محصولات ایران ساخت، عامل پایداری صنعت و اقتصاد کشور در رویارویی با تحریم ها
دهقانی عنوان کرد

محصولات ایران ساخت، عامل پایداری صنعت و اقتصاد کشور در رویارویی با تحریم ها


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 94757
معاون علمی رئیس جمهور با رونمایی از چهار محصول راهبردی یک شرکت دانش‌بنیان در حوزه پتروشیمی تاکید کرد: این که یک شرکت با استفاده از فناوری نانو توانسته فناوری‌های صنعت پتروشیمی و‌ تولید کاتالیست‌های استراتژیک را محقق کند، اقدامی ارزشمند و ماحصل رویکرد دانش‌بنیانی کشور است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی، تحول فناورانه امروز کشور را حاصل عزم و اراده فعالان عرصه دانش، فناوری و نوآوری این سرزمین دانست و افزود: مردان و زنان اراده‌مند و با ایمانی در این کشور زیسته و حضور دارند که لذت زندگی را در زیر بار زحمات و تلاش مستمر برای اعتلای کشور می‌دانند. بار پیشرفت و تحول کشور بر دوش این بزرگ‌مردان و زنان بوده و مثلی هست که می‌گوید هرچه رقیب سرسخت تر باشد، مبارزه شیرین تر است. ایرانیان از دیرباز مردان و زنان میدان‌های دشوار بوده‌اند و‌ به صورت ذاتی و ژنتیکی برای کارهای سخت و چالش‌آفرین توانمند هستند، به طوری‌که در راه روشن‌تر شدن افق آینده و مسیر پیش روی آیندگان با گام های مستحکم و اراده‌ای پولادین، از هیچ‌کوششی فروگذار نمی‌کنند. دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله این شرکت گواهی بر این مدعاست.

وی اظهار داشت: این که یک شرکت با استفاده از فناوری نانو توانسته امروز فناوری‌های صنعت پتروشیمی و‌ تولید کاتالیست‌های استراتژیک را محقق کند اقدامی ارزشمند و ماحصل رویکرد دانش‌بنیانی کشور است. از نکات مثبت این اقدام را می‌توان حرکت در مسیر توسعه محصولات در سایر حوزه ها همچون دارو و سلامت با استفاده از سرریز فناوری های حاصل از این حوزه دانست. این که شرکت اکسیر نوین فرآیند آسیا شده است کاتالیستی را که به طور معمول با 28 درصد نقره ساخته می شده با 18 درصد نقره اما با همان کارایی و کیفیت تولید کند نشان‌دهنده نقش مهم فناوری های راهبردی در ارتقای کارآمدی و بازدهی صنعت است. این امر یعنی ارزان شدن کاتالیست، آسان‌تر در دسترس قرار گرفتن آن و مقاوم شدن صنعت و اقتصاد کشور در رویارویی با شرایط خاص همچون تحریم.

دهقانی با بیان این که کاتالیست‌های تولید شده توسط این شرکت دانش‌بنیان، توانسته زمینه ساز 300 میلیون دلار کاهش ارزبری و صرفه جویی ارزی شود، افزود: این موضوعی افتخارآفرین و یک تحول برای کشور است و امید دارم همان طور که جریان استفاده از فناوری در کشور پررنگ‌تر می‌شود، برخی از مدیران صنایع که صرفاً تا از جریان واردات و خارجی ها ناامید می‌شوند به تولید داخل و‌ حمایت از فناوران داخلی روی می آورند نیز به این عرصه باور داشته باشند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌‌جمهور با بیان این‌که ثمرات امروز زیست‌بوم دانش‌بنیان ماحصل تلاش‌ و حمایت سال‌های گذشته است بر ضرورت کاشتن برای آینده تاکید کرد و افزود: مایه افتخار و بسیار خوشحال کننده است که بخش‌های پتروشیمی و نفت و گاز، برای تامین راهبردی‌ترین اقلام خود به شرکت‌های دانش‌بنیان اتکا دارند. امروز محصولات این شرکت به عرصه اقتصادی وارد شده و نشان می‌دهد که ثمرات ارزشمند علم و فناوری در قالب محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان به بار نشسته است. باید توجه داشت میوه‌های علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان میوه‌هایی هستند که کاشت و نگهداشت آن‌ها زمان‌بر اما دستاوردهایی ارزشمند دارند.
دهقانی با اشاره به ابزارهای اعتبار مالیاتی و قانون جهش تولید دانش بنیان برای توسعه اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: ابزارها و سازوکارهای مالی، سیاستی و حمایتی مختلفی برای حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و بازارسازی این شرکت‌ها تعریف و پیش بینی شده است. خوشبختانه بیمه مرکزی نیز در این زمینه فعال شده و باید به طور جدی این ابزارها را توسعه دهیم. ما با فرهنگ استفاده از خارج زندگی کردیم و تغییر فرهنگ زمان بر است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت حرکت بیمه متناسب با پیشرفت جهانی و استفاده از سازوکارهای نوآورانه برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان گفت:یکی از حوزه‌هایی که مخاطب اصلی صنعت بیمه خواهد بود و می‌تواند از نوآوری‌های بیمه استفاده کند، حوزه فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان است.
وی با بیان این‌که بیمه می‌تواند با سازوکارهای نوآورانه‌ای همچون بیمه مسئولیت و ضمانت عملکرد برای خدمات یا محصولات دانش‌بنیان در مسیر نوآوری حرکت کند، ادامه داد: قطعاً بیمه گری در این حوزه می‌تواند دریچه بزرگ اقتصادی هم برای بیمه‌ها و هم برای شرکت‌های دانش بنیان ایجاد کند.
 
 

#24

انتهای پیام

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم