تبدیل دیاکسید کربن به سوخت با بهرهگیری از نانوذرات
محققین نانوذرات جدیدی را به منظور تبدیل دی اکسید کربن به متان تنها با استفاده از نورفرابنفش به عنوان منبع انرژی تهیه کردند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشمندان دانشگاه دوک از نانوذرات رادیوم استفاده کردند تا انرژی موجود در نور فرابنفش را برای کاتالیز و تبدیل به دی اکسید کربن به متان (عنصرکلیدی بسیاری از سوخت ها) را به درستی به کار گیرند.
با کشف کاتالیستی که بتوانند این واکنش شیمیایی مهم را توسط نور فرابنفش انجام دهد، این تیم امیدوار است تا ورژن جدیدی از منبع انرژی را با استفاده از نور طبیعی خورشید برای انرژی جایگزین برای سوخت های موجود به کار گیرند.
شیمیدانان تا کنون نتوانستهاند کاتالیست مناسب برای انجام این واکنش را به دست آورند تا بتوانند میزان دی اکسید کربن را با تبدیل به متان در اتمسفر کم کنند.
نانوذرات رادیوم نه تنها تاثیرات نور خورشید را بهبود میبخشند بلکه مزایایی تبدیل موثر و جداسازی به متان از مخلوطی از متان و سایر محصولات جانبی مانند مونوکسید کربن را داراست. این انتخاب پذیری توسط کاتالیست ها نیز می تواند به تاثیر واکنش کمک کند.
جی لیو پروفسور دانشگاه دوک بیان کرد: قابلیت انتخاب پذیری و تاثیرگذاری مشخصه توسط نور خورشید بسیار هیجان انگیز است. این کشف حقیقتا ما را به درک جدیدی از کاتالیست ها خواهد رساند.
رادیوم علیرغم اینکه یکی از نادرترین عناصر روی زمین است به طور شگفت انگیزی نقش مهمی در زندگی روزمره ما بازی خواهد کرد. مقادیر کم این فلز نقره ای رنگ، به منظور افزایش اثر کاتالیستی در تعداد زیادی از واکنش های صنعتی از جمله میتواند در داروسازی، تولید شوینده ها، و کودهای نیتروژنی به کار گرفته شود و حتی نقش موثری در شکست و تجزیه آلاینده های سمی اتومبیل ها داشته باشد.
رادیوم سرعت انجام واکنش ها را با افزایش سطح انرژی افزایش میدهد که معمولا به فرم گرما در می آید که به راحتی تولید و جذب می شود. با این وجود دمای بالا نیز می تواند سبب ایجاد مشکلاتی همچون کاهش عمر کاتالیست و سنتز ناخواسته برخی محصولات جانبی شود که باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرند.
پایان پیام/29
Send to friends