داده نما: سفر به سرزمین فراموشی
«آلزایمر» نوعی بیماری مغزی است که در آن عملکردهایی مانند حافظه، قضاوت، استدلال و برنامه ریزی در فرد مبتلا دچار اختلال میشود. معمولا در سنین بالا رخ میدهد. البته نوعی از آن نیز وجود دارد که شیوع آن کم است و در سنین پایین هم رخ میدهد. پس سالمندان با ارتقای توانمندیهای شناختی باید بیشتر مراقبت خود باشند.
در این بیماری، ناحیه رویی مغز به نام کورتکس کوچک می شود و در نتیجه آن عملکردهای مرتبط به تفکر، برنامه ریزی و حافظه دچار اختلال می شوند. در حال حاضر 50 میلیون نفر در سراسر دنیا به دمانس مبتلا هستند و هر سال 10 میلیون مورد جدید به این عدد اضافه میشود. افرادی که نیاز به مراقبت دارند و درمان دارند. آلزایمر (دمانس) در سالمندان شاید اجتناب ناپذیر باشد اما بدون راه حل نیست. آگاهی عمومی تاثیر زیادی در غربال بیماران دارد.
اما تحقیقات علمی با سرعت در این حوزه در حال انجام است تا به ما دنیایی بهتر هدیه دهند. جهانی که در آن از ابتلا به آلزایمر جلوگیری شده و افراد دچار این بیماری و مراقبین آنها زندگی بهتری خواهند داشت و حمایتها و مراقبتهایی را دریافت میکنند که کرامت، احترام، استقلال و برابری آنها حفظ خواهد شد.
در داده نمای زیر عوامل موثر و آمار دمانس را میتوانید مطالعه کنید.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/25
اخبار مرتبط:
* تلاش محققان کشور برای جلوگیری از روند رشد بیماری آلزایمر
* پنج راهکار اصلی کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر را بشناسید
* تفکر مداوم منفی با خطر زوال عقل مرتبط است
Send to friends