گسترش هوش مصنوعی؛ تصاویر به متن تغییرمی‌کند

گسترش هوش مصنوعی؛ تصاویر به متن تغییرمی‌کند


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 68663
فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی گسترش یافته است. یکی از این شرکت‌ها با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، سامانه نویسه‌خوان فارسی را طراحی کرده است. وظیفه‌ این سامانه، استخراج متن از تصاویر است.

هوش مصنوعی از جمله فناوری‌های پرکاربرد در حوزه‌های مختلف محسوب می‌شود. شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی فعالیت خود در این حوزه را افزایش داده‌اند و هر روزه محصولات و خدمات جدیدی عرضه می‌کنند که بر اساس هوش مصنوعی تولید و طراحی شده است.

شرکت‌دانش‌بنیان راهکار پردازش ژرف، یکی از این شرکت‌ها است که با استفاده از فناوری هوش‌مصنوعی، سامانه نویسه‌خوان فارسی را طراحی کرده است. این سامانه به کاربر اجازه می‌دهد تا از تصاویری مانند تصویر نسخه‌های خطی، متن استخراج کند.

علیرضا نوریان، مدیر‌عامل این شرکت گفت: سامانه هوشمند نویسه‌خوان که به عنوان سامانه الفبا نامگذاری شده است، از هوش‌مصنوعی استفاده می‌کند تا متون مختلف را از تصاویر استخراج کند. این سامانه می‌تواند متن تصاویر یا اسناد اسکن شده را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی استخراج کند.

 

وی در ادامه گفت: این محصول تا به حال صادر نشده است اما سامانه هوشمند نویسه‌خوان می‌تواند بازار بسیاری خوبی در کشورهای عربی داشته باشد. با توجه به مزیت‌های رقابتی فراوان، از جمله دقت و قیمت مناسب، امیداور هستیم زمینه صادرات این محصول به کشورهای عربی فراهم شود.

 

پردازش داده در سازمان‌ها

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان راهکار پردازش ژرف ادامه داد: محصولات ما با وجود کیفیت قابل رقابت با نمونه‌های بزرگ و مشهور خارجی، قیمت به مراتب پایین‌تری  از این نمونه‌ها دارند. برای مثال، هزینه استفاده از سامانه هوشمند نویسه خوان الفبا، حدود یک‌دهم هزینه‌ای است که  نویسه‌خوان شرکت گوگل دریافت می‌کند.

 

به گفته وی، سامانه هوشمند نویسه‌خوان الفبا با استفاده از هوش مصنوعی متن موجود در اسناد، فایل‌های پی‌دی‌اف و یا اسناد اسکن شده را پردازش کرده و استخراج می‌کند. در واقع با استفاده از این سامانه، اسناد اسکن شده و فایل‌های پی‌دی‌اف، قابل جستجو، ویرایش و پردازش می‌شوند. می‌توان نویسه‌خوانی را درگاه ورود به دیجیتال‌سازی و پردازش اطلاعات در بسیاری از شرکت‌ها و سازمان‌ها دانست.

نوریان همچنین افزود: نویسه‌خوان هوشمند «الفبا» در هر کجا که اسناد متنی به شکل تصویر و یا اسکن شده وجود دارند کاربرد دارد. این سامانه در موارد مختلفی از جمله، موتورهای جستجو،کتابخانه‌ها، سامانه‌های آرشیو اسناد، سامانه‌های مالی و اتوماسیون‌های اداری کاربرد دارد.

 

وی گفت: شرکت‌دانش‌بنیان راهکار پردازش ژرف، سال گذشته از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه تسهیلات اشتغال‌زایی بهره‌مند شد و همچنین با کمک این نهاد، موفق به دریافت ضمانت‌نامه‌های بانکی شده است. این حوزه از ظرفیت خوبی برخوردار است و امیدوار هستیم با کمک نیروهای جوان و متخصص شرکت،  محصولات و خدمات شرکت توسعه یابد.

 

 

گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

 

پایان پیام/33

اخبار مرتبط:

توسعه علمي و فناوري كشور در گرو حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان

چگونگی موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان از نگاه رؤسای پارک‌های علم‌وفناوری

استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در اماکن مسکونی تهران با همکاری شهرداری تهران

تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان با ارائه خدمات مشاوره توسعه فنی سرعت می‌گیرد

 

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم