با اعطای کرسی پژوهشی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی،
مطالعات کاربردی حوزه فرهنگی خلیج فارس با سرعت در حال پیشروی است
دارنده کرسی پژوهشی "مطالعات کاربردی حوزه فرهنگی خلیج فارس" از ارائه کتابشناسی مفصلی در این زمینه در گزارش شش ماهه نخست این کرسی پزوهشی خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمود طالقانی دارنده کرسی پژوهشی مطالعات کاربردی حوزه فرهنگی خلیج فارس درباره این کرسی پژوهشی که از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری در سال جاری به وی اعطا شده است، بیان کرد: سالهاست که بر روی موضوع خلیج فارس مشغول فعالیت تحقیقاتی هستم، خلیج فارس را نباید محدود به یک آبراه کرد بلکه حوزه فرهنگی خلیج فارس را که این آبراه بخشی از آن است را باید معرفی کنیم و در این زمینه مخاطبان برون مرزی را مخاطب قرار دهیم.
وی در ادامه با اشاره به انجام پروژهای در زمینه خلیج فارس با همکاری دانشگاه تهران، وزارت امور خارجه کشور و دانشگاه مدرسه مطالعات عالی سوربن فرانسه گفت: کارتوگرافی تاریخی خلیج فارس عنوان این پروژه است که این پروژه بر اساس منابع اروپاییها درباره خلیج فارس انجام شد در این تحقیقات نشان دادیم که خود اروپاییها نیز تا قرن 18 نام خلیج فارس را در نامگذاری استفاده کردند.
معرفی حوزه فرهنگی خلیج فارس را مد نظر قرار دهیم
طالقانی عنوان کرد: نتیجه کار به شکل اطلسی سه زبانه (فارسی، فرانسه و انگلیسی) در بلژیک منتشر شد، حتی این اطلس که با زبان و مدارک خود اروپاییها نگارش شد برای آنها قانع کننده نبود و همه نیز میدانند که این مسئله سیاسی است بنابراین ما معرفی حوزه فرهنگی خلیج فارس را به جهان مد نظر قرار دادیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران اظهار کرد: رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری پیشنهاد این کرسی پژوهشی را مطرح کردند تا مطالعات فرهنگی در این حوزه انجام شود در واقع این موضوع که خلیج فارس را باید به صورت یک حوزه فرهنگی و نه یک آبراه در نظر بگیریم مورد توجه دکتر ضرغام قرار گرفت.
رئیس و بنیانگذار پژوهشکده تحقیقات کاربردی فرهنگ ایرانی دانشگاه تهران تصریح کرد: در گزارش شش ماهه نخست این کرسی پزوهشی کتابشناسی مفصلی در زمینه تمام اقداماتی که در داخل و خارج از کشور در این زمینه انجام شده، آورده شد که منبع غنی است که مدرکی برای اثبات ادعای من در اطلس تاریخی خلیج فارس است. همچنین تا پایان سال جاری مجموعه مقالات برگزیده در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و محیط زیست منتشر خواهیم کرد تا اولویتهای ما در این عرصه مشخص شود.
طالقانی با اشاره به اینکه فرهنگ محدوده تقسیمات سیاسی نمیشناسد گفت: زمانی که از حوزه فرهنگی صحبت میکنیم تمام خطوط سیاسی که کشورها را از هم جدا میکند بی مفهوم میشود، مطالعات باستان شناسی در سه دهه اخیر نشاندهنده این است که بخشی از تمدن ایرانی ما در کشورهای جنوبی خلیج فارس بوده و در گذشته بخشی از کشور ما بودند.
برنده جایزه خوارزمی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در کشور ما وجود دارد این است که صحبتهای ما فراتر از مرز کشورمان نمیرود همکاری با مراکز علمی سایر کشورها این زمینه را مهیا میکند بنابراین باید این مسئله را تقویت کنیم.
برگزاری نخستین همایش بینالمللی کرسی خلیج فارس
وی خاطر نشان کرد: یکی از اهداف ما در این کرسی مسئله خلیج فارس را از مخاطب درون مرزی به خارج از مرزهای کشور سوق دهیم، با امکاناتی که این کرسی در اختیارمان قرار میدهد زمینه را برای فعالیت بنیادی فراهم میکنم تا جلد دوم اطلس را منتشر کنیم.
طالقانی با بیان اینکه پیشنهاد برگزاری نخستین همایش بینالمللی کرسی خلیج فارس در ایران یا پاریس را با صندوق حمایت از پژوهشگران مطرح کردم که مورد موافقت هم قرار گرفته است گفت: در این همایش با حضور محققان از کشورهای اروپایی در خصوص مواردی همچون جمعیت، فرهنگ و کارتوگرافی خلیج فارس تبادل نظر کنند تا اولویتهای تحقیق در خلیج فارس مشخص شود در این راستا برای مراکز علمی فراخوان عمومی فرستادم تا افراد فعال در این حوزه را به ما معرفی کنند.
انتهای پیام/25
Send to friends