با افتتاح پیشرفته ترین آزمایشگاه نقشه برداری مغز خاورمیانه محقق میشود؛
نقشه برداری از مغز با جدیدترین تجهیزات روز دنیا در کشور
محققان کشور با راه اندازی آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز قادر خواهند بود بروزترین تحقیقات خود را بدون نگرانی از دسترسی به تجهیزات مورد نیاز انجام دهند در واقع با تجهیز این آزمایشگاه در حوزههای مختلف علوم اعصاب شناختی و سایر حوزههای متاثر از این دانش مانند آموزش و پرورش شناختی، مدیریت و اقتصاد شناختی و درمان و توانبخشی شناختی میتوان به تحقیق پرداخت .
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از بیمارستان قلب تهران که عبور کنی و وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شوی بعد از طی مسافتی ساختمانی با تابلوی بزرگ توجه را جلب میکند، از بیرون نمای ساختمان معمولی است و شاید از ذهن هم عبور نکند که پیشرفته ترین تجهیزات حوزه نقشه برداری مغز کشور در این مکان قرار دارد. آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز به عنوان مکانی برای تبادل نظر محققان این حوزه و مرکزیت تحقیقات مغزی در این ساختمان است ساختمانی که بعد از ورود به آن متوجه خواهی شد که چه امکاناتی در آن قرار دارد. در بدو ورود به ساختمان با گلخانهای مواجه میشوی که بسیار زیبا و شاد تزیین شده است، اتاقهای متعددی که هر کدام مربوط به یک حوزه است داخل ساختمان وجود دارد.
اتاقهای آزمایشگاه در حال نصب تجهیزات درو ن آنها می باشند در یکی از اتاقها پیشرفته ترین دستگاه ام آر آی 3 تسلا قرار دارد که به عنوان نخستین نسل این دستگاه در کشور در این آزمایشگاه نصب شده است که قابلیتهای ویژهای برای امور تحقیقاتی دارد. . دستگاههایی همچون تی ام اس، تی دی سی اس، نوار مغزی و تحریک مغزی به طوری که همه تحقیقات در زمینه مغز امکان انجام در این آزمایشگاه را داشته باشند از دیگر دستگاههای این مرکز هستند.
تاسیس اولین آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز دو سال پیش با حمایت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و ستاد علوم شناختی جهت پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فناوری های شناختی آغاز شد و اکنون این آزمایشگاه در پایان مسیر تجهیز خود قرار گرفته است و با پایان ماه مبارک رمضان شاهد مراسم گشایش آن خواهیم بود.
بنابراین محققان کشور با راه اندازی این آزمایشگاه قادر خواهند بود بروزترین تحقیقات خود را بدون نگرانی از دسترسی به تجهیزات مورد نیاز انجام دهند در واقع با راه اندازی این آزمایشگاه در حوزههای مختلف علوم اعصاب شناختی و سایر حوزههای متاثر از این دانش مانند آموزش و پرورش شناختی، مدیریت و اقتصاد شناختی و درمان و توانبخشی شناختی میتوان به تحقیق
محمدرضا آی رئیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز درباره این آزمایشگاه اظهار کرد: تحقیقات در زمینه نقشه برداری مغز در کشورمان نیازمند تجهیزات پیشرفتهای است که اکثر این تجهیزات در بیمارستانها قرار دارد بارها شاهد بودیم که محققان برای انجام تحقیقات نیمه شب به این مراکز مراجعه کردند.
رییس مرکز تحقیقات سلولی و ملکولی پژوهشکده فناوریهای نوین پزشکی افزود: بر این اساس وجود این آزمایشگاه نیاز بود تا محققان در ساعات مفید روز به تحقیق بپردازند ضمن اینکه دستگاههای داخل بیمارستانها با هدف درمان و تحقیق بر روی بیماران خریداری میشود و ممکن است فاقد بسیاری از قابلیتهای تحقیقاتی باشد.
آی با بیان اینکه تجهیزات این آزمایشگاه برای انجام تحقیقات متخصصان خریداری شده است گفت: با وجود این مرکز انتظار می رود سرعت رشد تحقیقات بیشتر شود و محققان زمان بیشتری را برای تحقیقات صرف کنند و از آنجا که این مکان آزمایشگاهی ملی است تمام محققان کشور از امکانات آن بهره برداری میکنند.
مدیر گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تمام امکانات مورد نیاز برای انجام تحقیقات مغزی برای این آزمایشگاه خریداری شده است به عنوان مثال دستگاه ام آر آیی که در این مرکز وجود دارد خاص است یا دستگاه EEG که سیگنال گیری را همزمان با ام آر آی انجام میدهد همچنین دستگاه تی ام اس برای انجام تحریک مغزی با استفاده از نویگیشن همه نوید دهنده این مطلب است که محققان و پژوهشگران از این پس برای انجام هر نوع تحقیقی در حوزه نقشه برداری مغز از نظر تامین تجهیزات با مشکل مواجه نخواهند شد.
رییس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز در پایان با بیان اینکه آزمایشگاه بعد از پایان ماه مبارک رمضان در مراسمی رسمی افتتاح میشود، بیان کرد: این آزمایشگاه هویت کاملا مستقل دارد برای انتخاب مکان آزمایشگاه طی فراخوانی از دانشگاهها خواسته شد آمادگی خود را اعلام کنند و فضایی در اختیار بگذارند که از این میان دانشگاه تهران فضایی بهتری را در اختیار ما قرار داد.
انتهای پیام/25
Send to friends