با تلاش یک شرکت دانشبنیان داخلی
مکانيابهای راديويي دریایی ایرانساخت شد
تلاش این شرکتها در چند سال اخیر، به توسعه فناوری های مدرن در کشور کمک موثری کرده است. فناوری هایی که مسیری طولانی را تا بویم شدن طی کرده اند. البته هنوز هم در ابتدای راه هستند و شرکتهیا دانشبنیان راهی دور اما ایمن و مطمئن دارند.
یکی از شرکت های دانش بنیان، این روزها به کمک تخصص نیروی انسانی خود روزنه امیدی به روی صنعت دریایی کشور باز کرده است. این شرکت وارد عرصه طراحی یکی از سامانه های کاربردی صنعت دریایی کشور شده است. به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، در حال حاضر شرکت رساپرداز آينده محصولاتي در قالب پروژه/ محصول به مجموعههاي کاربر ارايه ميکند که از يک روش مبتني بر اختلاف زمان دريافت سيگنال (يا TDOA) در سايتهاي دور از هم بهره برده و اقدام به مکانيابي اهداف مورد نظر ميکند. در اين راستا تاکنون سامانههاي مختلف مکانياب راديويي طراحي و ساخته شدهاند و در اختيار کاربران در حوزه دفاعي قرار گرفتهاند.
اسماعیل وحدتی مدیر عامل شرکت دانشبنیان «رساپرداز آینده» درباره ضرورت تولید و طراحی محصولات این شرکت گفت: شرکت رساپرداز آينده تنها شرکت در ايران است که سامانهاي بر اساس روش مکانيابي زماني يا Multi-lateration ارايه کرده است. اين دستآورد حاصل تلاش اين شرکت از سال 1384 تاکنون است و تنها شرکتي در ايران است که سامانه مکانياب تلفيقي يا Hybrid ارايه ميکند.
به گفته این فعال دانش بنیان، با دستيابي به محصول با قابليتهاي افزوده شده علاوه بر کاربران فعلي در حوزه دفاعي، امکان ارايه آن به کاربران ديگر در حوزه هاي تجاري نيز ميسر خواهد شد.
"غیر متحرک یا به اصطلاح پسیو بودن سامانههای ساخت شرکت و دقت بالاي آن در مکانيابي، از قابلیت های این سامانههای ساخت داخل محسوب میشود. بر اساس انتظارات کاربران این سامانه قابليتهاي جديدي دارد که کاربري آن را آسانتر کرده و مزيتهاي تاکتيکي ايجاد میکند."
وحدتی با بیان این مطلب ادامه میدهد: افزودن نوع پردازش جديد در سختافزار و نرمافزار بر پايه زاويه (علاوه بر روش زماني موجود)، مد تلفيقی و ماجول کاليبراسيون و سنکرونسازي با سيگنالهاي GNSS از جمله مهم ترین ویژگی های محصول طراحی شده شرکت ما است.
مدیر عامل رسا پرداز آینده از ظرفیت این محصول برای ورود به بازارهای بینالمللی میگوید و در ادامه بیان میکند: اگر چه در قدم اول تغييرات و بهبودهاي حاصل شده روي سامانههاي فعلي انجام ميگيرد و کاربران آن مجموعههاي دفاعي هستند ولي با توجه به نياز بازار در کاربردهاي ديگر و بررسيهاي صورت گرفته، در آيندهي نزديک صنايع ديگر (از جمله در کاربردهاي مخابراتي) مشتريان بالقوهي سامانههاي مکانياب و مانيتورينگ پسيو خواهند بود.
پیشگیری از واردات با تولید محصولات بومی
این فعال فناور، درباره ارزآوری محصولات و خدمات، شرکت میگوید: يکي از نگاههاي اصلي در توسعه سامانههاي مکانياب راديويي در شرکت رساپرداز آينده، ورود به بازارهاي غيرنظامي است. در گام نخست با ارائه سامانههاي قدرتمند و با کاربري آسان، جلوي واردات محصولات مشابه گرفته ميشود و در قدم بعدي، تامين نيازهاي مصرفکنندگان خارجي مد نظر است.
"اين گسترش در زمينه کاربردهاي مخابراتي سامانههاي مکانياب که با مفاهيمي از قبيل مانيتورينگ فضاي فرکانس نيز عجين است نياز بازار است."
این فعال دانش بنیان این نکته را بیان میکند و ادامه میدهد: توسعه صنايع دانشمحور و درونزای شرکت ما دو ويژگي مهم دارد. یکی اینکه جلوي ورود محصولات مشابه را ميگيرد و باعث جلوگيري از خروج ارز ميشود و دوم اینکه بخشي از نيروهاي متخصص و نخبه را در داخل کشور به کار گرفته و از توانمنديهاي آنها در توسعه و سازندگي کشور استفاده ميکند. همچنین با توليد و ارائهي سامانههاي ياد شده، امکان صادرات آن و ارزآوري هم فراهم مي شود.
تولید محصول ایرانی با نصف قیمت محصولات مشابه خارجی
وحدتی، با اشاره به قیمت محصول تولیدی در داخل ایران، بیان میکند: قيمت محصول توليد شده در داخل کمتر از 50 درصد نمونه خارجي است. ضمن اين که هزينههاي مربوط به پشتيباني و خدمات مشاوره، نصب، راهاندازي و راهبري در مقايسه با شرکتهاي خارجي ناچيز است. از اين رو به نظر ميرسد تکيه بر اين موضوعات در کنار توجه به توليد داخل در وزارت ICT ميتواند کارساز باشد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در پاسخ به این پرسش که آیا در تولید محصولات خود استانداردهای ملی و جهانی را رعایت می کنید یا خیر، گفت: در تولید محصولات این شرکت، استانداردهای جهانی سیستمهای دفاعی لحاظ شده که فراتر از سیستمهای صنعتی و تجاری است.
این فعال فناور، با اشاره به کمکهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تولید محصول خود، میگوید: شرکت رساپرداز آینده در چند مورد از کمکهای معاونت علمی و فناوری بهره برده است. از جمله آن می توان به دریافت وام توسعه محصول و دو مورد کمک در دریافت ضمانتنامه برای انجام پروژه اشاره کرد.
گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends