جشنواره دریا با رویکرد حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان به کار خود پایان داد
سیف در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی دریا مسیر پیشرفت:

جشنواره دریا با رویکرد حمایتی از شرکت‌های دانش‌بنیان به کار خود پایان داد


زمان مطالعه : 6 دقیقه
کد خبر : 39031
سیف با تاکید بر اینکه بهبود شرایط اقتصادی کشور با حمایت شرکت‌های دانش بنیان میسر می‌شود گفت: چهارمین جشنواره ملی «دریا مسیر پیشرفت» با حضور مقامات کشوری و لشکری و با معرفی برگزیدگان در بخش‌های مختلف این رویداد دریایی به کار خود پایان داد.


سیف با تاکید بر اینکه  بهبود شرایط اقتصادی کشور با حمایت شرکت‌های دانش بنیان میسر می‌شود گفت:  چهارمین جشنواره ملی «دریا مسیر پیشرفت» با حضور مقامات کشوری و لشکری و با معرفی برگزیدگان در بخش‌های مختلف این رویداد دریایی به کار خود پایان داد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ محمد سعید سیف؛ دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی؛ در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی «دریا مسیر پیشرفت» بابیان اینکه بهبود شرایط اقتصادی کشور با حمایت شرکت‌های دانش بنیان میسر می‌شود، اظهار کرد: برنامه‌های مختلفی طی سه روز برگزاری جشنواره تدارک دیده‌شده بود که با تلاش دوستان به نحوه مطلوبی انجام شد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری این دوره از جشنواره در موزه دفاع مقدس همانند سه دوره پیشین، گفت: لازم است یادی کنیم از این شهدای دفاع که آرمش امروز را مدیون این عزیزان هستیم.
سیف  با تاکید بر اینکه باید تلاش کرد تا به توسعه که هدف اصلی کشور است، دست‌یابیم  گفت: وضعیت علمی کشور به لحاظ کمی خوب است اما همواره بین جامعه و مراکز علمی با نیازهای واقعی جامعه فاصله بوده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی معاونت علمی؛ بابیان اینکه در کشور به کارآفرینی و خلاقیت توجه کمتری شده است، گفت: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، در تلاش است به جای اینکه افراد به دنبال استخدام در دستگاه دولتی باشند، به کارآفرینی و اشتغال‌زایی روی‌آورند.
سیف، در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی دریا میسر پیشرفت گفت: فعالیت‌های فوق‌برنامه‌ای باید افزایش یابد تا افراد به مهارت‌های لازم دست پیدا کنند. البته در این حوزه آموزش‌وپرورش کمک بسیاری کرده است، همچنین پژوهشگاه‌های برخی از دانشگاه‌های کشور نیز همکاری‌های مناسبی با معاونت علمی ریاست جمهوری داشته‌اند چراکه بخش علمی کشور در دانشگاه توسعه می‌یابد و خوشبختانه نتایج خوبی نیز حاصل‌شده است.
وی در ادامه بابیان اینکه حلقه آخر این ماجرا ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و راه‌اندازی کسب‌وکار است تا در توسعه کشور سهیم باشیم، گفت: از استانداری‌ها و مجلس نیز استفاده‌شده است تا برای تسهیل سیر کارآفرینی، زنجیره علم تا عمل کامل شود و آینده شغلی افراد بهبود یابد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی، با تاکید بر اینکه تلاش بر این است که شرکت‌های دریایی در دوره بعدی جشنواره حضور بیشتر و چشمگیرتری داشته باشند، خاطرنشان کرد :انتظار داریم دستگاه‌ها و نهادهای دیگر نیز در بهبود فضای کسب‌وکار همت کنند تا با مشارکت شرکت‌های دانش بنیان اهداف بزرگی در این راستا محقق شود.

دریا زمینه‌ساز عبور از سد تحریم است

در ادامه این مراسم؛ امیر دریادار پیمان جعفری طهرانی، مشاور وزیر دفاع گفت: برای رسیدن به توسعه دریایی در گام اول باید به مزیت‌های دریا باور داشت.
وی با اشاره به اینکه دریا زمینه‌ساز عبور از سد تحریم است، گفت: سرمایه‌های دریا بهترین راه برای عبور از تحریم‌ها است و درآمد بسیار بالایی در این حوزه وجود دارد در کشور ما سهم درآمد دریایی بسیار اندک است.
جعفری طهرانی تاکید کرد: در واقع از دریا در تولید ناخالص داخلی خوب استفاده‌نشده است و در بسیاری از بازارهای دریایی عملاً حضور فعال نداریم.
وی با اشاره به اینکه در تمام نظریات ژئوپلتیکی از ایران به عنوان یک کشور مهم  نام‌برده می‌شود، گفت: باید مؤلفه‌های قدرت دریایی باهم همراه شوند.
مشاور وزیر دفاع بابیان اینکه ایران می‌تواند با ایجاد مسیر ریلی و دریایی به راحتی مسیر تبادل بازار کشورهای محصور در خشکی را به دست آورد، گفت: بسیاری از این استعمارها به دلیل برخورداری از مزایای دریاهای کشورهای دیگر است.
جعفری طهرانی خاطرنشان کرد: سواحل جنوب شرق ایران ویژگی‌های منحصری دارد و یکی از حساس‌ترین نقاط جهان است بنابراین امیدواریم این جشنواره زمینه‌ساز توجه به مزیت‌های دریا باشد تا دریا نیز زمینه‌ساز توسعه کشور شود.

لزوم توجه به تکنولوژی‌های نوظهور در زمینه کالا بردهای دریایی
سپس علی مرادی؛ مدیرکل مرکز بررسی‌ها و مطالعات راهبردی سازمان بنادر و دریانوردی گفت: با نگاهی اجمالی به صنعت حمل‌ونقل دریایی متوجه می‌شویم که در جهان و در سال 2017 حدود 7.10 میلیارد تن کالا از طریق دریا جابه‌جاشده است و در مقایسه با سال 2016 به رقم 4 درصد رشد داشته است.اما سهم ایران در کالای دریا برد 157 میلیون تن است.
مدیرکل مرکز بررسی‌ها و مطالعات راهبردی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: اگر این عدد را با آمار جهانی مقایسه کنیم سهم ایران یک‌هفتادم آمارهای جهانی است در حالی که حمل‌ونقل دریایی جایگاهی ویژه در صنعت امروز دارد. ما از کشورهای توسعه‌یافته در این زمینه بسیار عقب‌تر هستیم.
مرادی گفت: طبق بررسی‌های انجام‌شده در 5 سال آینده حمل‌ونقل دریایی 4 درصد رشد سالیانه خواهد داشت این موضوع توجه ما را نسبت به جدی گرفتن فعالیت‌های دریایی، دریا و دریانوردی در ایران جلب می‌کند.
مدیرکل مرکز بررسی‌ها و مطالعات راهبردی سازمان بنادر و دریانوردی، افزود: در زمینه کالابرد دریایی توجه به تکنولوژی‌های نوظهور اهمیت دارد چراکه این تکنولوژی‌ها حمل‌ونقل و تجارت را تسهیل می‌کنند.
وی خاطرنشان کرد: در عرصه کشتیرانی کنوانسیون‌های جهانی وجود دارد و مهم است که ما با چه قواعد و مقرراتی قرار است در این عرصه حضورداشته باشیم و تابع چه کنوانسیون‌هایی باشیم.  
مرادی گفت: یکی دیگر از مسائلی که ما باید برای رونق صنعت دریانوردی به آن توجه کنیم هوشمندسازی بنادر است که این مبحث شامل دو بخش تکنولوژیک و مدیریتی و روشمندی می‌شود. توجه کارشناسان به این حوزه‌ها ما را به اهدافمان در این زمینه نزدیک می‌کند.

سواحل ما در جنوب می‌تواند سکوی پرتاب و پیشرفت کشور در همه عرصه‌ها باشد
حبیب الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در ادامه این مراسم، گفت: مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به یکدیگر مربوط هستند و ما باید از فرصت‌هایی که در همه این زمینه‌ها وجود دارد درست استفاده کنیم تا بتوانیم بحران‌ها را مدیریت کنیم.
وی افزود: به عنوان نمونه فرصت‌هایی که در سواحل وجود دارد اگر مدیریت نشود باعث مهاجرت، خالی شدن منطقه از سکنه و بحران‌های زیستی می‌شود. اما همین فضاها با توجه و برنامه‌ریزی سکوی پرتاب و پیشرفت کشور می‌تواند باشد.
معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به اینکه باید فرهنگ دانش محور بودن را به نسل جدید منتقل کنیم، خاطرنشان کرد: باید فرصت‌یابی و فرصت سازی کنیم و تفکر راهبردی را در ساختار مدیریتی کشور جدی بگیریم.
پایان پیام/32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم