شکل‌گیری زیست‌بوم هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴
 حسین افشین در بازدید از غرفه خانه خلاق و نوآوری اجتماعی «پل» مطرح کرد:

شکل‌گیری زیست‌بوم هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 102585
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور با حضور در غرفه خانه خلاق و نوآوری اجتماعی پل از شکل‌گیری زیست بوم هوش مصنوعی در سال ۱۴۰۴ و انتظارات معاونت از خانه خلاق پل در راستای شبکه‌سازی گفت.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حسین افشین معاون علمی رییس جمهور امروز یازدهم اردیبهشت‌ماه، با حضور در غرفه خانه خلاق و نوآوری اجتماعی «پل» از شکل‌گیری زیست‌بوم هوش مصنوعی در سال جاری گفت و تصریح کرد: اینوتکس ۲۰۲۵ بزرگترین نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان است که در فضای متفاوت پارک علم و فناوری پردیس برگزار می‌شود. در اینجا ما به دنبال شبکه‌سازی هستیم تا بین مراکز دانشگاهی، نیروی انسانی مستعد و اکوسیستم دانش‌بنیان پل برقرار کنیم.

 

وی افزود: برای گسترش هوش مصنوعی در کشور باید زیرساخت‌ها فراهم شود. کارخانه‌های نوآوری هوش مصنوعی، پردیس‌ها و مراکز هوش مصنوعی را گسترش دهیم.

 

او افزود: در حال حاضر درصد پایینی از اکوسیستم استارتاپی به هوش مصنوعی اختصاص دارد اما امیدواریم در سال ۱۴۰۴ زیست‌بوم هوش مصنوعی را گسترش دهیم و توسعه زیر‌ساخت به این شبکه‌سازی کمک کند. در حال حاضر افراد متخصص به طور نقطه‌ای در زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارند اما نکته مهم این است که این نقاط به هسته‌های پژوهشی و در ادامه به شرکت‌های دانش‌بنیان تبدیل شوند تا بتوانند تولید محصول کنند.

 

افشین خاطرنشان کرد: بنابراین از طرفی باید ارتباطات اکوسیستم و از سویی دیگر بازار ایجاد کنیم. بازار بر اساس کاربرد گسترش می‌یابد به این معنا که فارغ از گسترش هوش مصنوعی در لایه‌های عمیق‌تر باید با استفاده از نرم‌افزارهای موجود کاربری را گسترش دهیم.

 

این مقام مسئول ادامه داد: این پل بین فناوران، دانشجویان، اساتید و دانشمندان با مراکز شتاب‌دهنده است. بین مراکز شتاب‌دهنده و پارک‌های فناوری و مراکز نوآوری، شرکت‌های دانش‌بنیان، بازار، دانشگاه و... باید برقرار باشد. همزمان پل بزرگتری برای توسعه کاربرد در بازار عرضه و تقاضا داریم. باید مزایای هوش مصنوعی از جمله صرفه‌های اقتصادی برای شرکت‌ها در کاهش مصرف انرژی، پایین آوردن هزینه نیروی انسانی، ارتقای کیفیت محصول و بهبود عملکرد تبیین شود تا اکوسیستم هوش مصنوعی شکل بگیرد. در معاونت علمی تمام توان خود را گذاشته‌ایم تا در سال جدید این اکوسیستم مثل سایر زیست‌بوم‌ها شکل بگیرد.

 

وی با اشاره به اقدامات موثر خانه خلاق و نوآوری اجتماعی پل در ایجاد و بسط اکوسیستم هوش مصنوعی و شبکه‌سازی عنوان کرد: از خانه خلاق و نوآوری اجتماعی پل انتظار داریم این تحرک و جنب و جوش را ایجاد کند. امسال برای ما سال کوانتوم، هوش مصنوعی و فوتونیک است.

 

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور با اشاره به ضرورت فرهنگسازی درباره هوش مصنوعی بین عموم مردم گفت: معتقدیم فرهنگ‌سازی و دانش عمومی درباره هوش مصنوعی عمیق نیست اما وسعت دارد و خانه پل باید فرهنگسازی را به عنوان یکی از وظایف خود پیش ببرد. امروزه عبارت هوش مصنوعی زیاد شنیده می‌شود اما عمق ندارد و در مخاطره تبدیل به شبه‌علم است.

 

افشین با اشاره به ماموریت اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری در زمینه هوش مصنوعی توضیح داد: این ماموریت از لایه‌های عمیق تامین زیرساخت( سال گذشته بخشی از آن فراهم شد) تا سکوی هوش مصنوعی (بحث‌های نرم‌افزاری و بازارگاه‌ها روی آن انجام می‌شود) را در بر می‌گیرد. ماموریت بعدی تبدیل بازارگاه‌ها به کسب و کار و در نهایت ایجاد بازار است. امیدواریم به کمک همه دستگاه‌های اجرایی، اتفاقات عمیق، علمی و درستی را در حوزه هوش‌مصنوعی رقم بزنیم. همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان جدیدی در حوزه هوش مصنوعی به سکو اضافه شده‌اند و قرارداد آن‌ها در هفته آینده امضا می‌شود و قراردادهای دیگری در حوزه کاربرد و زیرساخت در دستور کار داریم.

 

پایان پیام/

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
امتیازات ویژه بنیاد ملی نخبگان برای سرآمدان هوش مصنوعی
امتیازات ویژه بنیاد ملی نخبگان برای سرآمدان هوش مصنوعی
04/01/30 - 13:00
شکل‌گیری نئوبانک هوشمند با همکاری معاونت علمی و وزارت اقتصاد
شکل‌گیری نئوبانک هوشمند با همکاری معاونت علمی و وزارت اقتصاد
03/11/11 - 10:10
بیشتر بخوانیم