ظرفیتهای تحقیقاتی زیستی به صنعت تزریق شد
سالها است که در رویدادهای فناورانه بر اتصال حلقه پژوهش به صنعت تاکید میشود. اتصالی که از مدارس آغاز میشود و به صنعت میرسد. یک فرآیند فناورانه متکی بر دانش و نوآوری. قرار است در زیستبوم تازه شکل گرفته فناوری و نوآوری هم این چفت و بستها محکمتر شود. اتصالی ناگسستنی از دانش و صنعت. چرخهای معنادار که به داشتن صنعتی خلاق و موثر میرسد.
سرریز نیروی دانشی کشور به صنایع اتفاقی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سالها است به دنبال آن است. خلاقیت نیروی انسانی که اساس شکلگیری یک نظام درست از علم و صنعت است. بر همین اساس هم تفکر خلاق معیار نیروی دانش قرار گرفت و استفاده از این توان ایرانی به هدفی همهگیر در مجموعههای دولتی و خصوصی بدل شد.
صنعت زیستفناوری یکی از صنایع همیشه کاربردی است که با افزایش جمعیت، تغییر جنس بیماریها، تغییر سبک زندگی، تغییر ماهیت نیازهای بشر، تخریب کره زمین و غیره اهمیت آن بیشتر بروز کرده است. صنعتی که در تلاش است با رخنه در ذات طبیعت، به داد زمین و بشر برسد. این صنعت زیستی در تلاش برای دور کردن خطرات زیستمحیطی و سلامتی از انسان و طبیعت است.
این صنعت کهن اما نو شده در روزهای شیوع کرونا هم به دادمان رسید و توانست بخشی از نیازهای دارویی مردم را تامین کند.. همین یک مورد بس است تا ضرورت توسعه این علم در دنیا برای همه مسجل شود. ستا توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سالها است در تلاش است تا با کمک مجموعههای دولتی و خصوصی این علم نافع را در کشور توسعه و به صنایع مختلف تزریق کند.
تقویت دانشبنیانها
صنعت غذا، دارو، درمان، سلولهای بنیادی و غیره هم به صورت مستقیم و غیرمستقیم نافع این صنعت کاربردی هستند. معاونت علمی و فناوری هم با تقویت دانشبنیانهای این حوزه در تلاش است تا زیستبوم آن را تکمیل و به صنایع مختلف تزریق کند.
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در اینباره میگوید: تمام ظرفیت تحقیقاتی که در ستاد به آنها رسیدهایم را متناسب با نیازهای صنعتی کشور تعریف میکنیم. وظیفه ما به عنوان یک نهاد راهبر در این حوزه تقویت ظرفیت پژوهشی صنعت است. این کار را هم با حمایت از توان پژوهشی انجام میدهیم.
او همچنین بیان میکند: ما در ایران توان دانشی و تحقیقاتی بزرگ و توانمندی داریم که از سالهای ابتدایی آموزش شکل میگیرد بنابراین وظیفه ما است که این توان را تقویت و به اقتصاد و صنعت کشور پیوند بزنیم.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه میدهد: وظیفه ستاد نهادینه کردن دانش است تا از صنعت عقب نماند و وابستگی کمتر شود. همچنین ستاد رویدادهایی را برگزار میکند تا مشکل صنعت در آن مطرح و برای آن راه حلهایی در نظر گرفته شود.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends