زیستفناوری| ذخایر ژنتیکی در کشور با اجرای 8 پروژه ملی حفظ میشود
ذخایر ارزشمندی که به بهبود و ارتقای کیفیت زندگی، سطح سلامت و پیشرفت کشور کمک و این ثروت عظیم خدادادی را برای نسل آینده حفظ میکند. ثروتی خدادای، بومی و انحصاری که می تواند برای کشور تولید ثروت کند. به همین دلیل ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای 8 پروژه به دنبال این است که حفاظت از این داراییهای ارزشمند را در کشور نهادینه و قانونی کند.
«حفاظت و بهرهبرداری ا ز منابع گاو سرابی»، «حفاظت و بهره برداری ا ز منابع گاو گلپایگانی»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع شتر دوکوهانه»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع بز نجدی»، «حفاظت و بهرهبردرای از منابع ژنتیکی سبزی و صیفی بومی (ایجاد اراقام تجاری)»، «حفاظت و بهرهبرداری از منابع بز عدنی»، «حفاظت و بهرهبرداری ا ز منابع کمای ایرانی ( تولید داروی گیاهی از ضمغ گیاه)» و «حفاظت و بهرهبرداری از منابع درخت سرخدار»؛ 8 پروژه قابل اجرا در این حوزه هستند.
طرحهایی که با افزایش تابآوری ملی در کشور میتوانند حدود 400 اشتغال پایدار ایجاد و ارزش اقتصادی بالایی نصیب کشور کند.
همه این موجودات زنده (اعم از گیاهان، جانوران، میکروارگانیسم هاو…) و در اقلیمها و شرایط جغرافیایی مختلف پراکنده هستند، نه تنها تاثیر زیادی در همه عرصهها از تولید غذا گرفته تا تولید دارو، درمان بیماریها، محیط زیست و غیره دارند، بلکه به عنوان تنوع زیستی و ژنتیکی هر کشور و ثروت ملی و آینده حیات بشریت به شمار میروند و رکن اصلی برای امنیت غذایی، امنیت سلامت و امنیت اقتصادی هستند که باید برای حفظ و نگهداری آنها تلاش کرد.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی وف ناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends