مجلس از ابزارهای نوآورانه و ظرفیت نخبگانی در امر قانونگذاری کمک بگیرد
خیاطیان در جریان بازدید رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک در بازدید از خانه خلاق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نهاد قانونگذاری به شدت نیازمند شناخت کارکردهای نوآوری و بکارگیری ابزارهای نوآورانه در راستای اجرای وظایف خود است، گفت: نظارت بر اجرای قوانین مسئله مهمی است که میتوان از طریق روشهای نوآورانه آنها را انجام داد.
وی با بیان اینکه خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه باید به مسائل به صورت زیر ساختی نگاه کند و چشمههای تولید دانش بنیان را در این حوزه دریابد، افزود: این زیستبوم بر اساس نیاز مجلس به امر اجتنابناپذیر نوآوری و خلاقیت و بکارگیری ایدههای نخبگان در حوزه قانونگذاری به خوبی در حال توسعه است. با توجه به مدت زمان کوتاه ایجاد خانه خلاق و نوآوری مجلس و دستاوردهای آن، به نظر میرسد تاکنون هدفگذاری خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه موضوع مسئلهیابی همواره در کشورها مطرح بوده و هر کشور با نظامی برای حل آن مواجه است، گفت: امروز سرعت تغییرات به قدری بالا است که اگر بخواهیم با روشهای سنتی مسائل را حل کنیم، عقب میمانیم. بر این اساس باید با نخبگان صاحبنظر برای دستیابی به ایدهها ارتباط برقرار کرد و با نوآوری و سرعت زیاد، دقیقترین پاسخ را برای حل چالشها و مسائل به دست آورد.
خیاطیان ادامه داد: ابزارها و بسترهای نوآورانه در امر قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین کمک میکند نخبگان به مسائل کشور وصل شوند و از این رهگذر به راهحل و پاسخ دقیقتری دست یافت. بنابراین خانه خلاق و نوآوری مجلس باید به محل استفاده از ظرفیت نخبگانی در حوزه قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین تبدیل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه نوآوری در کشور نیازمند حمایت است، گفت: برای آنکه ابزارهای نوآورانه و بسترهای آن در کشور توسعه یابد، ابتدا باید مسئله را به خوبی شناخت و همرسانی مؤثری میان قانونگذار و صاحبان ایده ایجاد کرد. در این میان خانه خلاق مجلس میتواند محل پرورش ایدهها، ارتباط صاحبان ایده با قانونگذار و ایجاد هماهنگی برای بکارگیری از ابزارهای نوآورانه در امر قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین باشد.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#
Send to friends