اعتیاد تصمیم‌گیری را مختل می‌کند
پیشگیری و بازتوانی در اعتیاد/1

اعتیاد تصمیم‌گیری را مختل می‌کند


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 35439
اعتیاد به مورفین تصمیم‌گیری بر پایه تاخیر و تصمیم‌گیری بر پایه تلاش را کاهش می‌دهد.

 

اعتیاد به مورفین تصمیم‌گیری بر پایه تاخیر و تصمیم‌گیری بر پایه تلاش را کاهش می‌دهد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عباس حق پرست عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درباره این موضوع معتقد است: هنگام اعتیاد به مورفین فعالیت "نورون های" نواحی درگیر در مغز برای تصمیم گیری کاهش یافته و منجر به مختل شدن تصمیم گیری در این افراد می شود و در  زمان ترک اعتیاد به مورفین فعالیت نورون های نواحی ذکر شده افزایش یافته و منجر به بهبود تصمیم گیری بر پایه تاخیر و تصمیم گیری بر پایه تلاش می شود.
حق پرست ادامه داد: نواحی مختلفی از مغز مانند"استریاتوم"، "هیپوکمپ"، "هسته اکومبنس " و "کورتکس پری فرونتال" درتصمیم گیری درگیر هستند، این نواحی دارای "رسپتورهای اپیوئیدی" بوده و مواد مخدر از جمله "اپیوئیدها" می تواند این مراکز را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه اعتیاد یکی از مشکلات مهم جوامع امروزی است گفت: این بیماری تاثیرات جسمی و روانی زیادی روی افراد معتاد به جا می گذارد، به طوری که  مواد مخدر بر مراکز مهم تصمیم گیری مغز اثر کرده و فرایند تصمیم گیری در افراد معتاد را تحت تاثیر قرار می دهد.
مجری طرح تحقیقاتی "اثر اعتیاد به مورفین و ترک آن بر جنبه های شناختی تصمیم گیری برپایه تاخیر و تلاش" با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی در ادامه بیان کرد: این طرح پژوهشی که در مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی در حال انجام است، اثرات اعتیاد به "مورفین" و روند ترک آن بر جنبه های شناختی تصمیم گیری بر پایه تاخیر و یا تلاش، در مدل حیوانی موش آزمایشگاهی از نظر رفتاری و الکتروفیزیولوژی را مورد بررسی قرار داده است.
حق پرست با بیان اینکه هنگام اعتیاد، فعالیت نورونی ناحیه "کورتکس پری فرونتال" مغز تحت تاثیر قرار می گیرد، ابراز کرد:  نتایج حاصل از انجام این پژوهش نشان می دهد، اعتیاد به مورفین تصمیم گیری بر پایه تاخیر و تصمیم گیری بر پایه تلاش را کاهش می دهد و همچنین هنگام اعتیاد، فعالیت نورونی ناحیه "کورتکس پری فرونتال "مغز تحت تاثیر قرار می گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی همچنین بیان کرد: در هنگام درمان اعتیاد، علاوه بر توجه به درمان جنبه های فیزیکی و ظاهری اعتیاد، لازم است به اثرات روانی آن مانند مختل شدن مسیر های تصمیم گیری در افراد معتاد نیز توجه کرد،  زیرا برای ترک اعتیاد و بازگشت این افراد به زندگی عادی و قدم گذاشتن در مسیر خود باوری و موفقیت لازم است مراکز شناختی مغز مانند مراکز تصمیم گیری به درستی عمل کنند. اعتیاد علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی و روانی برای فرد معتاد، زندگی اطرافیان او را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم