کاتالیست‌هایی که صنعت را از واردات بی‌نیاز می‌کنند
توسط یک شرکت فناورتولید شد؛

کاتالیست‌هایی که صنعت را از واردات بی‌نیاز می‌کنند


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 21093
یک شرکت فناور داخلی با تولید کاتالیست‌های فلزات گران‌بها و احیای کاتالیست‌های استفاده شده، بخشی از نیاز صنایع گوناگون به خصوص صنعت نفت را تامین کند.

 یک شرکت فناور داخلی با تولید کاتالیست‌های فلزات گران‌بها و احیای کاتالیست‌های استفاده شده، بخشی از نیاز صنایع گوناگون به خصوص صنعت نفت را تامین کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ممدیرعامل یکی از شرکت‌های فناور توليد كاتاليست‌ها کشورمان با اشاره به اهمیت بالای کاتالیست‌ها در فعل و انفعالات شیمیایی در عرصه صنعتی گفت: کاتالیست‌ها نقش مهمی در روند تولیدات صنعتی ایفا می‌کنند که پایه‌ها به عنوان  یكي از مهمترين و اساسي ترين زمينه توليد كاتاليست‌ها به شمار می‌روند اما تولید این تجهیزات نیازمند داشتن دانش فنی و فناوری تولید آن در سطح انبوه است که در اختیار همه کشورها نیست.

محمد فتوره مدیرعامل اکسیرنوین کاتالیست‌ها را یکی از نیازهای اساسی صنعت عنوان کرد و گفت: با توجه به اينكه صنایع كشور به خصوص صنعت نفت به كاتاليستهاي حاوي فلزات گران‌بها از جمله پلاتين، پالاديوم، روديوم، نقره و طلا نیازی جدی دارند، تولید و فرآوری این کاتالیست‌ها در کشور و بدون نیاز به صرف هزینه‌های دوچندان برای واردات این محصولات، دارای اهمیت بالایی است.

مدیرعامل فرآیند تولید پايه هاي اكسترود و گرانول با فناوری پیشرفته را مستلزم کسب دانش فنی و دارای اهمیتی بالا دانست و گفت: تولید پايه هاي كروي را با يك تكنولوژي بسيار جديد و منحصر به فرد موجب شد تا کشور از واردات پایه‌هاي اكسترودر 6 تن در روز و پايه هاي گرانول 1 تن و با استحكامی بین 40 تا حداکثر 120 نيوتن بی نیاز شود.

کاتالیست‌ها سرنوشت‌ساز در فعالیت صنایع پتروشیمی

این فعال حوزه فناوری، کامل شدن چرخه كامل توليد كاتاليست‌های گران‌بها را زمینه‌ای برای حرکت چرخ صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی دانست و گفت: با توجه به اهمیت بالای بومي کردن و توسعه فناوري‌هاي نو در زمينه توليد كاتاليست‌ها، طراحي و مهندسي فرآيند توليد آنها، بومي سازي مواد اوليه مورد نياز ، استحصال و بازيابي فلزات گرانبها از كاتاليست‌هاي کهنه ممکن شده است.

 

وی با بیان این‌که تولید كاتاليست‌هاي حاوي فلزات گران‌بها به صورت صنعتي با خط تولید پایه های گرانول و اکسترودر و بازیابی فلزات گرانبها از کاتالیست های مستعمل موجب اشتغال بیش از دویست نفر به طور مستقیم از متخصصين، نخبگان و نیروی انسانی فارغ‌التحصیل دانشگاه ها و تکنسین‌های کشور شده است.

 

فتوره با اشاره به این‌که دانش فني جديد این حوزه از جمله توليد پايه هاي گرانول و بازيابي فلزات گرانبها واحدهاي پالايشگاه‌ها و پتروشيمي موجب افزایش اکتان، کارآمد شدن و تولید پلیمرها می‌شود، است، کاتالیست‌ها تسهیل کننده واکنش‌ها هستند و هیچ واکنشی  بدون حضور این مواد امکان پذیر نیست که دسته‌بندی‌های گوناگونی دارند اما به طور عمومی در دو دسته‌ی همگن و ناهمگن وجود دارند.

ضرورت نگاه جدی به صنایع 

این فعال فناور، به حضور جدی دستگاه‌های متولی با تاکید بر ضرورت حمایت از دستگاه‌های متولی به حضور  در صحنه حمایت از شرکت‌های برطرف کننده‌نیاز صنایع کشور، افزود: بسیاری از صنایع هستند که در شرایط سخت و پیچیده تامین از کشورهای خارجی می‌توانند نیاز صنایع را رفع کنند مانند همین کاتالیست‌ها که در دوران تحریم از سوی کشور تامین کننده تحویل نمی‌شد، اما با تلاش علمی و فناورانه این محصول با فناوری بومی تولید شد و بخش مهمی از نیاز کشور را مرتفع کرد، بنابراین حمایت از صنایع دانش‌بنیان یک ضرورت و اصل اساسی است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

 

پایان پیام/24

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم