80 درصد کاتالیست‌ها با آغاز تحریم‌ها بومی‌ شد

80 درصد کاتالیست‌ها با آغاز تحریم‌ها بومی‌ شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 69257
کاتالیست‌ها از جمله اقلام بسیار استراتژیک در صنعت نفت و گاز محسوب می‌شوند. یک فعال فناور در این زمینه اظهار کرد که با حمایت معاونت علمی و فناروی ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور موفق شده‌اند بیش از 80 درصد کاتالیست‌های مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمزه کازرونی مدیر عامل شرکت فناور توسعه دانش و فناوری ایلیا بیان کرد: کاتالیست‌ها از جمله اولین اقلامی بودند که از سال 1389 مورد تحریم قرار گرفتند. با اعمال تحریم‌ها مشکلات زیادی برای پالایشگاه‌ها به وجود آمد، زیرا اکثر نیاز کشور از خارج تامین می‌شد و شرکت‌ها مجبور بودند که با قیمت بالا و از طریق واسطه‌ها کاتالیست‌ها را خریداری کنند.

به گفته کازرونی، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور زیادی تاسیس شد که به صورت تخصصی در حوزه کاتالیست فعالیت می‌کنند. پس از چند سال فعالیت، به جرات می‌توان گفت که با توجه به تعداد کاتالیست‌های ساخته شده و  کاتالیست‌های در لبه تجاری‌سازی، در حال حاضر نزدیک به 80 درصد از کاتالیست‌های مورد نیاز کشور، در داخل ساخته می‌شود.

 

وی ادامه داد: ما در شرکت؛ یک کاتالیست با فناوری بسیار بالا تولید کرده‌ایم که از اهمیت بالای برای تامین بنزین کشور برخوردار است. این کاتالیست رفورمینگ نفتا نام دارد و با توجه به اینکه 70 درصد بنزین مورد نیاز کشور در واحد رفورمینگ پالایشگاه ساخته می‌شود، این کاتالیست می‌تواند نقشی کلیدی در این حوزه ایفا کند.

کازرونی همچنین گفت: 95 درصد از نیاز دنیا به این کاتالیست توسط دو شرکت فرانسوی و آمریکایی ساخته می‌شود. این کاتالیست از سال 2017 در  روسیه نیز با تحریم مواجه شد. آنها نیز دو خط تولید راه اندازی کرده‌اند. ما مدعی هستیم که کیفیت کاتالیست ساخته شده در کشور ما از کیفیت کاتالیست روسی بسیار بالاتر است.در مورد این کاتالیست بیش از 10 هزار صفحه آزمایش وجود دارد و در 4 ورژن و نوع مختلف تولید شده است.

بیش از این حمایت‌های مختلفی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه انجام گرفته است. با توجه به اینکه اکثر مشتری‌های این کاتالیست، دولتی و نیمه دولتی هستند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌تواند نقشی تعیین کننده در بازارسازی و توسعه بازار این محصول ایفا کند.

پایان پیام/33

اخبار مرتبط:

گردش مالی ۱۰۰ میلیاردی مرکز تخصصی فن‌بازار در حوزه گاز

حمایت از «فن‌بازارها» افزایش خواهد یافت

دومین نمایشگاه شهر هوشمند فرصتی برای رسیدن به افق

۳۲ قرارداد سرمایه گذاری و انتقال فناوری رونمایی شد

رئیس شبکه فن بازار ملی ایران: لرستان به یکی از فن‌بازارهای مهم کشور تبدیل شود

 

 

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم