مسیر بهینه تا زندگی سبز
سامانه كنترل هوشمند موتورخانه به جای تنظيم دستي، گزينه مناسبي است که می تواند از هدر رفتن انرژي در نتيجه توليد غير ضروری در موتورخانه جلوگيري کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی؛ تفاوت در عادات زندگی از گذشته تا به امروز، تغییر در کیفیت، ورود تکنولوژی و میل به زندگی راحت همه و همه از عواملی است که از یک سو باعث ژیشرفت و آسایش زندگی و از سوی دیگر مشکلاتی را شامل میشود که به مرور زمان از عمر کره خاکی کاسته میشود بهینه سازی انرژی در طبیعت و مناطق میکونی از موارد مهم است که باید به آن توجه شایانی شود از این رو محققان به منظور جلوگیری از هدر رفت انرژی دست به اقدامات و بررسی های فناورانه زده اند تا بتوانند سهم زندگی را در کره خاکی بهینه و سبز افزایش د هند.
در بسياري از موتورخانه ها، ميزان درجه حرارت آب گرم مصرفي ساختمان در موتورخانه ها بصورت دستي و با تنظيم درجه حرارت ترموستات ديگ و يا پمپهاي سيرکولاسيون انجام ميشود و معمولاً براي تمام مدت بر روي يک عدد ثابت قرار دارد. تغييرات دماي هوا درطول روز موجب افزايش يا کاهش دماي داخل ساختمان مي شود و در نتيجه در ساعاتي که به دمای خيلي بالا نياز نيست سوخت بصورت غير ضروری در موتورخانه مصرف و انرژي بيش از نياز توليد مي شود که در نهايت هدر مي رود.
همچنين در بسياري از ساختمانهاي غيرمسکوني با کاربري اداري- عمومي- آموزشي- تجاري که از فضاي ساختمان تنها در بخشي از ساعات روز استفاده مي شود و نيازي به کارکرد موتورخانه پس از اتمام ساعت کاري وجود ندارد، روش فعلي تنظيم دستي ترموستات ديگها و پمپها، قابليت اعمال خاموشي و يا کنترل تجهيزات در وضعيت آماده باش را ندارند.
مزاياي استفاده از سامانه هاي كنترل هوشمند
کنترل بهتر عملکرد تجهيزات موتورخانه شامل مشعلها و پمپها، بهينه سازي و جلوگيري از مصرف بيهوده سوخت و انرژي الکتريکي
تنظيم دمای آب گرم متناسب با دمای مطلوب ساکنين ساختمان و کاهش استهلاک تجهيزات و هزينه هاي مربوطه، کاهش هزينه هاي سرويس و نگهداري تاسيسات حرارتي همچنین کاهش توليد و انتشار آلاينده هاي زيست محيطي و عايقكاري حرارتي از مهمترین مزایای استفاده از سامانه های کنترل هوشمند هستند که میتوان به آن اشاره کرد.
عايقكاري قسمتهايي از موتورخانه مخصوصا لوله های خروجي از ديگ که احتمال اتلاف انرژي در آنها بالا است نقش بسزايي در كاهش مصرف سوخت خواهد داشت. به همين دليل لازم است قبل از هر کاری به عايقکاری تاسيسات مختلف موتورخانه پرداخته شود.
در زمان عایقکاری ضروری است لوله هاي رفت و برگشت به ديگ عايقكاري شوند همچنین جدار خارجي ديگ با عايق مناسب عايقكاري شود و منبع انبساط باز بايد بطور مناسبي عايقكاري شده و حفاظ مناسبي در مقابل عوامل جوي برای آن تعبيه شود و از سوی دیگر منبع دوجداره يا كويل دار و كليه لوله هاي رفت و برگشت آب گرم مصرفي و چرخشي بايد عايقكاري شود.
رسوب زدايي
برای استفاده بهينه از ديگ و بهينه سازي مصرف انرژي در تاسيسات حرارت مركزي (موتورخانه) لازم است ديگ بطور دوره اي رسوب زدايي و شستشو شود. بخصوص در مناطقي كه آب آنها سخت است و باعث تشكيل رسوب مي شودد. اين کار سبب خواهد شد حرارت مشعل بهتر به آب منتقل شود و در نتيجه برای رساندن دمای آب به دمای مورد نظر از انرژي کمتری استفاده شود. استفاده از سختي گير براي مناطقي كه آب مصرفي از سختي بالايي برخوردار است، ضروري است.
در همین راستا با حمایت ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی، پروژه «بهینهسازی انرژی و محیطزیست در بخش ساختمان، اصلاح قوانین و تحول بازار» با همکاری مشترک صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست (GEF)، برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) و ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از اوت 2016 شروع به کارکرد که این پروژه علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی دستاوردهای متنوعی ازجمله اشتغالزایی و رونق اقتصاد بازار را خواهد داشت.
پایان پیام/32
Send to friends