1399؛ سال جهش شتابدهندهها است
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی عظیمیان رئیس مرکز شتابدهی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اینباره گفت: این مرکز فعالیتهای رسمی خود را از سال 1393 در پارک فناوری پردیس به عنوان یکی از نهادهای اجرایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کرد. مرکز شتابدهی و نوآوری دو سرفصل اصلی را در اهداف خود قرار داده است که در طول سال قبل به صورت ویژهای برای اجرای آنها تلاش کرد. یکی از این سرفصلها، حمایت از برگزاری رویدادهای کارآفرینی با هدف ترویج فرهنگ کارآفرینی است که علی رغم محدودیت در منابع مالی، در سال جاری با استفاده از ابزار حمایت معنوی، صدور تاییدیه و مجوزها، سعی شد که در اقصی نقاط کشور این حمایتها باعث ایجاد انگیزه بیشتر در برگزاری این قبیل رویدادها گردد.
توسعه کمی و کیفی شتابدهندهها
وی افزود: در سرفصل ایجاد استارتاپها و توسعه کسب و کارهای نوپا، مرکز شتابدهی نوآوری، سعی کرد تا با توسعه کمی و کیفی شتابدهندهها، به تحقق این مهم کمک کند. بر این اساس، در سال 1398 از نظر کمی، تعداد شتابدهندههای دارای تاییده به 55 عدد افزایش یافت. از جنبه کیفی نیز این مرکز یک برنامه منسجم برای ارزیابی مستمر شتابدهندههای فعال در دست اجرا دارد که به صورت دورهای و در پایان هر فصل مورد ارزیابی قرار میگیرند که در آن تطبیق اقدامات و عملکرد شتابدهندهها با برنامههای مصوب ایشان مورد بررسی قرار میگیرد.
تخصیص منابع
رئیس مرکز شتابدهی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به بسته حمایتی تدوین شده جهت حمایت از فعالیت این مرکز، اظهار کرد: این حمایتها از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بصورت تسهیلات و یا حمایتهای بلاعوض میباشد. بسته حمایت مالی در دو بخش تعریف شده است، یک سرفصل حمایت مالی شامل تسهیلاتی میشود که در قالب تامین هزینه رهن فضای کاری و به صورت قرض الحسنه به آنها پرداخت میشود. همچنین به ازای استارتاپهای موفق خروجی از شتابدهنده، مبالغ بلاعوضی نیز به شتابدهندههای عضو مرکز تخصیص مییابد که مبلغ مذکور حداکثر برای 20 استارتاپ موفق خروجی پرداخت میشود.
مهدی عظیمیان در ادامه ضمن توضیح آمارهای تطبیقی سال 1398 نسبت به سال قبل از آن، گفت: تعداد شتابدهندههای کشور در سال 1398 نسبت به سال قبل جهش قابل ملاحظهای داشته است، به گونهای که در حال حاضر تعداد 120 شتابدهنده در صف انتظار اخذ تاییده برای فعالیت قرار دارند. این مسئله نشان میدهد ، تقاضا برای ایجاد شتابدهنده و فعالیت در زیستبوم، روند رو به رشدی داشته است، به ویژه آنکه منابع تخصیص یافته از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در سال 1398 با رشد همراه بود.
در حال حاضر با بومی شدن مدلهای شتابدهی و به روز شدن روش های کار، روند درخواستهای عضویت نشان از تخصصی شدن فعالیت ها دارد که امید است خروجیهای موفق تری را از ایشان شاهد باشیم.
پردیس سامیت
رئیس مرکز شتابدهی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به رویداد کشوری پردیس سامیت، افزود: در سال 1397 دو دوره این رویداد برگزار شد که یکی مختص برگزار کنندگان رویدادهای کارآفرینی و دیگری ویژه مدیران شتابدهندهها بود. در سال 1398 این دو رخداد، با یکدیگر تلفیق شد و در قالب یک رویداد واحد تمام بازیگران این زیست بوم با یکدیگر در یک رویداد مشترک جمع شدند. با توجه به بازخوردهای مثبت دریافتی و نقش موثری که در تقویت زیست بوم کارآفرینی ایفا خواهد کرد، رویداد پردیس سامیت در سال 1399 با برنامهریزی گستردهتری برگزار خواهد شد. هدف اصلی این رویداد، شبکه سازی و آموزش در فضایی کاملا صمیمانه و شاد است.
تاسیس فضاهای کار اشتراکی
وی با توجه به تهیه طرح حمایت از ایجاد این فضاها توسط مرکز و تایید و ابلاغ آن توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در سال جاری، بیان کرد: حمایت از فضاهای کار اشتراکی در سال جاری آغاز شده و در سال جدید، با رونق بیشتری همراه بود. مرکز شتابدهی نوآوری تا پایان سال جاری، 8 فضای کار اشتراکی را به عضویت این مرکز در آورده و پیش بینی میشود که در سال 1399، مجموعاً بیست و پنج فضای کار اشتراکی، به عضویت این مرکز درخواهند آمد.
عظیمیان در توضیح برخی رئوس دستور کاری این مرکز در سال 1399، اظهار کرد: امیدوار هستیم در سال 1399 کماکان حمایت مالی از رویدادهای کار آفرینی را در برنامه داشته باشیم. همچنین رسیدگی و تایید درخواستهای عضویت شتابدهندههای متقاضی عضویت در این مرکز در سال جدید با اهتمام بیشتری پیگیری خواهد شد.
وی افزود: افزایش تعداد شتابدهندههای عضو مرکز شتابدهی نوآوری به نردیک 100 مرکز میتواند در توسعه کمی و کیفی زیست بوم و تولید استارتاپهای با کیفیت، نقشی موثر ایفا کند.
عظیمیان، خط سیر تحول استارتاپها و تیمهای خلاق را اینگونه توضیح داد: معتقد هستیم، رویدادهای کار آفرینی، میتواند نقطه مناسبی برای آغاز راه و جوشش استارتاپها و تیمهای فناور باشد، این تیمها در قدم بعدی میتوانند در فضاهای کار اشتراکی حضور داشته باشند و پس از تکامل اولیه ایده و تیم، میتوانند در شتابدهندهها کار خود را پیگیری و تسریع نمایند که در نهایت، توسعه هر چه بیشتر این زنجیره به صورت طبیعی به غنای بیشتر این زیست بوم منتهی خواهد شد. در این بین بستههای حمایتی جنبی نیز، مانند حمایت از حضور در رویدادهای داخلی و خارجی در نظر گرفته شده است تا بتوان به استارتاپها کمک کرد که با کسب تجربیات جهانی، رشد سریع تر و با کیفیتتری را تجربه کنند.
پایان پیام/33
اخبار مرتبط:
نوآوری و فناوریهای حوزه رسانه و محتوای دیجیتال شتاب گرفت
ارايه دفاتر كار به شتابدهنده هاي دانش بنيان از سوي معاونت علمي
پارک فناوری پردیس با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
Send to friends