محصولی فناورانه به کمک بهینهسازی مصرف سوخت ساختمانها آمد تا هزینهها کاهش یابد
این نرمافزار راهکارهای اجرایی مناسبتری برای بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها ارائه میکند و گامی اساسی برای افزایش طول عمر مفید آنها برمی دارد. محصول دانشبنیان مدلسازی مکان محور ساختمانها با نام تجاری "نماساخت" توسط شرکت دانش بنیان فرا عمران نگار با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسعه یافت.
منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به پیادهسازی این محصول به صورت پایلوت در شرکت ایران خودرو و سازمان بنادر و دریانوری، گفت: با فرهنگسازی مناسب میتوانیم تمامی ساختمانهای کشور را با استفاده از این محصول دانشبنیان مدلسازی کنیم.
وی افزود: این نرمافزار نقشی موثر در ارائه اطلاعات درست از معماری، شبکههای تاسیساتی ساختمانها و اطلاعات سازهای، ارائه میکند. این اطلاعات برای ساکنان بسیار مهم و اساسی است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: با توجه به اینکه اغلب پدیدهها در پروژههای ساختمانی دارای ماهیت مکانی (نقشهای) است، استفاده از سیستمهای مکانیزهای که قابلیت مدیریت اطلاعات مکانی داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است.
منطقی همچنین بیان کرد: نرمافزار مدیریت اطلاعات ساختمان روشی مناسب برای گردآوری و نگهداری اطلاعات از بخشهای مختلف پروژههای ساختمانی است. با استفاده از این نرمافزار اطلاعات مورد نیاز در دوره بهرهبرداری که با صرف هزینههای بسیار بالا به دست میآید، در دوره ساخت به راحتی و با کمترین هزینه قابل جمعآوری است.
گردآوری و نگهداری اطلاعات سازهای
همچنین یاسر ابراهیمیان قاجاری، رئیس گروه توسعه فناوریهای ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز درباره این محصول، گفت: این نرمافزار با بكارگيری فناوریهای مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و سامانههای اطلاعات مکانی (GIS)، روشي مناسب برای گردآوري و نگهداري اطلاعات سازهای، معماری و شبکههای تاسیساتی ساختمانها است.
«امکان جستجوی اطلاعات بر روی نقشه»، «امکان اندازهگیری محیط، مساحت و فاصله»، «امکان مشاهده اطلاعات مکانی در لایهبندیهای مختلف»، «امکان تهیه گزارشات متنوع بر اساس اطلاعات توصیفی»، «امکان مشاهده عکس و سایر مستندات مرتبط با عوارض» از جمله مزایای استفاده از این نرمافزار است.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends