سرمایههای شناختی ارتقاء مییابد
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی با اقدامات و برنامههای گوناگون ارتقای توانمندی شناختی در افراد را مورد توجه قرار داده است. توانمندسازی شناختی افراد و عملکرد بهتر مغز در این حوزه دنبال میشود.
افراد سالم برای داشتن مغزهایی توانمندتر و اینکه بتوانند توجه، تصمیم گیری یا خلاقیت بهتری بروز دهند به دنبال تقویت، بهبود و بازتوانی شناختی هستند و در افراد بیمار (آلزایمر، پارکینسون و دچار سانحه شده) نیز میتوان با بازتوانی شناختی کمک کرد تا کیفیا زندگی افراد افزایش یابد. پس فناوری و حوزه علوم شناختی با به تاخیر انداختن این بیماریها به افراد کمک میکند.
به گفته مجید نیلی احمد آبادی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی، ارتقای سرمایه شناختی ایرانی شعاری است که از سال گذشته آن را دنبال میکنیم تا افراد توانمندتر شوند. توسعه بازیهای شناختی یکی از ابزاری است که برای رسیدن به این هدف به کار برده شد. در این زمینه با برگزاری یک چالش فناورانه 34 تیم منتخب وارد مرحله شتابدهی شدند. توسعه فناوری در این حوزه گامی تاثیرگذار برای ارتقای توانمندی های شناختی افراد است. همچنین توسعه بستههای پرورش شناختی با قابلیت کاربرد در خانه، مدرسه و آموزشهای عمومی یکی از اقدامات دیگر در این حوزه است.
پس تمرین و بازی یکی از راهکارها برای ارتقاء مهارتهای شناختی و آموزش است. زیرا آموزش سازمان بندی نورونی را تجدید میکند. توسعه فناوری های این حوزه در کشور امری ضروری است تا با بازی های جدی توانمندسازی شناختی افراد سرعت گیرد.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/25
اخبار مرتبط:
*توانمندسازی شناختی دانشآموزان در سطح ملی
*200طرح پژوهشی علوم و فناوری شناختی حمایت شد
*تدوین بسته توانبخشی و توانمندسازی شناختی کودکان بی سرپرست
Send to friends