شناختی| سامانههای ثبت و تحریک اعصاب توسعه مییابد و مطالعه مغز را توسعه میبخشد
سال گذشته برای اولین بار توسط کارگروه ابزارهای نوین مطالعه مغز از شرکت های مهندسی فعال در حوزه فناوری های شناختی، جهت طراحی و ساخت سیستم های ثبت الکتروفیزیولوژی و تحریک سلول های عصبی قابل رقابت با محصولات خارجی دعوت به عمل آمد.
ارائه پروپوزال توسط 5 شرکت
در این زمینه، حداقل ویژگی های مورد نظر برای سیستم های ثبت و تحریک با توجه به نیازهای متخصصان حوزه علوم اعصاب مشخص شده و ضمن این که از شرکت های مهندسی درخواست شد تا با افزودن ویژگی های دیگر و یا ارتقاء حداقل ویژگی های ذکر شده، کیفیت محصولات را بالاتر از حد پیش بینی شده، برآورده کنند.
پنج شرکت مهندسی که در فراخوانی که به همین منظور آماده شده بود، حضور داشتند، به ارائه پروپوزال جهت ساخت سیستم ثبت و یا تحریک و یا هر دو مورد اقدام کردند و در نهایت با توجه به جزئیات پیشنهاد ساخت سیستم های مدنظر توسط شرکت ها، کمینه تعداد مورد نظر در قراداد تضمینی خرید، سابقه شرکت ها، هزینه در نظر گرفته شده برای ساخت سیستم ها به همراه مبلغ پیش پرداخت مورد نظر برای شروع کار، مدت زمان آماده شدن و تحویل به ستاد، و همچنین نحوه تضمین شرکت ها در خصوص اتمام پروژه، شرکت نیک رو تک رضوان از اسفند سال گذشته شروع به طراحی سیستم های مدنظر کرد و امید است این مساله در انتهای پاییز امسال به سرانجام برسد.
عقد قرارداد در زمستان امسال
برای امسال نیز ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی طی فراخوانی عمومی، از شرکت های مهندسی و هسته های پژوهشی دانشگاهی فعال در حوزه فناوری های شناختی، جهت طراحی و ساخت الکترودهای ثبت سیگنال های عصبی و تحریک سلول های عصبی قابل رقابت با محصولات خارجی و در راستای تامین نیازمندی های مراکز پژوهشی فعال داخل کشور در حوزه علوم اعصاب شناختی، دعوت به عمل آورد.
ویژگی های الکترودهای مورد نظر در این فراخوان، مبتنی بر نیازهای کنونی این مراکز علمی تنظیم شده بود. زیست سازگاری، استحکام مکانیکی، سبک بودن، عدم خوردگی در درازمدت، قابلیت استفاده چندباره و تثبیت موقعیت بر روی بافت الکترودهای پیشنهادی و سازگاری با سیستم های تجاری ثبت و تحریک موجود در داخل کشور و علی الخصوص بحث اتصال به آنها، از موارد دارای اهمیت در طراحی و ساخت الکترودهای مدنظر هستند.
در این فراخوان، 13 شرکت مهندسی و هسته پژوهشی حضور یافتند که پس از داوری اولیه، 6 طرح وارد فاز بعدی فراخوان شده اند و انتظار می رود در زمستان امسال مراحل عقد قرارداد با تیم های برگزیده به سرانجام برسد.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends