ساخت افزایشی تمام فلزی چیست؟
چاپگر سه بعدی جدید شرکت 3DEO با نوآوری خود برای ساخت افزایشی قطعات فلزی در آیندهای نزدیک صنعت ساخت افزایشی را از دام هزینه بالا و تعداد کم قطعات تولیدی نجات میدهد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اخیراً از گوشه و کنار صنعت ساخت افزایشی اخبار پراکندهای از شرکتهایی شنیده میشود که برای رفع مشکلات کنونی این حوزه دست به نوآوریهایی زدهاند که از جمله آن میتوان به چاپگرهای رومیزی سینتر لیزری و یا ماشینهای هیبریدی (که فناوری افزایشی و کاهشی را به صورت مجتمع در یک ماشین اعمال میکند) اشاره کرد. با این حال هیچ یک از این ماشینها نتوانستهاند بازار موفقی را به دست آورند. با این حال یک شرکت نوپا ایجاد شده است که به نظر میرسد کلید حل معما را پیدا کرده است. مت سند رئیس یک استارتاپ چاپ قطعات فلزی به نام 3DEO است. شرکتی نوپا که وی در حدود یک سال قبل به همراه دو تن از فازغ التحصیلان دکتری مهندسی دانشگاه USC یعنی پیمان ترابی و مت پتروس به عنوان مدیرعامل تاسیس کرد.
مت سند در حالی که میخندد می گوید: "شما در روز جابجایی ما را میبینید". در همین حال، پشت سر او موج عظیمی از سرو صدا و هیاهو که در سر تا سر محل استقرار جدید در مجموعه ای به وسعت 13 هزار فوت مکعب در گاردینای کالیفرنیا طنین انداز شده است فضایی نسبتا خالی که او تصور میکند به زودی از چاپگرهای فلزی سهبعدی پر میشود که پیوسته برای مشتریان صنعتی در سرتاسر جهان قطعه تولید میکنند. در حال حاضر تنها سه ماشین به این مجموعه رسیده است و ۱۰ ماشین دیگر در حال جابهجایی هستند که باز هم فضای بسیار زیادی برای نصب ماشینهای بیشتر دراختیار خواهد بود. چاپگر سه بعدی جدید شرکت 3DEO با نوآوری خود برای ساخت افزایشی قطعات فلزی در آینده ای نزدیک صنعت ساخت افزایشی را از دام هزینه بالا و تعداد کم قطعات تولیدی نجات می دهد.
این ماشینها در واقع نوعی CNC کم هزینه به همراه سامانه پاشش غیر جوهرافشان چسب است. ترکیبی که در مجموع هر آنچه در مورد هر یک از این اجزا متصور میشدهایم را به چالش میکشد. بر خلاف سامانههای لیزری SLS که از لیزرهای توان بالا برای ذوب پودر استفاده میکنند، سامانههای بایندرجت از چاپ سری جوهرآفشان تکامل یافته به منظور به دقت چسباندن لایههای پودر استفاده میکنند. این فرایند منجر به تولید به اصطلاح "قطعات خام" می شود که در ادامه برای تکمیل فرایند تولید در کوره پخته می شوند. در سامانه های سنتی این تکنیک به معنی لایهنشانی آرام و دقیق چسب بر روی هر لایه از قطعه با استفاده از نازلهای دقتبالا تا انتهای فرایند ساخت است. اما در 3DEO از روش دیگری استفاده میشود.
پیمان ترابی به عنوان مدیر فناوری و یکی از مخترعین روش Intelligent Layering برای چاپ سه بعدی قطعات فلزی در این شرکت است. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۹۱ و مدرک دکترای خود را در سال ۱۳۹۵ از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در رشته مهندسی صنایع با تخصص در فرآیندهای ساخت افزایشی اخذ کرد. روش اختراعی او Intelligent Layering قادر به ساخت قطعات فلزی با دقت بسیار بالا و چگالی بالای %۹۸ از جنس Stainless Steel است. هدف اصلی شرکت 3DEO دگرگونی صنعت ساخت قطعات فلزی با استفاده از این روش است. که قابلیت تولید انبوه قطعات فلزی پیچیده با قیمت تمام شده بسیار نازل را داراست.
ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی فعالیت های گسترده ای را برای ارتقاء و پیشرفت حوزه ساخت فزایشی انجام داده است که تدوین سند ساخت افزایشی، برگزاری جشنواره و نمایشگاه و تشکیل انجمن صنفی ساخت افزایشی برخی از این اقدامات است تا به زودی شاهد پیشرفت و توسعه این حوزه در کشور باشیم.
انتهای پیام/25
Send to friends