بهبود دارو رسانی با استفاده از ربا‌ت‌های مینیاتوری

بهبود دارو رسانی با استفاده از ربا‌ت‌های مینیاتوری


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 32595
ربات‌های منعطف و زیست تخریب‌پذیر می‌توانند آینده دارورسانی در بدن انسان را دگرگون نمایند. میدان مغناطیسی می‌تواند یکی از مهم‌ترین ابزارهای کنترلی برای جابه‌جایی و تغییر شکل ربات‌ها باشد.


ربات‌های منعطف و زیست تخریب‌پذیر می‌توانند آینده دارورسانی در بدن انسان را دگرگون نمایند. میدان مغناطیسی می‌تواند یکی از مهم‌ترین ابزارهای کنترلی برای جابه‌جایی و تغییر شکل ربات‌ها باشد. در آینده با استفاده از این ابزار می‌توان بر بسیاری از مشکلات ناشی از بیماری‌های مزمن و قلبی فائق آمد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در آینده علم پزشکی، می توان امید داشت ربات‌هایی مانند کرم‌های پیله‌ساز و ستاره دریایی که قابلیت حرکت در بدن ما را دارند، در دارورسانی هدفمند به کار گرفته شوند.
پژوهشگران مؤسسه ماکس پلانک در زمینه سیستم‌های هوشمند، ربات کوچکی طراحی کرده‌اند که می‌تواند درون بدن، حرکت، پرش، چرخش، خزش و شنا کردن را انجام دهد. این ربات‌ها هم‌چنین قادرند تغییر جهت‌ در مقابل موانع را نیز انجام دهند که می‌تواند مزیتی بالقوه برای آنان باشد. تاکنون این سیستم‌ در آزمایشگاه در مقابل مجموعه‌هایی از موانع آزمایش شده‌ است و هدف بعدی به کارگیری آنان در دارورسانی داخل بدن انسان است. 
چالش اصلی برای الهام گرفتن از حرکات کرم پیله‌ساز و عروس دریایی نیاز به مواد در ابعاد کوچک و مینیاتوری است که به کمک پلاستیک‌های الاستیک امکان‌پذیر شده است. این پلاستیک‌ها حاوی ذرات کوچکی از آهن‌ربا هستند. این ذرات به وسیله ایجاد میدان مغناطیسی در خارج از بدن، قابل دستکاری و تغییر هستند. این تغییرات به ربات اجازه می‌دهد تا تغییر شکل دهد و به‌ گونه‌ای که لازم است حرکت کند.
وارد کردن ربات‌ها به سیستم گوارش و ادراری یکی از اهداف استفاده از این سیستم‌های هوشمند است که می‌تواند در درمان بیماری کرون (التهاب مزمن روده) و عفونت‌های دستگاه ادراری به کار گرفته شود. توسعه این ربات‌ها و برقراری امکان ورود آن‌ها به داخل رگ‌ها می‌تواند آن‌ها را در درمان بیماری‌های قلبی-عروقی قابل استفاده کند. بیماری‌های قلبی-عروقی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است و  سال گذشته 17 میلیون فوت بر اثر عوارض ناشی از این بیماری‌ها گزارش شده است.
ربات‌های موجود، امکان تجزیه شدن در بدن را ندارند؛ اما گروه پژوهشی معتقد اند با توجه به دسترسی به پلاستیک‌ها و ذرات‌آهن‌ربایی قابل تجزیه، به زودی خواهند توانست سیستم خود را ارتقاء دهند.
پژوهش‌ها در این زمینه به مؤسسه ماکس پلانک خلاصه نمی‌شود و خیلی از نهاد‌های دیگر هم‌چون کالج سلطنتی لندن برای پیشبرد این فناوری‌ها در حال مطالعه و بررسی هستند.
انواع حرکت‌ها و هدایت‌پذیری ربات‌های مینیاتوری، همگی امکان‌پذیر شده‌اند. این ربات‌ها از خارج بدن و به کمک میدان‌های مغناطیسی نیاز به مهارت بالایی دارد و به سختی قابل دست‌یابی است. تمام این مجموعه طراحی شده بسیار ویژه است و اضافه شدن توانایی دارورسانی، آن را به سرمایه‌ای ارزشمند تبدیل خواهد کرد.
فناوری‌های همگرا به عنوان یکی از اولویت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح است در همین راستا نیز از ابتدای سال ۹۴ برنامه ترویج و آموزش فناوری‌های همگرا در سایت فناوری‌های همگرا به نشانی nbic.isti.ir آغاز شده است. همچنین ارتقای نقش‌آفرینی حوزه‌های مختلف فناوری برای دستیابی به محصولات نوظهور و با اثرات اقتصادی و اجتماعی بالا، یکی از اقداماتی است که مرکز راهبردی فناوری های همگرا در معاونت علمی در راستای آن فعالیت می کند.
انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم