با تلاش یک شرکت فناور؛
تجهیزات لیزری ساخت داخل به کمک صنایع میآید
توسعه کاربردهای صنعتی فناوری لیزر در حوزههایی چون جوشکاری، برشکاری، حکاکی و عملیات سطحی لیزری از گامهایی است که توسط یکی از شرکتهای فناور کشور پیموده شده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فرآوری مواد گوناگون با استفاده از فناوری لیزر، تخصصی است که به مرور در حال گستردگی میان صنایع است. بر همین اساس، یکی از شرکتهای فناور کشور توان متخصصان داخلی را در زمینه فناوری های مدرن فرآوری مواد با لیزر به کار گرفته است.
به گفته مدیرعامل این شرکت فناور، علوم و فنون لیزر در ایران با ظهور شرکتهای دانشبنیان و فناور، شکل جدیتری به خود گرفته است و کاربردهای صنعتی لیزر، به مرور در حال ورود به بخشهای گوناگون صنعت کشور هستند.
این فعال فناور، تامین نیازهای فناوری لیزر در کشور را یکی از گامهای جدی شرکت پرتو پردازش مواد تهران عنوان میکند و ادامه میدهد: برروی توسعه کاربردهای صنعتی لیزر مانند جوشکاری، برشکاری، حکاکی و عملیات سطحی لیزری همچنین سنتز انواع نانومواد توسط کندوپاش لیزری و سنجش خواص اپتیکی آنها، تمرکز داریم.
وی افزود : همچنین ساخت ماشینهای ویژه پردازش مواد توسط لیزر را در دستور کار قرار داده ایم .
این فعال فناور دستگاه جوش لیزری را یکی از تجهیزات فناور این حوزه نام میبرد و توضیح میدهد جوشکاری لیزری به علت گرمای ورودی اندک، دقت و کنترل پذیری بالا، تکنیکی شناخته شده و برای اتصال انواع فلزات، بویژه ورق های نازک فولادی کاربردهای فراوانی دارد.
به گفته این فعال فناور، از دستگاه های جوش لیزر به طور گسترده ای در صنعت ارتباطات موبایل، تولید قطعات الکترونیک، ساخت قاب عینک، جواهرسازی، ساخت ماشین آلات دقیق، ساخت تجهیزات پزشکی، ساخت لوازم خودرو، تولید کالاهای تزئیناتی و بسیاری دیگر از صنایع استفاده می شود.
اما خدمات پوششدهی لیزری کار دیگری است که پرتوپردازش انجام میدهد و مدیر عامل این شرکت درباره این فرآیند بیان میکند: با استفاده از فرايند پوشش دهي ليزري ، آلیاژسازی و ايجاد انواع پوشش های سخت ضد سایش با استفاده از ترکیبات پودر مورد نظر به عنوان ماده اولیه بر روي سطح فلزات مختلف از جمله فولادها و سوپرآلیاژها ممکن میشود.
این فعال فناور، برش لیزری، حکاکی و سختکاری سطحی با استفاده از فناوری لیزر را از خدمات دیگر این شرکت عنوان میکند و ادامه میدهد این توانمندیها با تکیه به دانش فنی بومی ضمن اشتغال و بهکارگیری تعدادی از متخصصان و تکنسینهای کشور توانسته است زمینه تامین نیاز صنایع به این خدمات و محصولات را تأمین کند.
پایان پیام/24
Send to friends