رشد فناوری‌های همگرا زمینه‌ساز درک مفاهیم راهبردی است
ستاری:

رشد فناوری‌های همگرا زمینه‌ساز درک مفاهیم راهبردی است


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 23256
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: علوم و فناوری‌های همگرا که علوم شناختی از پایه‌های آن به شمار می‌رود، می‌تواند افق‌های جدیدی را از مفاهیم اساسی و راهبردی بگشاید.


معاون علمی  و فناوری رییس جمهوری گفت: علوم و فناوری‌های همگرا که علوم شناختی از پایه‌های آن به شمار می‌رود، می‌تواند افق‌های جدیدی را از مفاهیم اساسی و راهبردی بگشاید.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری در آیین گشایش هفتمین همایش بین‌المللی علوم شناختی گفت: رشد فناوری‌های راهبردی مستلزم ایجاد یک ساختار منسجم و برنامه‌ریزی راهبردی در مقاطع دانش‌آموزی، دانشجویی، شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهش‌های کاربردی است.

وی با تاکید بر این‌که سرمایه‌گذاری دولتی نمی‌تواند راه گشای توسعه پژوهش‌های کاربردی  و تجاری باشد افزود: رشد علمی به واسطه پول دولتی محقق نمی‌شود و باید با برنامه‌ریزی دقیق برای پژوهش‌های کاربردی، زمینه ورود بخش خصوصی ایجاد شود. چرا که رشد علمی و رشد اقتصادی دو مقوله وابسته به یکدیگر هستند.

ستاری ادامه داد: مادامی‌که دانش را به اقتصاد متصل نکنیم و سرمایه‌گذاران را به درک صحیحی از ضرورت سرمایه‌گذاری در عرصه علم نرسانیم، نمی‌توانیم رشد اقتصادی بر پایه‌ی دانش را انتظار داشته باشیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان توجه به ظرفیت عظیمانشانی کشور را یکی از ضرورت‌های پیشرفت علمی و اقتصادی دانست و افزود: روند و منش سرمایه‌گذاری کلان باید به کسب‌وکارهای نوپا، پژوهش‌های بازار محور و شرکت‌هایی که امروزه موفقیت خود را به اثبات رسانده‌اند و اغلب با مدیرانی کمتر از 30 سال به درآمدهای میلیون دلاری ظرف کمتر از یک سال رسیده‌اند گرایش یابد. این امر به معنای ارزش‌گذاری دانش و توجه به سرمایه‌ی انسانی در قبال توجه به تجهیزات و داشته‌های فیزیکی است.
ستاری توسعه فناوری نانو کشورمان همگام با رشد جهانی را الگویی مناسب برای دیگر حوزه‌های فناوری‌های راهبردی عنوان کرد و گفت: نانو فناوری یکی از حوزه‌هایی بود که کشورمان همگام با پیموده شدن نخستین گام‌ها در سطح جهان و در موقعیتی مناسب به این حوزه فناوری ورود پیدا کرد و کسب رتبه پنجم جهانی در تولید مقالات گواهی برموفقیت کشور در این حوزه است.

وی با تاکید بر توجه جدی سایز حوزه‌های فناوری راهبردی، اظهار کرد: سایر حوزه‌های فناوری نیز می‌بایست توجه به پژوهش‌های کاربردی و ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حرکت پر شتاب علمی و فناوری را آغاز کنند و اگرچه حوزه علوم شناختی در کشورمان با تاخیری چند ساله مورد توجه قرار گرفته است. اما ظرفیت عظیم نیروی انسانی کشور می‌تواند رشد این حوزه را در بر داشته باشد.

رییس ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری از ستادهای پانزده گانه فناوری‌های راهبردی افزود: حوزه علوم شناختی با گستردگی و در بر گیرندگی بالایی که در تعامل با حوزه‌های گوناگون فناوری‌های راهبردی دارد می‌تواند حرکت کشور به سوی قله‌های پیشرفت را ممکن کند.

وی ادامه داد: علوم و فناوری‌های همگرا که علوم شناختی از پایه‌های آن به شمار می‌رود، می‌تواند افق‌های جدیدی را از مفاهیم اساسی و راهبردی بگشاید.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به حمایت از رشد فناوری‌های همگرا توضیح داد: توسط ستاد علوم و فناوری‌های شناختی، اقدامات خوبی برای حمایت از فعالان حوزه فناوری‌های همگرا صورت گرفته است که توجه به آموزش‌های پایه، اعطام دانشجو به خارج از کشور و حمایت از پژوهش‌های شناختی و همگرا از مهم‌ترین این راهبردها به شمار می‌رود.

در این مراسم که با حضورسورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری،کمال خرازی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی و رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد جایزه دکتر اهوازی به مدارس فعال در حوزه علوم شناختی اعطا شد.

بر اساس این گزارش، هفتمین کنفرانس بین‌المللی علوم شناختی از 12 تا 14 اردیبهشت‌ماه سال جاری با برگزاری پانل‌های تخصصی، ارائه مقالات و سخنرانی‌های دانشمندان بین‌المللی این حوزه در سالن همایش‌های رازی میزبان دانشجویان و اساتید حوزه علوم شناختی است.

پایان پیام/24

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم