نانوفناوری کلید حل چالش‌های قرن بیست و یکم است

نانوفناوری کلید حل چالش‌های قرن بیست و یکم است


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 40392
برگزیده جایزه مصطفی در نشست استپ 2018 در دانشگاه سلطان قابوس گفت: نانوفناوری می‌تواند راه حل‌های مختلفی را پیش روی ما بگذارد.



برگزیده جایزه مصطفی در نشست استپ 2018 در دانشگاه سلطان قابوس گفت: نانوفناوری می‌تواند راه حل‌های مختلفی را پیش روی ما بگذارد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پروفسور جکییینگ برگزیده جایزه مصطفی 2015، در نشست استپ 2018 در دانشگاه سلطان قابوس با بیان اینکه زمانیکه هیچ ابزاری نمی‌توانست در تشخیص بیماری‌ها کمک کند، نانوپزشکی توانست داروهای نانوی بهتری را مهندسی کند گفت: غشاهای نانومتخلخل می-توانند در دسترسی به آب پاکیزه، علاوه بر استفاده از نانوکاتالیست‌ها در تسویه گازهای گلخانه ای و نانوکامپوزیت‌ها در تولید انرژی خورشیدی به صرفه، کمک کند.
 
وی با تاکید بر اهمیت نانوفناوری در تشخیص سرطان گفت: چالش کنونی، مشکل در روش و هزینه مربوط به تشخیص و پیشبینی سرطان است. بیوپسی مایع برای ردیابی و ارزیابی درمان سرطان با فناوری نانو شکلی متفاوت خواهد گرفت.
 
این دانشمند در سخنرانی خود بیان داشت: نانوفناوری در مدیریت آب از لحاظ اقتصادی کارآمد است. چالشی که بسیاری از ملت‌ها با آن روبرو هستند، آب است. نانوفناوری میتواند کمک کند تا هزینه دسترسی به آب در مقایسه با هزینه نمکزدایی آب دریا از طریق اسمز معکوس کاهش یابد.
 
وی ادامه داد: باتری بخش دیگری در حوزه نانوفناوری است که دانشمندان در حال کاوش آن هستند. الکترودها در باتری لیتیم-یون قابلیت‌های محدودی دارند. می‌توان از نانو صفحات برای حل مشکلات مربوط به کمبود انرژی، کاتالیزگر نوری، سنسورها و کاتالیزور بهره برد.
 
برگزیده جایزه مصطفی 2015 بیان داشت: این فناوری میتواند از تغییرات حجمی همراه با چرخه الکترود جلوگیری کند. انواع مختلفی از نانوصفحات اکسید دوتایی، نانوصفحات اکسید آهن و آند باتری لیتیم-یونی ترکیب شدهاند. همچنین "فرمالدهیدرادپلی ملامینه مزوپر" را تولید کرده ایم که دیگر نیازی به فرآیند گرمایشی برای جذب گاز دی اکسیدکربن ندارد و به سادگی در دمای اتاق قابل استفاده است.
 
پروفسور جکی یینگ در کنار 80 دانشمند دیگر از جهان اسلام در چهارمین دوره نشست استپ 2018 در مسقط عمان حضور دارند. این رویداد با همکاری بنیاد علم و فناوری مصطفی و دانشگاه سلطان قابوس با این هدف برگزار شد تا شبکهای برای دانشمندان سراسر جهان اسلام در راستای تبادل دانش در سه حوزه آب، انرژی و سلامت ایجاد کند.

جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. جایزه مصطفی (ص) با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از  برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند.

بر اساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاست‌گذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاست‌گذاری این جایزه است.

پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم