فعالیت کسب و کارها با تامین مالی جمعی رونق میگیرد؛ سامانهای برای افزایش سرمایهگذاری طراحی شد
جعفر محمدی مدیرعامل شرکت دانشبنیان سامانه نگار آتنا، گفت: تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ یکی از روشهای مدرن تامین مالی است. بر این اساس، ما با توجه به مجوز دریافتی از سازمان بورس اوراق بهادار برای کسب و کارهای کوچک و متوسطی که امکان ورود به سازمان بورس را ندارند، امکان تامین مالی ایجاد میکنیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان سامانه نگار آتنا، در ادامه افزود: پلتفرم ایجاد شده از سوی ما «دونگی» نام دارد. «دونگی» یک پلتفرم سرمایهگذاری جمعی تحت نظارت فرابورس ایران است که کسبوکارهای متقاضی تامین مالی را به سرمایهگذاران علاقهمند مرتبط میکند.
این فعال دانشبنیان ضمن ارائه توضیح بیشتر در مورد این سامانه، گفت:کسبوکارها میتوانند طرحهای خود برای توسعه فعالیتهایشان را از طریق «دونگی» منتشر کرده و از علاقهمندان دعوت کنند تا در تامین مالی طرحهایشان مشارکت داشته باشند. این افراد مستندات طرح خود را ارائه میکنند و فرد سرمایهگذار نیز به نسبت پولی که سرمایهگذاری کرده در سود و زیان طرح شریک است.
محمدی ضمن تاکید بر ویژگیهای مثبت این نوع از سرمایهگذاری، افزود: سرمایهگذار نقش سهامدار را ندارد و پس از پایان مهلت مقرر، اصل سرمایه و سود مورد انتظار خود را دریافت میکند. این روش به نسبت در کشور ما جدید است و از زمستان سال 1399 آغاز شده است. در ابتدای کار برای دو شرکت فناور، تامین مالی در حدود 1 میلیارد تومان برای هر شرکت، انجام گرفت.
وی گفت: سقف تامین مالی از طریق تامین مالی جمعی، 10 میلیارد تومان است و انتظار داریم که در سال جدید نزدیک به 50 شرکت دانشبنیان، خلاق، فناور و استارتاپ از طریق این سامانه بتوانند سرمایه لازم را برای توسعه کسب و کارهای خود به دست آورند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان سامانه نگار آتنا همچنین بیان کرد: سامانههای دیگری نیز مجوز کار گرفتهاند و با توجه به پیشبینیهای انجام گرفته در سال 1400 رقمی بین 500 تا 1000 میلیارد تومان از طریق سامانههای تامین مالی، سرمایهگذاری خواهد شد.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری
پایان پیام/ 33
Send to friends