فناوری یک شرکت دانش‌بنیان به کمک تولید گوشت قرمز آمد

فناوری یک شرکت دانش‌بنیان به کمک تولید گوشت قرمز آمد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 47627
ازدیاد تولید گوشت قرمز از جمله اولویت‌های راهبردی در تولید غذای مورد نیاز کشور است، تجاری سازی «لاپاراسکوپی» در ایران که به افزایش باروری دام کمک می‌کند، گامی در همین راستا است که توسط یک شرکت دانش بنیان صورت گرفته است.

با افزایش قیمت گوشت قرمز در یک برهه زمانی، لزوم توجه بیش‌تر به فناوری‌های نوین بیش از بیش احساس می‌شود. تلقیح با استفاده از لاپارسکوپی از جمله روش های بهره‌ور و مبتنی بر فناوری است که با اجراي آن می‌توان انتظار  نتايجي از قبيل‌: چند قلوزايي، بهبود صفات مادري، داشتن سرعت رشد، غيرفصلي نمودن توليد مثل و زايش، بهبود كيفيت لاشه و حذف و يا كاهش دنبه بدون افزايش چربي لاشه در مقايسه با نژادهاي بومي در توليدات جديد را داشت. این روش  پیش از این به صورت آزمایشی در مراکز تحقیقاتی دولتی اجرا می‌شد.

محمد مرادی شهر بابک، مدیر عامل شرکت دام گستر پیشگام در این‌باره گفت: پیش از این تلقیح مصنوعی با روش‌های موسوم به تفنگی و نظایر آن انجام می‌گرفت، تلقیح مصنوعی با استفاده از روش لاپاراسکوپی مزیت‌های بسیاری از جمله کیفیت را به همراه دارد. پیشتر، از این روش به صورت آزمایشگاهی استفاده می‌شد. این شرکت با دعوت از کارشناسان استرالیایی از آنها برای آموزش متخصصین ایرانی کمک گرفت.

وی افزود: با توجه به این مسئله در واقع انتقال اساسی دانش به داخل کشور در راستای بومی‌سازی این روش و در نهایت تجاری‌سازی آن صورت گرفت. برای آن که بتوان اسپرم گوسفند نژاد‌های بهره‌ور را به تمام کشور ارسال کرد، باید حتماً آن را منجمد کرد و در صورت انجماد تنها می‌توان از روش لاپاراسکوپی استفاده کرد.

مرادی در ادامه ضمن اشاره به تلاش‌های تیم تحقیقاتی این شرکت افزود: در طول دوره 17 روزه‌ای که کارشناسان استرالیایی برگزار کردند، توانستیم سه اکیپ کامل را آموزش دهیم و در حال حاضر ظرفیت 500 هزار دوز تلقیح مصنوعی به صورت تجاری وجود دارد و امیدوار هستیم در آینده این ظرفیت را افزایش دهیم.

وی اظهار داشت: کارشناسان خارجی هر واحد تلقیح مصنوعی با این روش را با نرخ 120 هزار تومان در ایران انجام می‌دادند، البته در حال حاضر کارشناسان ایرانی این خدمت را با نرخی در حدود 25 هزار تومان انجام می‌دهند. با این روش گوسفند‌های دورگه‌ای ایجاد می‌شود که از خصوصیات نژادی بهتری برخوردار هستند و این مسئله برای بهبود وضعیت ذخایر استراتژیک دامی کشور مهم است.

 

گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

پایان پیام/33


اخبار مرتبط

چگونگی موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان از نگاه رؤسای پارک‌های علم‌وفناوری

بررسی عوامل کلیدی موفقیت بازاریابی شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری استان تهران

تشریح موفقیت های شرکت های دانش بنیان

۵ عامل شکست و موفقیت‌ شرکت‌های دانش بنیان


تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم