گردهمایی ارکان نظام تامین مالی زیست بوم فناوری و نوآوری زیر سقف «نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی»
جلسه همفکری و همافزایی نمایشگاه صنعت مالی ایران با حضور مدیر کل دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و جمعی از صاحبنظران این معاونت برگزار شد.
با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی
سمپوزیوم دو روزه مدرسه بینالمللی مطالعات مغز برگزار می شود
سمپوزیوم دو روزه مدرسه بینالمللی مطالعات مغز (ایبرو) با حمایت ستاد توسعه علوم وفناوری های شناختی، 19 و 20 اردیبهشت ماه سال آینده در تهران برگزار میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش «الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی»:
آموزش و گفتمانسازی در «حکمرانی هوش مصنوعی»، ضرورت امروز ماست
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت سیاستگذاری و تنظیمگری حکیمانه مبتنی بر علم نافع عقلانی در هوش مصنوعی اظهار داشت: آموزش و گفتمانسازی در حکمرانی هوش مصنوعی ضرورت امروز ماست.
برنامههای کارگروه هوش مصنوعی مولد ستاد هوش مصنوعی و رباتیک
تولید دادگان عام برای آموزش «مدل زبانی بزرگ»/ایجاد زیرساخت لازم برای آموزش مدل هوش مصنوعی
سرپرست کارگروه هوش مصنوعی مولد ستاد هوش مصنوعی و رباتیک در همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی گفت: مدل های زبانی، مدل های بنیادینی هستند که بر روی داده های بسیار آموزش داده شدهاند. آنها میتوانند متن را درک کنند، متن تولید کنند و وظایف مختلفی را انجام دهند. LLMs در حال تحول برنامه های کاربردی در بسیاری از زمینه ها هستند.
در قالب فراخوان برنامه جامع «پژوهشهای سیستمی در تورم»
مرکز هدایت و راهبری «پژوهشهای سیستمی در تورم» راهاندازی میشود
بنیاد ملی علم ایران (INSF) از مراکز تحقیقاتی معتبر و اساتید شاخص کشور دعوت کرد تا پیشنهادههای خود را برای ایجاد «مرکز هدایت و راهبری پژوهشهای سیستمی در تورم (مهرسیم)» با مأموریت اصلی جلب مشارکت ذینفعان و با تاکید بر یکپارچهسازی ارائه کنند.
آغاز پیادهسازی طرح توسعه زیستبوم «نوآوری شرکتی» در 20 شرکت بزرگ ایران
با حمایت دفتر توسعه زیرساختهای زیستبوم نوآوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، پروژه توسعه زیست بوم نوآوری شرکتی در 20 شرکت منتخب بزرگ آغاز شد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک:
هوش مصنوعی، مولد قدرت حکومتهاست/ مدلهای زبانی بزرگ، سوگیری خاصی را از نظر فرهنگی و ارزشی ایجاد میکنند
دبیر ستاد توسعه فناوری های هوش مصنوعی و رباتیک طی سخنانی در همایش «الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی» عنوان کرد: مهم ترین سوگیری استفاده از مدلهای زبانی بزرگ، سوگیری «داده» است و در این فضا، حکمرانی داده، یک ضرورت است و هر کشوری که داده بیشتری داشته باشد، از قدرت بیشتری برخوردار بوده و اساسا هوش مصنوعی مولد قدرت حکومت ها است و به همین دلیلی ما باید مدل بزرگ زبانی (LLM) بومی خود را داشته باشم.
طی نشستی در معاونت علمی بررسی شد
ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان برای امدادرسانی بهتر به مناطق سیلزده جنوب کشور
نشست «بررسی وقوع حادثه ناگوار سیل در مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان» در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر کمکرسانی بخشهای مختلف جهت کاهش رنج مردم به منظور یاری رسانی در بازسازی زیرساختهای تخریب شده و اسکان موقت برگزار شد.
در همایش الزامات توسعه «مدل زبانی بزرگ» فارسی صورت گرفت
رونمایی از کلان پیکره زبان فارسی با ۳۵ میلیارد کلمه
کلان پیکره زبان فارسی، بزرگترین مجموعه دادگان شامل ۳۵ میلیارد کلمه در همایش الزامات توسعه مدل زبانی بزرگ فارسی رونمایی شد.