گلخانه فناور محیط کشت محصولات غذایی سالم میشود
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصرف سبزی و صیفیجات در تمام دنیا حجم قابل توجهی از بازار محصولات غذایی را به خود اختصاص میدهد، حالا فرقی نمی کند سبز باشد یا قرمز و نارنجی ، کدامشان فواید و مزیت های فراوانی برای ما انسان ها دارد.
صدرالله اسکندری مدیرعامل شركت سرمایه گذاری ارس تارلا امین با بیان اینکه تولید محصول سالم و مفید برای جامعه مهمترین هدف این واحد فناور است افزود: کار راهاندازی گلخانه بر اساس پیشرفته ترین دانش گلخانه بومیسازی شده و در شرایط هیدروپونیک اداره میشود. یکی از ویژگی های این مجموعه این است که به کمک کارشناسان متخصص، تکنسینها و کارگران ماهری که به صورت تخصصی آموزش دیده اند فعالیت می کند.
وی با اشاره به اینكه فناوری كشت هیدروپونیك به طور کامل در کشور بومیسازی شده است، عنوان کرد: در بهره برداری از مرحله نخست این گلخانه، خیار،گوجه فرنگی، فلفل و بادمجان تولید و صادر شده است. این مجموعه بیش از 80درصد از محصولات صیفی خود را صادر می کند.
میزان تولید سالانه نزدیک به 10هزار تن محصول سالم، به كشورهای روسیه، قطر و دبی صادر شده و ضمن اشتغال بیش از 550 نفر، ارزآوری قابل توجهی را به همراه داشته است.
مدیرعامل این شركت که، محصولات تولیدی این گلخانه را با برند «آتاویتا» به بازارهای كشورهای متقاضی عرضه می كند، پیش بینی كرد: در صورت بهره برداری از مجموع 91 هكتار گلخانه شیشه ای مسقف سالانه 14 هزار تن محصول سبزی و صیفی برداشت شود.
اسکندری، با اشاره به استفاده از فناوریهای نوین کنترل و نگهداری آب گفت: این فناوری در ازای هر هكتار یك دهم كاهش مصرف آب، افزایش تولید 10 برابری ، كاهش 20 درصدی مصرف برق و كاهش مصرف 15 درصدی گاز ، كاهش آلاینده های زیست محیطی و تغذیه بهتر گیاه و كاهش مصرف كود و در نهایت كاهش ضایعات را نسبت به گلخانه های معمولی در پی دارد.
این مجموعه در ورود به تولید كشاورزی در كنار فعالیت های اقتصادی در حوزه فولاد و صرافی، ایجاد پكیج كامل و سالم سبزی و صیفی است. علاوه بر انتقال تكنولوژی گلخانه های شیشه ای هیدروپونیك به كشور ایجاد اشتغال؛ ارزآوری و تولید محصول سالم است.
وی، قیمت پایینتر محصولات داخل را یکی از ویژگیهای این محصولات دانست و گفت: محصولات داخلی با روش IPM به معنای کنترل خسارت به روشهای تلفیقی شامل کنترل عوامل خسارتزا، عملیات فیزیکی، استفاده از فرمونها، کارتهای رنگی و عوامل بیولوژیک و به ندرت از سموم کم خطر و بی خطر استفاده میشود که با کیفیت و با استاندارد تولید میکنیم.
پایان پیام/24
Send to friends