باورهای سنتی در طب با استفاده از فناوری‌های روز قابل بهره‌برداری است
عضو ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی:

باورهای سنتی در طب با استفاده از فناوری‌های روز قابل بهره‌برداری است


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 13378
عضو شورای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی بیان کرد: فناوری روز نقطه مقابل طب سنتی نیست. می‌توان باورهای سنتی در طب را با استفاده از فناوری روز به بهره‌برداری رساند.

عضو شورای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی بیان کرد: فناوری روز نقطه مقابل طب سنتی نیست. می‌توان باورهای سنتی در طب را با استفاده از فناوری روز به بهره‌برداری رساند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فریبرز غیبی عضو شورای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری، جایگاه فناوری در طب سنتی و گیاهان دارویی را به این صورت بررسی کرد: در دنیا تجاربی هست که طی سال‌ها و از زمان‌های گذشته به ما رسیده است. این باورهایی که سینه به سینه و از هزاران سال پیش به امروز رسیده، تبدیل به قانون وعلم می‌شود.

وی ادامه داد: حتی روابطی میان ملل و جوامع مختلف وجود دارد که تبدیل به قوانین می‌شود. این قوانین همان باورهای مردم است. پس بسیاری از دانشی که امروزه داریم نشأت گرفته از همان قواعدو ضوابطی است که گذشتگان ما بارها آن را تجربه کرده‌اند. تجاربی که توانسته‌اند آن را به کاربرد عملی در بیاورند.

غیبی با اعتقاد بر این مسئله که فناوری پارادوکسی با دانش قبلی ما نخواهد داشت گفت: ما باید بتوانیم داشته‌ها و تجاربی که از حکما ودانشمندان خود در سنوات گذشته به دست آورده‌ایم و کاربردی است را با فناوری امروز همسو کنیم. به این صورت می‌توان حداکثر استفاده را از آنها برد.

وی افزود: فناوری‌های امروزی می‌تواند ریشه در طب سنتی داشته باشد. پس به نحوی می‌توان با روشی معقولانه طب سنتی و تجارب گذشته را به فناوری نوین تبدیل کرد.

فناوری نوین از باورهای پیشینیان نشأت گرفته است
این مشاور رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در راستای رابطه اقتصاد دانش‌بنیان با طب سنتی و گیاهان دارویی بیان کرد: ما تجربه بسیار خوبی از سنوات گذشته داریم. گیاهان دارویی و طب سنتی را تنها به نام چند کشور محدود مانند ایران، هند و چین می‌شناسند. ما پیش‌ازاین دانشگاه جندی‌شاپور را بعنوان یک مرکز علمی دانش بنیان داشته‌ایم. که یکی ازمراکزعلمی طب سنتی و درمانی با گیاهان دارویی از زمان‌های گذشته بوده است.

وی توضیح داد: تنوع اقلیمی بسیار مناسبی در ایران وجود دارد، به این صورت که از 13 اقلیم دنیا 11 اقلیم آن در ایران می باشد (بجز اقلیم قطبی و استوایی) این تنوع اقلیمی باعث شده که ایران رویشگاه بیش از هشت هزار نوع گونه گیاهی باشد. بعبارتی می توان گفت بسیاری از گیاهان دنیا در نقاط مختلف ایران قابل رشد هستند. از این میان حدود 2300 گونه آن دارویی و صنعتی بوده که می‌توان از این پتانسیل بهره برد و با برنامه‌ریزی علمی علاوه برحفظ، احیاء ، توسعه و اصلاح آنان به بهره برداری اصولی و پایدار از این منابع پرداخت.

غیبی تجاربی که از باورهای بومی و کتاب‌های باقی‌مانده از دانشمندان ایرانی به ما رسیده است را اقدامی یاری کننده برای بهره‌گیری از این ظرفیت دراقتصاد تشکل‌های دانش‌بنیان دانست.

وی معتقد است بسیاری از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی که در بخش درمان مورد استفاده قرار می گیرند . و بعضاٌ با نمونه های خارجی قابل رقابت می باشند ، از باورهای پیشینیان و علم تجربی آنان از گیاهان دارویی به داروهای گیاهی امروزی رسیده‌اند.که برخی شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه از این قاعده مستثنی نبوده و این شرکت ها علم تجربی سنواتی را با فناوری نوین آمیخته کرده و محصولاتی مانند دارو های گیاهی و..را تولید و عرضه‌کرده‌اند. حتی این محصولات امروز بازار صادراتی مناسبی را دارا می باشند.
پایان پیام/29

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم