نوآوریهای استارتاپی به مدد محرومیتزدایی آمد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با فعالان جوان و استارتاپی قرارگاه جهادی امام رضا(ع) کند دیدار و گفتگو کرد. این قرارگاه، با رویکردی نوآورانه و استارتاپی در زمینه محرومیت زدایی و کمک به رونق اقتصاد روستایی با کمک استارتاپها و شتابدهنده نوآوری فعالیت میکند.
استارتاپ سایه، زیرساختی استارتاپی برای شبکه سازی و تعامل خیریهها، برای شناسایی و کمک به رفع محرومیت، با هدف اتصال توان توانمندان به نیاز نیازمندان طراحی و پیادهسازی شده است.
بر بستر این استارتاپ، بیش از 1500 موسسه خیریه به تعامل با یکدیگر میپردازند و ضمن ایجاد شبکهای از اطلاعات محرومین و نیازهایشان، خواستهای بیش از 10 هزار نیاز حاشیهنشین و نیازمند را به مدد بیش از 31 هزار خیر مردمی در این زیست بوم تامین کردند.
«روستاپ» دیگر پلتفرم استارتاپی است که ظرفیتی را برای فروش محصولات و دستاوردهایی که توسط روستاییان تولید میشوند فعال است. این استارتاپ، بر یک بستر فروش دیجیتال برای این محصولات در سطح داخلی و بین المللی بازارسازی می کند.
در این استارتاپ کالاهایی با فساد دیرتر و دارای ظرفیت بالقوه فروش انبوه، به فروش میرسد و به طور متوسط در هفته 50 تن فروش دارد.
همچنین استارتاپ «شبکه تجارت پارسی» ظرفیتی ایجاد کرده است که محصولات روستایی را به بازارهای بین المللی عرضه کند. این پلتفرم سنجش بازار، با کمک به رساندن محصولات به استانداردهای عرضه و تولید و ایجاد تعامل با بازارهای بینالمللی زمینه ورود محصولات روستایی به این بازارها را فراهم میکند.
ایجاد شبکه حمل و نقل بار با ایجاد استارتاپ «بردبار» نیز شبکهای است که با استفاده از ظرفیتهای موجود در حمل و نقل زمینی، ریلی و هوایی روند حمل و نقل را تسهیل میکند.
قرارگاه جهادی امام رضا (ع)، نخستین گروه جهادی محرومیتزدایی است که با استفاده از ظرفیت استارتاپی و شتابدهندهها برای کمک به آبادانی کشور فعالیت میکند.
هدف این مجموعه جهادی، رفع محرومیت است و با ایجاد بستری برای فعالیت مجموعهای از استارتاپها، رفع آسیبهای حاشیهنشینی و حل مشکلات اجتماعی در حاشیه شهرها و روستاها را دنبال میکند.
استارتاپی با توانمندی تبلیغات هوشمند
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری همچنین به دفتر کار شرکت «تپسل» رفت و با فعالان فناور این استارتاپ به گفتوگو نشست.
تپسل، یک شبکهی هوشمند تبلیغات دیجیتال است که کار خود را با ارائهی سرویس تبلیغات ویدئویی درونبرنامهای، برای اولین بار در ایران، شروع کرده است. ارائه طیف وسیعی از راهکارهای تبلیغات دیجیتال از فعالیتهای این شرکت فعال در حوزه تبلیغات هوشمند به شمار میرود. هدف این شرکت، ارائه تبلیغ موثر و مفید در فضای مجازی است و اکنون با بیش از یک میلیون کاربر فعال و همکاری با بیش از 600 وبسایت اینترنتی، در زمینه تبلیغ اثرمند و هوشمند فعالیت میکند.
ورود فناوری شرکتهای دانشبنیان و تجهیزات ایرانساخت به عرصه مبارزه با مواد مخدر
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر، درباره همکاریهای این ستاد برای کشف علمی و فناورانه مواد مخدر با استفاده از توانمندی شرکت های دانش بنیان داخلی و گفتوگو کردند. در این بازدید بر استفاده از دانش و فناوری بومی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها به طوری که وابستگی در حوزه کشف، پایش و مبارزه را به پایینترین حد ممکن برساند، تأکید و توافق شد.
