فناوری های شناختی؛ بازارهای هدف شرکتهای دانشبنیان و خلاق گسترش مییابد
فناوری های خواندن و نوشتن در مغز، پایه و اساس روش های درمانی نوین برای مشکلات شناختی و مغز و همچنین ابزار اصلی واسط های مغز - ماشین است. این ابزارها عموما متکی بر ابزارهای الکترونیکی، مغناطیسی، نوری و فراصوت هستند. به علاوه، به همراه توسعه فهم کارکرد مغز، نیاز به ابزارهای نوین برای مطالعه مغز گسترش می یابد.
تشکیل کارگروه توسعه فناوری
ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی به صورت مستمر به توسعه مجموعه ای از ابزارهای مطالعه مغز پرداخته و در دو سال اخیر، مرحله گسترش کاربرد آنها را در مراکز علمی هدف قرار داده است.
به همین منظور، ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی از ابتدای سال 1398 نسبت به ایجاد کارگروه توسعه فناوری ها و ابزارهای نوین برای ارتباط دوسویه با مغز با هدف درمانی اقدام کرد.
از مهمترین اقدامات این کارگروه در سال های گذشته می توان به حمایت از پژوهش های بنیادی و کاربردی در حوزه فناوری های شناختی، ایجاد هسته های تخصصی در زیرحوزه های مهم و حمایت ممتد از آنها و تیم سازی در حوزه های میان رشته ای اشاره کرد.
همچنین این کارگروه، جهت دهی به برخی تخصص های تک رشته ای به سمت کاربردهای شناختی، ایجاد حرکت های تخصصی در میان گروه های پژوهشی دانشگاهی و حمایت از فعالیت های صنعتی نوپا را نیز با جدیت دنبال می کند.
گسترش اشتغالزایی دانشبنیانها
در سال 1399 اقدامات اصلی کارگروه توسعه فناوری ها و ابزارهای نوین برای ارتباط دوسویه با مغز همگام با برنامه های بلندمدت ستاد، با سه هدف توسعه ابزارهای خواندن و نوشتن در مغز، توسعه شبکه نیروی انسانی و توسعه زیرساخت های مورد نیاز، اقدامات بسیاری را به انجام رسانده است.
با توجه به اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه های گوناگون مانند پرورش شناختی، تشخیص و درمان، و همچنین آزمون های ارزیابی، انتظار می رود محصولات، خدمات و بازارهای مورد نظر تا پایان امسال در کشور تشکیل یا تقویت شده باشند و کارآفرینی و اشتغال زایی دانش بنیان در این حوزه به طور گسترده تر شکل گیرد.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#
Send to friends