بعدی برای چاپ قطعات مختلف در صنایع گوناگون استفاده می شود. با این روش می توان قطعات را با دقت و سرعت بالا و هزینه اندک تولید کرد. در پزشکی از این روش برای ساخت ایمپلنت ها استفاده شده است. در چند سال گذشته توجه محققان فعال در زمینه مهندسی بافت به قابلیت های این دستگاه در ایجاد بافت های بدن جلب شده است. از این دستگاه می توان برای ساخت قالب، ساخت داربست بدون سلول و ساخت همزمان داربست و کاشت سلول استفاده کرد.

با توجه به جستجو در فضای اینترنت، تعداد بسیار زیادی از پرینترهای صنعتی وجود دارد اما در حوزه زیستی این تعداد به شدت تقلیل پیدا می کند. آنچه در ادامه آمده است برخی از این پرینترها به همراه ویژگی های آنها) از جمله قیمت، قابلیت ها (  در کنار خاستگاه آنها است. در این میان، برخی پرینترهای تجاری و برخی تنها تحقیقاتی هستند که می توان آنها را در مقالات مختلف پیدا کرد.

محصول شرکت Organovo با نام NovoGen MMX 3D با تکنولوژی  اکستروژن بر مبنای سرنگ و مواد هیدروژل های سلولی است. پرینتر بعدی محصول شرکت EnvisionTEC با نام 3D Bioplotter است که فناوری اکستروژن بر مبنای سرنگ در آن به کار گرفته شده است همچنین موادبه کار شده در آن  هیدروژل، سیلیکون، هیدروکسی آپاتیت، تیتانیوم و چیتوزان است. پرینتر بعدی محصول شرکت RegenHU با نام BioFactory و 3DDiscoveryاست با فناوری اکستروژن بر مبنای سرنگ. جوهر زیستی، جوهر استخوانی مواد آن است. همچنین می توان از محصول شرکت 3D Bioprinting Solution با نام FABIONنام برد. فناوری آن  چندگانه) cure با نور، الکترومغناطیسی و اکستروژن( است و از هیدروژل، اندامک یا ارگانوید استفاده می شود.

فناوری‌های همگرا به عنوان یکی از اولویت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح است در همین راستا نیز از ابتدای سال ۹۴ برنامه ترویج و آموزش فناوری‌های همگرا در سایت فناوری‌های همگرا به نشانی nbic.isti.ir آغاز شده است. همچنین ارتقای نقش‌آفرینی حوزه‌های مختلف فناوری برای دستیابی به محصولات نوظهور و با اثرات اقتصادی و اجتماعی بالا، یکی از اقداماتی است که مرکز راهبردی فناوری های همگرا در معاونت علمی در راستای آن فعالیت می کند. 

انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم