عایق کاری ساختمانی، با کمک نانورنگ
پوشش نانو رنگ، یکی از عایقترین مادههای شناخته شده در جهان است که مانند یک سد حرارتی از انتقال حرارت به روشهای رسانش، همرفت و تابش جلوگیری میکند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حال حاضر از روشهای مختلفی برای عایق کاری استفاده میکنند. برای مثال؛ پشم شیشه ارزان است و کاربرد آسانی دارد، اما مطابق تحقیقات صورت گرفته پشم شیشه 40 تا 70 درصد کارایی خود را در اولین سال پس از نصب به علت حضور رطوبت و آلودگیهای محیطی از دست میدهد. چرا که فضاهای خالی در آن به جای هوا از رطوبت و یا عوامل دیگر پر میشوند و خاصیت عایق بودن خود را در مقابل حرارت از دست میدهد.
نانو رنگهای عایق حرارت به دلیل ساختار آبگریزشان دارای خاصیت ضد خوردگی بوده و در مقابل رطوبت، کپک و قارچ مقاومت دارند. در صورتی که عایقهای دیگر مثل پشم شیشه و یا فوم این خاصیت را نداشته و حتی شرایط مساعدی را برای رشد حشرات فراهم میکنند و نمیتوانند در مقابل خوردگی زیر عایق محافظتی داشته باشند.
استفاده از عایقهای متداول برای ساختمانهای ساخته شده امری مشکل و هزینهبر است. با پیشرفت دانش بشری و دستیابی به فناوری نانو، میتوان عایقکاری این ساختمانها را با سرعت و سهولت بیشتر، هزینه کمتر و کیفیت بالاتر انجام داد. نانو رنگ عایق میتواند گزینه بسیار مناسبی جهت کاهش مصرف انرژی، حفظ محیطزیست از آلایندهها و نیز بالا بردن منافع بلندمدت اقتصادی در ساختمانها باشد.
در همین راستا ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهمنظور هرچه بیشتر فناوریهای نانویی در ایران فعالیت دارد.
پایان پیام/29
Send to friends