در بخش دیگری از این بازدید، مقدمات برای همکاری آزمایشگاههای ستاد مبارزه با مواد مخدر و شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فراهم شد. این شبکه آزمایشگاهی بیش از 600 آزمایشگاه مجهز و 12هزار تجهیز آزمایشگاهی را شبکهسازی کرده است و ضن ارائه خدمات آزمایشگاهی به سراسر کشور، خدمات ارائه شده در بستر خود را با تسهیلات ویژه به نخبگان، دانشگاهیان، شرکتهای دانشبنیان و پژوهشگران ارائه میدهد. ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز علاوه بر آزمایشگاه مرکزی، در 28 استان آزمایشگاه مستقل مجهز و مستقل دارد که میتواند با شببکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه، آنالیز مواد کشف شده همکاری کند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در حاشیه این بازدید با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها در ارائه پیشرفتهترین فناوریها برای کشف و شناسایی مواد مخدر توانمند هستند، اظهار کرد: از ورود فناوری و نوآوری شرکتهای دانش بنیان به حوزه کشف، تشخیص و شناسایی حمایت میکنیم.
ستاری همچنین به ایجاد بازار برای خدمات و محصوات دانشبنیان ایرانساخت این حوزه تأکید کرد و گفت: ظرفیت بسیار خوبی در شرکتهای دانشبنیان شکل گرفته است که ستاد مبارزه با مواد مخدر میتواند بازار خوبی برای این شرکتها ایجاد کند.
همزمان با روز دانشجو، ناحیه نوآوری در حوزه دامپزشکی و زیستپزشکی ایجاد میشود
در ادامه بازدیدها پژوهشکده تحقیقات زیست پزشکی میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شد. در این بازدید، ایجاد ناحیه نوآوری و حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان حوزه دامپزشکی کلید خورد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بازدید از این پژوهشکده گفت: زیست بومی که در زیست فناوری و داروهای انسانی شکل گرفته و دانش آموختگان داروسازی را در کشور ماندگار کرده است، باید در حوزه فرآوردههای دانش بنیان حیوانی نیز شکل بگیرد.
رییس ستاد زیستفناوری همچنین با تأکید بر تأمین نیازهای کشور در حوزه فرآوردههای غذایی و دارویی حیوانی ادامه داد: در حوزه دام، طیور و آبزیان وابستگیهای جدی داریم و ظرفیت بسیار خوبی در این حوزه برای اشتغال و ثروت آفرینی توام با تامین نیازها وجود دارد.
ریس بنیاد ملی نخبگان همچنین بیان کرد: برای تامین اولویتها راهی طولانی در پیش داریم و این راه با حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهایی که بخش خصوصی سرمایهگذار آنها است کوتاه میشود. البته هرکدام از نیازهای دارویی، فرصتی برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و خوداتکایی است که بخشهای مختلف از جمله پژوهشگاهها، باید بستری فراهم کنند که بخش خصوصی بتواند با سرمایهگذاری روی ایدههای نوآورانه، نیازها را به محصول و اشتغال بدل کند.
ستاری، با اشاره به اینکه الگوی حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی و فعالیت در زیستبوم نوآوری، در تأمین فرآوردههای پیشرفته «ایرانساخت» حوزه دارو اثرگذار بوده است، افزود: بهمن ماه سال جاری، نخستین کارخانه آنزیم کشور به عنوان تامین کننده یکی از راهبردیترین نیازهای دامی آغاز به کار میکند؛ سال جاری همچنین نخستین واکسن «ایران ساخت» و سال آینده نیز 4 واکسن دیگر به بازار دارویی کشور روانه خواهد شد.
به اعتقاد معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، این موفقیت با سپردن کار به بخش خصوصی ممکن شد. به میدان آمدن بخش خصوصی و حمایت از ایدههای نوآورانه تولید محصول اثرمند را ممکن میکند و در این بستر فکری، به طور کامل برای حمایت و همکاری آمادگی داریم.
