مسیر تحقیقات بر روی سندروم متابولیک هموارتر شد

مسیر تحقیقات بر روی سندروم متابولیک هموارتر شد


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 43378
محققان در مشهد با انجام پژوهشی در حوزه سندروم متابولیک تاثیر عصاره دانه انگور بر روی این اختلال را بررسی کردند.

محققان در مشهد با انجام پژوهشی در حوزه سندروم متابولیک تاثیر عصاره دانه انگور بر روی این اختلال را بررسی کردند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، آیا درباره سندروم متابولیک شنیده اید؟ سندروم متابولیک اختلالی است که با  افزایش وزن، افزایش چربی، قند و فشارخون  همراه است. سندروم متابولیک از ریسک فاکتورهای مهم بیماری های قلبی و عروقی محسوب می شود که از مهمترین عوامل مرگ و میر در سطح جهان است.

اما بیس فنول آ یکی از سموم آلاینده محیطی است که تماس با آن منجر به بروز بسیاری از اختلالات متابولیک از جمله تغییر در پروفایل چربی و قند خون، مقاومت به انسولین و چاقی  می شود. همچنین با خطر افزایش فشار خون و آترواسکلروز همراه است. پس عاملی در ایجاد این اختلال است.

همچنین شواهد نشان داده که انگور خصوصا دانه آن حاوی ترکیبات پلی فنولی با خاصیت بالقوه آنتی اکسیدانی است. این ترکیبات و نیز ماده موثره رسوراترول دارای اثرات مهاری بر روی ریسک فاکتورهای سندروم متابولیک است و همچنین به عنوان یک عامل پیشگیری کننده از بروز بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود.


اما برای اطمینان از این موضوع محققان در مشهد با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری  طرحی با عنوان «بررسی تاثیر عصاره دانه انگور بر سندروم متابولیک ایجاد شده با بیس فنول آ در رت» انجام دادند و اثر حفاظتی عصاره دانه انگور و رسوراترول .بر روي هريك از عوامل ايجاد كننده سندروم متابوليك در اثر تجويز خوراكي بيس فنول آ در رت بررسی شد. 

هر قدمی که در زمینه تحقیقات علمی برداشته می شود مسیر پژوهش را هموارتر می کند. با این اقدام محققان مشهدی و مشخص شدن تاثیر عصاره دانه انگور بر سندروم متابولیک می تواند تحقیقات در این حوزه را سرعت بخشد.


انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم