دروازههای تردد ایرانساخت تولید شد و عبور را آسان کرد
کارت اعتباری، اثر انگشت یا قرنیه چشمها که با حسگر ارتباط برقرار میکند، مانعهای شیشهای کنار میرود و تردد ممکن میشود آنهم بدون هیچ تاخیر یا خطایی. ممکن است بارها پیش آمده باشد هنگامی که از گیتهای الکترونیکی مترو یا ایستگاههای اتوبوس عبور میکنید کنجکاویتان درباره نحوه عملکرد و فناوریهای بهکار رفته در این دروازههای کوچک، افزون شده و پرسشهای زیادی در ذهنتان نقش بسته باشد.
عبور آسان با گیتهای ایرانساخت
آیا گیتهای مورد استفاده در سازمانها یا ورودی ایستگاههای حمل و نقل شهری، دانشگاهها یا محل کار، صرفاً یک دروازه عبور و مرور ساده هستند و مبتنی بر چند حرکت مکانیکی و محاسبات ساده کارشان را انجام میدهند؟ ساسان محمودی مدیر عامل شرکت دانشبنیان پارس دانش الکترونیک سها در این باره توضیح میدهد: گیتهای عبوری مجموعهای متشکل از پیوند چندین فناوری پیچیده است ودر بیان پیچیدگی آن همین بس که وقتی فردی برای تردد مقابل این گیتها قرار میگیرد، بیش از 70هزار سطر برنامه آن هم در کسری از ثانیه اجرا میشود تا این تردد بدون هیچ چالش و مشکلی باشد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان پارس دانش الکترونیک سها، طراحی و تولید سیستم کامل متشکل از تمامی اجزای زنجیره این فناوری شامل قطعههای مکانیکی، سختافزاری و نرمافزاری را توانمندی فعالان فناور این شرکت دانشبنیان میداند و ادامه میدهد: وقتی از سیستم صحبت میشود، پای تعداد زیادی از اجزا، دستگاهها و نرمافزارها به میان میآید که از مواد به کار رفته در گیت تردد، قرائتگر و نرم افزار کنترل تردد را شامل می شود.
تولید دروازههای تردد با فناوری بومی
محصول دانشبنیان ایرانساختی که توسط فعالان فناور این شرکت دانشبنیان به بازار تجاری عرضه شده، توانسته نیازهای حوزه حمل و نقل شهری، ادارات دولتی، بخش های امنیتی، اماکن ورزشی و سرگرمی را تامین کند؛ به طوریکه تمامی بخشهایی که کنترل تردد برایشان حائز اهمیت است، مشتریان بالقوه این تجهیزات به شمار میروند.
محمودی از تولید گیتهای اسلایدینگ به عنوان یکی از مهمترین دستاوردهای فناوران این شرکت دانشبنیان میگوید و ادامه میدهد: هنگامی که از کنار این دستگاهها عبور میکنیم، چندین مکانیزم، سختافزار و رشتهای پیچیده از نرمافزارها با یکدیگر همکاری میکنند تا ضمن تشخیص دقیق، باز شدن گیت و عبور به سادهترین شکل ممکن اتفاق بیفتد.
این دستگاه، لحظه به لحظه ترددها را ثبت و تحلیل میکند و با تشخیص دقیق موقعیت فرد در محل عبور، به کمک حسگرهای دقیق از بسته شدن نابههنگام شیشه، بروز تخلفات مانند عبور دو یا چند نفر به طور همزمان یا تردد از سمت مخالف جلوگیری میکند.
آنطور که مدیرعامل شرکت دانشبنیان پارس دانش الکترونیک سها عنوان میکند، فناوریهای به کار رفته در این دستگاه ایرانساخت از نرمافزارها، بردها و مدارات الکترونیکی تا قطعات مکانیکی را شامل میشود که زمینهساز کاهش هزینه تمام شده نسبت به نمونه وارداتی است.
هزینه پایینتر و پشتیبانی بیشتر
این فعال فناور، با بیان اینکه توانستیم گیتهای ایرانساخت را با یک سوم قیمت تمام شده نمونه مشابه خارجی تجاریسازی کنیم ادامه میدهد: با کار فناورانه صورت گرفته روی دستگاه، گیتهای ایرانساخت بدون وجود بسیاری از ایرادات نمونههای وارداتی تولید شده و به کمک فرآیندهای مهندسی و نوآوریهای بومی، کارایی و عمر مفید نمونه ایرانساخت به مراتب بیشتر و بالاتر است.
علاوه بر کارآمدی بالای دستگاه، تهیه دستگاه نمونه وارداتی، با وجود گسترده بودن سایه تحریمها بر فراز این فناوریها، نمونه وارداتی به لحاظ خدمات پس از فروش نیز با مشکلات بسیار زیادی مواجه بود که به گفته مدیرعامل شرکت دانشبنیان پارس دانش الکترونیک سها، تامین قطعات و پشتیبانی این تجهیزات در نمونه ایرانساخت آسان شده است.
محمودی از ظرفیت تولید سالانه 10هزار نمونه از گیتهای ایرانساخت میگوید و ادامه میدهد: این در حالی است که اکنون حداکثر 1000 دستگاه در این شرکت تولید میشود که خوشبختانه پاسخگوی 80 درصد از نیاز کشور است. این ظرفیت وجود دارد که این محصول دستکم در بازار کشورهای همسایه به فروش برسد.
در حال حاضر 20 نفر به طور مستقیم در پارس دانش الکترونیک سها فعالیت میکنند اما آنطور که مدیرعامل این شرکت دانشبنیان میگوید به صورت غیر مستقیم برای بیش از 100 نفر اشتغال ایجاد شده است و این ظرفیت وجود دارد که توسعه خط تولید و تامین نیازهای فناورانه در داخل شرکت، ضمن کاهش خطراتی مانند به سرقت رفتن فناوری تولید و اطلاعات، هزینه تمام شده محصول کاهش یافته و برای تعداد بیشتری اشتغال مستقیم ایجاد شود.
او مهمترین چالش در تحقق این موضوع را وجود زیرساختهای تولید صنعتی و تامین سرمایه اولیه میداند و بیان میکند: یک شرکت دانشبنیان در نخستین گامهای استارتاپیاش به تامین سرمایه اولیه نیازی مبرم دارد که انجام آن برای جوانان دانشآموخته و نوپا آسان نیست. در اختیار قرار گرفتن زیرساختها و تامین سرمایه تولید متناسب با کار صنعتی میتواند بخشی از چالشهای فراروی شرکتهای دانشبنیان را برطرف کند.
اما از آنجایی که شرکت دانشبنیان مهندسی پارس دانش الکترونیک سها تمامی بخشهای این سیستم را بومیسازی کرده، فراتر از تولید یک دستگاه کنترل تردد عمل میکند و تمامی بخشها از جمله قرائتگرهای بایومتریک شامل حسگر اثر انگشت، کارتخوان و نرمافزار جامع سازمانی را که در ادارات دولتی کاربرد وسیعی دارد و و میتواند طیف وسیعی از نیازهای یک سارمان را پوشش دهد، تولید میکند.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/24
Send to friends