ستاری با بیان اینکه زیستبوم ایجاد شده در زیستفناوری، باید در حوزه فناوری حوزه دام، طیو و آبزیان نیز شکل بگیرد، افزود: همان زیستبومی که در تولید داروهای زیستی و نوترکیب شکل گرفته و این عرصه اکنون صاحب یک صنعت شده که دانش آموختگان داروسازی را در کشور ماندگار کرده است، باید در این حوزه شکل بگیرد.
نوآوری شرکتهای دانشبنیان تحولی تازه در فناوریهای ایجاد کرده است
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این زیست بوم با عزم بخش خصوصی که حاضر است در این بخش سرمایه خود را صرف کند شکل میگیرد، گفت: حاصل پژوهشی که صرفا متکی به بودجه دولتی است راه به جایی نمیبرد و این نوآوری شرکتهای دانشبنیان است که میتواند تحولی تازه در فناوریهای این حوزه ایجاد کند. در حال حاضر 98 درصد نیزا دارویی کشور در زیست بومی که در این حوزه شکل گرفته است تولید میشود و این توانمندی باید به حوزه دام ،طیور و آبزیان نیز تزریق شود.
ستاری همچنین افزود: خط تولید مرغ، نمونه خوبی از وابستگی در فناوریهای این حوزه است که در تمامی بخشهای آن از نژاد جوجه تا پروبیوتیکها و آنتی بیوتیکها وابستگی وجود دارد و باید این بازار خارق العاده به دست شرکتهای دانش بنیان داخلی برسد. زیرا مهمترین انگیزهبخش این جوانان دانشجو وجود کسب و کاری است که آیندهای روشن داشته باشد و در این حوزه آمادگی داریم با همکاری دانشگاه تهران حمایتهای لازم را برای رونق این بخش انجام دهیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه برای این حوزهها اولویتهای جدی در این نهاد وجود دارد گفت: به کمک این توانمندی و صرفا با حمایت از بخش خصوصی و جوانان خلاق می توان برای رفع این نیاز اقدام کرد. این کار با سرمایه گذاری بخش خصوصی به درآمد بسیار بالا و اشتغال درخور توجه منجر میشود. البته کاستیهای بسیاری وجود دارد که هرکدام فرصتی برای ایجاد اشتغال و ارزش افزوده و خوداتکایی هستند. ما نیز در این بستر فکری جدید، به طور کامل آماده حمایت و همکاری هستیم.
به گفته وی، بهمن ماه نخستین کارخانه آنزیم کشور راه اندازی میشود. امسال نخستین واکسن ایران ساخت و سال اینده 4 واکسن وارد بازار دارویی کشور می شود. این موفقیت با سپردن کار به به بخش خصوصی ممکن شد. پس برای تولید محصول اثرمند باید بخش خصوصی وارد میدان شود.
نقش شرکتهای دانشبنیان در متن جامعه پررنگ شود
در بخش دیگری از این بازدید، محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه حضور شرکتهای دانشبنیان در متن زندگی جامعه باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد ، اظهار کرد: نقش شرکتهای دانشبنیان در زندگی جامعه مشهود است و اگر این شرکتها نبودند، قطعا شاهد بهتر شدن ارائه خدمات و محصولات فناورانه نبودیم. حضور این شرکتها باید به دیگر بخشها از جمله زیستپزشکی و پزشکی دامی نیز تسری و توسعه پیدا کند.
مخبر دزفولی ادامه داد: این پژوهشکده وابسته به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تحقیقات گستردهای را در حوزه دامپزشکی و زیست پزشکی انجام داده است. محصولات دارویی بیولوژیک و واکسنهای انسانی دامی و انسانی در این پژوهشکده تولید شده است و در مرحله تجاری سازی قرار دارد.
به گفته وی، همچنین اتاقهای تمیز، بخش مراقبت های ویژه و آزمایشگاه پاتولوژی و کشت بافت از بخشهای این پژوهشکده است. البته محصولات دارویی بیولوژیک، واکسنهای انسانی دامی و انسانی نیز در این پژوهشکده تولید شده است و دو محصول گیاهی تولید شده آن نیز مرحله تجاریسازی قرار دارد.
پایان پیام/24
Send to friends