زیست‌بوم سلامتی؛ هفتمین استاندارد بین‌المللی در حوزه فناوری نانو به ایران تعلق گرفت

زیست‌بوم سلامتی؛ هفتمین استاندارد بین‌المللی در حوزه فناوری نانو به ایران تعلق گرفت


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 68393
هفتمین استاندارد بین‌المللی در حوزه فناوری نانو با موضوع بسته بندی‌های غذایی پلیمری با مسئولیت جمهوری اسلامی ایران منتشر شد.

«فناوری نانو – فیلم های نانوکامپوزیتی پلیمری برای بسته بندی غذایی با خواص نفوذناپذیری – تعیین مشخصه‌ها و روش‌های اندازه گیری»  عنوان این استاندارد بین‌المللی تدوین شده به مسئولیت ایران در زمینه بسته بندی‌های غذایی پلیمری است. ۴ سال تلاش مستمر گروه کاری تشکیل شده زیر نظر ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منجر به این استاندارد شد.

 

این استاندارد با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و کمک یک شرکت تولید کننده بسته بندی های غذایی نانوکامپوزیتی، در سال ۱۳۹۵ به سازمان بین‌المللی استاندارد (ایزو) پیشنهاد شد. سرانجام این استاندارد در ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ منتشر و در سایت رسمی سازمان بین‌المللی استاندارد برای استفاده قرار داده شد.

 رسوخ فناوری نانو در صنعت بسته بندی مواد غذایی باعث ارتقاء این حوزه شده است. با کاربرد فناوری نانو در این حوزه ماندگاری مواد غذایی افزایش می‌یابد و در نتیجه آن تولید ضایعات در این حوزه نیز کاهش می‌یابد. همچنین در این استاندارد بین المللی مورد نظر، به ویژگی‌های نفوذناپذیری در فیلم‌های پلیمری نانوکامپوزیتی دقت شده است که برای بهبود بسته بندی‌های غذایی اندازه گیری می‌شود. ویژگی نفوذناپذیری شامل انتقال بخار آب و گاز (اکسیژن) و گذردهی نور مرئی و ماورای بنفش است. این استاندارد همچنین روش‌های اندازه گیری مرتبط را توصیف می‌کند.

اساس تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، اجماع جهانی توسط کشورهای عضو است. کشورهای عضو کمیته‌های فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. تدوین استانداردهای بین المللی معمولا ۳ تا ۴ سال زمان می‌برند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو ایزو، ۳۶ کشور عضو اصلی و  ۱۸ کشور عضو ناظر هستند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/25

اخبار مرتبط:

*حمایت ۴۷ میلیاردی ستاد نانو از محققان نانویی

*گسترش محصولات نانوی ایرانی در بازارهای جهانی

*جهش تولید نانویی با ۲ برنامه اصلی/ افزایش تولید در کشاورزی

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم