ساخت ابزارهای نوین علوم شناختی؛ تیمهای فناور رقابت میکنند
داوران در نخستین روز داوری چالش تحریک غیر تهاجمی نواحی عمیق مغز، تیم های برتر در ارائه مدالیتههای غیر الکتریکی در این رویداد را انتخاب و معرفی کردند. در این مرحله از ارزیابی دستاوردهای پژوهشی محققان شرکت کننده در این رویداد سه تیم از دانشگاه های تهران، خواجه نصیرالدین طوسی و علم و صنعت ایران برای ارائه مدالیته های تحریک الکترومغناطیسی، تحریک نوری و تحریک فراصوت به عنوان تیم ها ی برتر انتخاب شدند.
در نخستین روز داوری ارزیابی دستاوردهای محققان در این چالش، تیم دانشگاه تهران بواسطه ارائه مدالیته تحریک الکترومغناطیسی موفق به کسب بیشترین آراء مثبت داوران در این چالش شد.
چالش تحریک غیر تهاجمی نواحی عمیق مغز با هدف توسعه پژوهش و ایجاد رقابت برای ساخت ابزارهای نوین در حوزه دانش علوم شناختی و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شده است.
این چالش رقابتی برای ارائه روشی کارآمد به منظور تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغزی است. اهمیت این چالش در یافتن جایگزینی برای روش DBS که مبتنی بر کاشت پروب درون مغز طی یک عمل جراحی است که ضمن حذف خطرات ناشی از فرایند جراحی و کاهش صدمات و عوارض جانبی، بتوان نواحی مورد نظر را به صورت غیرتهاجمی تحریک کرد.
مطالعات انجامشده در سالهای اخیر، تحریک سلولهای عصبی مغز با روشهای مختلف غیرتهاجمی شامل تحریک الکتریکی، الکترومغناطیسی، نوری، و فراصوتی را به عنوان راهحلهایی با ارزش برای بهبود اختلالات حرکتی ناشی از سکته، اعتیاد، میگرن، افسردگی، وزوز گوش، دردهای مزمن و سایر موارد مشابه پیشنهاد کرده است. با توجه به میزان شیوع این اختلالات در کشور، فعالیت در حوزه ساخت ابزارهای تحریک غیرتهاجمی مغز، میتواند اقدامی نویدبخش برای افزایش کیفیت زندگی بیماران باشد.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/25
Send to friends