تولید بیش از یک هزار محصول دانش‌بنیان در حوزه غذا و کشاورزی
ارژنگ جوادی خبر داد:

تولید بیش از یک هزار محصول دانش‌بنیان در حوزه غذا و کشاورزی


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 102617
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی، گفت: ادامه مسیر سنتی کشاورزی پاسخگوی نیازهای آینده نخواهد بود و تنها سپر دفاعی ما، اتکا به ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است. در حال حاضر، بیش از ۶۳۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره کشاورزی و صنایع غذایی کشور فعال‌اند که با تولید بیش از هزار محصول دانش‌بنیان، نقش مهمی در بهبود بهره‌وری، خودکفایی و صادرات ایفا کرده‌اند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در سایه تحولات پرشتاب اقلیمی و تنش‌های ژئوپلیتیکی، امنیت غذایی به یکی از دغدغه‌های اصلی دولت‌ها تبدیل شده و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. ارژنگ جوادی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی با اشاره به ماهیت چندلایه امنیت غذایی، آن را نه صرفا یک موضوع اقتصادی، بلکه مسئله‌ای راهبردی و مرتبط با امنیت ملی دانست. به گفته وی، کاهش منابع آبی، تغییرات اقلیمی، فرسایش خاک، اختلال در زنجیره تأمین و وابستگی به واردات نهاده‌ها، از جمله چالش‌هایی هستند که تاب‌آوری غذایی کشور را با تهدید جدی مواجه کرده‌اند.

 

جوادی تأکید کرد: ادامه مسیر سنتی کشاورزی پاسخگوی نیازهای آینده نخواهد بود و تنها سپر دفاعی مؤثر در مقابل انواع تهدیدات زیستی و غیرزیستی، اتکا به علم، فناوری و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است. در حال حاضر، بیش از ۶۳۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره کشاورزی و صنایع غذایی کشور فعال‌اند که با تولید بیش از هزار محصول دانش‌بنیان، نقش مهمی در بهبود بهره‌وری، خودکفایی و صادرات ایفا کرده‌اند.

 

دبیر ستاد افزود: با توجه به این‏که عمده وابستگی کشور در حوزه محصولات فناورانه است نقش شرکت‏‌های فعال در زیست‏‌بوم دانش‏‌بنیان غذا و کشاورزی بسیار حیاتی است در این راستا تمرکز بخش زیادی از این شرکت‌ها بر حوزه‌های تولید، بذور فناورانه و کشاورزی هوشمند دیجیتال بوده است؛ که مستقیما بر افزایش بهره‌وری و کاهش واردات تأثیرگذارند. با این حال، ستاد، توسعه متوازن فناوری در سایر حلقه‌های زنجیره، از جمله تولید، فرآوری و بازاررسانی را نیز در اولویت قرار داده است.

 

وی با اشاره به اقدامات حمایتی ستاد، از تسهیل تأمین مالی طرح‌های برتر از طریق صندوق‌های تخصصی، توسعه زیرساخت‌های فناوری و تعامل مؤثر با نهادهای سیاست‌گذار و هلدینگ‌های بزرگ کشور سخن گفت. به گفته او، این حمایت‌ها زمینه‌ساز بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی شده است. تاکنون ۱۲ شرکت دانش‌بنیان این حوزه وارد بازار سرمایه شده و محصولات ایرانی به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شده‌اند.

 

این مقام مسئول در پایان، تأکید کرد: مسیر تحقق امنیت غذایی کشور از جاده فناوری عبور می‌کند. ستاد با تمام توان در خط مقدم این مسیر قرار دارد تا با حمایت هدفمند، هم‌افزایی میان بازیگران زیست‌بوم و هدایت سیاست‌ها، آینده‌ای پایدار برای غذا و کشاورزی کشور رقم بزند.

 

پایان پیام/

#15

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
اجرای 5 پروژه ملی دانش‌بنیان به صنعت غذا رونق می‌بخشد
اجرای 5 پروژه ملی دانش‌بنیان به صنعت غذا رونق می‌بخشد
01/07/30 - 09:48
طرح کلان ملی فناوری| کشاورزی پایدار به مبارزه با آفت لیموترش می‌رود؛ 700هزار دلار صرفه‌جویی ارزی
طرح کلان ملی فناوری| کشاورزی پایدار به مبارزه با آفت لیموترش می‌رود؛ 700هزار دلار صرفه‌جویی ارزی
00/11/30 - 08:56
12 خدمت و محصول نوآورانه در حوزه کشاورزی عرضه شد
12 خدمت و محصول نوآورانه در حوزه کشاورزی عرضه شد
99/08/18 - 12:21
بیشتر بخوانیم