هدف ما ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی فعال و سالم است
ستاری در نشست هم اندیشی با فعالین زیست بوم فناوری و نوآوری:

هدف ما ایجاد زیست‌بوم کارآفرینی فعال و سالم است


زمان مطالعه : 6 دقیقه
کد خبر : 21854
نشست هم اندیشی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با فعالین زیست بوم فناوری و نوآوری در معاونت علمی برگزار شد.

 

 

نشست هم اندیشی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با فعالین زیست بوم فناوری و نوآوری در معاونت علمی برگزار شد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در این نشست معاون علمی و فناوری رییس جمهوری پس از شنیدن دیدگاه، نظرات، دغدغه ها و سخنان حاضرین در نشست اظهار کرد: اقتصاد نفتی حاکم در کشور مردم را از نقش آفرینی در اقتصاد کشور دور کرده است تجربه شخصی در مسئولیت های پیشین من نشان می دهد که نگاه اقتصاد دولتی در کشور حاکم است که البته ربطی به دولت ها ندارد و همواره این جو وجود دارد بنابراین باید در کشور از تکیه به اقتصاد نفتی فاصله بگیریم که این امر با کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان امکان پذیر می شود.

ستاری با بیان اینکه هنوز اشتغال در کار دولتی فرزندان برای خانواده ها اهمیتی بسیار دارد گفت: در واقع اقتصاد در کشور را می توان به زمین فوتبال تشبیه کرد که بازیگران دولتی و نیمه دولتی نقش آفرینان اصلی آن هستند و سهم مردم در این بین بسیار کم رنگ است در صورتی که در اقتصاد مردمی همه باید وارد این صحنه شوند و در آن نقش آفرینی کنند.

نایب رئیس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین بیان کرد: در فضای دانش بنیان کنونی نزدیک به 3 هزار شرکت دانش بنیان فعال هستند که در معاونت علمی نگاه حمایتی برای فعالیت بهتر آنها وجود دارد در واقع بیش از 90 سرویس و خدمت در فضای کسب و کار ذیل قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان به این شرکت ها ارائه می شود خدماتی همچون معافیت از سربازی، معافیت مالیاتی و بیمه را می توان نام برد که یکی از آنها حمایت مالی و تسهیلات مالی است. البته فعالیت هایی همچون رشد سریع استارت آپ ها نیز با اقدامات معاونت علمی شکل گرفت و در دانشگاه ها و جامعه پایه ریزی شد.

 

تلاش برای ایجاد زیست بوم کارآفرینی

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه هیچ اصراری به اخذ مجوز اجباری برای فعالیت این شرکت ها در معاونت علمی وجود ندارد گفت: فضای کسب و کار کشور که فضایی پیچیده و ناسالم است باید با فعالیت های نوآورانه و خلاقیت تلفیق شود در واقع به فکر استخدام دولتی و گرفتن حقوق دولتی بودن نشان دهنده نبود ذات کارآفرینی در افراد است. بنابراین در این مدت در معاونت علمی و فناوری تمام سعیمان را کردیم تا محیط کسب و کار فعال و سالم همراه با خلاقیت ایجاد کنیم تا به عنوان الگویی در کشور قرار گیرد.

ستاری با اشاره به اهمیت دادن به تفکر و خلاقیت افراد ابراز کرد: بنابراین در این راستا در معاونت علمی در تلاش برای ایجاد این زیست بوم کارافرینی بودیم لذا مردم باید همدل وارد این صحنه شوند تا این نهال به ثمر نشیند البته در دولت همه در زمینه اقتصاد دانش بنیان با هم همدل هستند اما باید قبول کنیم که فعالیت در این زمینه سختی هایی دارد و برای تغییر و رسیدن به شرایط مطلوب نیازمند گذراندن شرایط سخت هستیم.

 

برگزاری 500 رویداد کارآفرینی در کشور

همچنین مهدی صفاری نیا در این نشست با اشاره به اینکه موضوع رویدادهای کارآفرینی، شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری چند سالی است که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال پیگیری است اظهار کرد: در سال های اخیر شاهد بروز و ظهور اکوسیستم کارآفرینی و استارت آپی با ایجاد فضایی جدید در کشور هستیم که تغییر روحیه کارمندی به کارآفرین بودن یکی از اقدامات و اهدافی است که در این راستا در نظر گرفته شده است. همچنین این تغییر در فضای پژوهشی به ایجاد فضای نوآور و خلاقیت یکی دیگر از تغییرات در این زمینه است.

صفاری نیا همچنین عنوان کرد: خوشبختانه در حال حاضر شاهد توسعه و بروز زنجیره رویدادهای کارآفرینی، ایجاد شتاب دهنده ها، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد از نقطه شروع تا توسعه در کشور هستیم. سال جاری بیش از 500 رویداد کارآفرینی در کشور برگزار شده که در حال حاضر برگزاری آنها تبدیل به حرکتی خودجوش شده است البته عمده آنها رویدادهایی آموزشی و تجربی را شامل می شود.

رییس پارک علم و فناوری پردیس با بیان اینکه در حوزه شتاب دهنده ها 40 مجموعه اعلام فعالیت در این زمینه را داشتند گفت: از این تعداد 25 مجموعه فعال هستند که بیشترین آنها مربوط به استان تهران است البته ظرفیت سازی خوبی در سایر شهرها نیز ایجاد شده است.

وی در بخش بعدی سخنان خود به تشکیل کارگروه ساماندهی مراکز نوآوری و رویدادهای کارآفرینی در معاونت علمی و فناوری اشاره کرد و عنوان کرد: این کارگروه اهدافی همچون ساماندهی، تسهیل و توسعه کلیه رویدادهای کارآفرینی، ترویج هر چه بیشتر رویدادهای بومی، امن سازی زیست بوم کارآفرینی و ایجاد اعتما در برگزاری رویدادها و هدفمندسازی حمایت ها دارد. البته بومی سازی تدریجی مدل های خارجی بر اساس نیاز داخل، ساماندهی، ترویج و هدایت متمرکز موضوع در سطح ملی، الگوسازی و پررنگ کردن استارت آپ ها، حمایت از فناوری های بومی و جلوگیری از آلوده کردن زیست بوم توسط افراد سوجو از جمله اقدامات این کارگروه است.

 

وجود 14شتاب دهنده مورد تایید و حمایت معاونت علمی

صفاری نیا همچنین به بحث شتاب دهنده ها اشاره کرد و ابراز کرد: شتاب دهنده های فعال و دانش بنیان می توانند از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی برخوردار شوند تا کنون 14شتاب دهنده در معاونت علمی تایید و مورد حمایت قرار گرفته که تنوعی از موضوعات مختلف علمی و فناوری را پوشش می دهند. همچنین 1300 درخواست برای ورود به شتاب دهنده ها ارسال شده است. همچنین معاونت علمی و فناوری از رویدادهایی که سهم مهمی در انتقال مهارت ها و کارآفرینی دارند حمایت می کند که در این زمینه نیز تا کنون 103 رویداد با 27 موضوع در 30 شهر با حضور بیش از 8 هزار شرکت کننده برگزار شده است.

وی همچنین بیان کرد: دو کمیته سرمایه گذاری و ترویج به منظور پیگیری و فراگیر کردن حوزه شتاب دهنده ها در معاونت علمی تشکیل می شود تا فعالیت ها در این حوزه مطلوب تر انجام شود.

در نشست هم اندیشی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با فعالین زیست بوم فناوری و نوآوری، همچنین به مشکلات و چالش های پیش روی برگزارکنندگان استارت آپ ها و رسانه های تخصصی پرداخته شد. این نشست با هدف تعامل و ارتباط با فعالان عرصه نوآوری و فناوری برگزار شد که در پنل تخصصی آن سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، مهدی الیاسی معاون سیاستگذاری و برنامه ریزی راهبردی، علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و منابع، پرویز کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و مهدی صفاری نیا رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جمعی از روسای شتابدهنده های خصوصی، VCها و صندوق های تامین مالی و جسورانه و برگزارکنندگان رویدادهای کارآفرین از سراسر کشور حضور داشتند.

انتهای پیام/25

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم