با تلاش یک شرکت فناور؛
نیاز صنایع به آمیزههای پیشرفته پلیمری به کمک تحقیقات دانشگاهی تامین میشود
یکی از شرکتهای فناور دانشگاهی کشورمان توانسته است با تولید پایه آمیزههای پیشرفتهی پلیمری و بر اساس فرمولاسیون خاص، پلیمرهای صنایع بزرگ مانند خودروسازی را تولید کند و به این ترتیب، بخش قابل توجهی از نیاز صنایع به واردات خارجی این محصول راهبردی، با تولید داخلی تأمین شود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ این روزها استفاده از پلیمرها بیش از گذشته رایج شده و محصولی نیست که در آن نتوان ردی از پلیمر پیدا کرد. با نگاهی به خودرو به عنوان یکی از محصولات پرکاربرد و البته تولید صنعت، میتوان دید که پلیمرها و مشتقات مبتنی بر پلیمر تا چه اندازه در زندگی ما پررنگ شدهاند و بنابراین تولید آنها تا چه اندازه میتواند ثروتآفرین و البته رونقبخش اقتصاد باشد.
به گفته مدیرعامل پارساپلیمر شریف، یکی از شرکتهای فعال کشورمان در این حوزه، محصولات پلیمری پیشرفته دارای گسترهی وسیعی از تنوع و البته کاربرد هستند و نانوکامپوزیتها، آلیاژهای پلیمری نیز جزو این دسته بندی محسوب میشوند.
سعید زکایی مدیرعامل این شرکت فناور کشورمان میافزاید: آنچه که این پلیمرها را مهم و اقتصادی میسازد کاربرد آنها در صنایع است و این پلیمرهای پیشرفته در صنایع گوناگونی مانند قطعهسازی، خودور لولههای ساختمانی، بسته بندی لوازم خانگی و غیره کاربرد دارد و در واقع پلی میان پلیمر و پتروشیمی و قطعه سازی ایجاد شده است.
وی درباره فرآیند تولید پلیمرهای پیشرفته در کشورمان گفت: پلیمرهای خام تولید شده در شرکتهای پتروشیمی را با فرمولاسیون و دانش فنی خاص خود تبدیل به پلیمرهای پیشرفته میشوند و در صنایع یادشده به خصوص خودرو به کار میروند.
این فعال فناور، تولید بومی این محصول را یعامل ادامه حرکت چرخهای صنعت دانست و گفت: ایجاد تحریمها فکر رفع نیاز صنایع کشور به این محصولات با تولید داخلی و بینیاز از وابستگی به شرکتهای خارجی را در ذهنمان ایجاد کرد و این در حالی بود که پیش از تحریمها، شرکتهای بزرگ خارجی که با قیمتهای گزاف ارائه میکردند، اما حرکت در مسیر تولید داخلی موجب عبور از این مسیر دشوار شد.
وی افزود: در بخش خودرو، تولید این محصولات موجب خارج شدن شرکت خارجی از بازار کشورمان شد چرااکه محصول داخلی را با کیفیتی همتراز نمونه خارجی به تولید رساندیم، اما با قیمت 20 تا 30 درصد کمتر از نمونه وارداتی به بازار عرضه شد.
زکایی با اشاره به تامین بخش قابل توجهی از کامپاندهای پلیمری در داخل کشور موجب صرفهجویی ده ها میلیون دلار ارز شده است، ظرفیت صادرات این محصولات را یادآور شد و گفت: این محصولات اکنون در ابعاد 7000 تن آغاز شد و اگرچه اکنون نیز برخی کشورها مشتری تولیدات کشورمان هستند، با رسیدن ظرفیت سالانه 15000 تن، میتوان انتظار داشت ظرفیت صادرات به کشورهای منطقه نیز بیشتر میشود.
به بیان مدیرعامل پارسا پلیمر شریف ، تحقیقات دانشگاهی زمینهساز تولید بومی این پلیمرها این محصولات بوده است و محققان شرکت در بستر مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف به تولید محصولات پلیمری رسیدند و توانستند پلی ارتباطی میان صنایع پاییندستی، تحقیقات دانشگاهی و صنایع پتروشیمی ایجاد کنند.
زکایی، تحقیقات دانشگاهی، شکلگیری مرکز نوآوری در کنار واحد تولید صنعتی در این شرکت را زمینهساز رفع نیاز صنایع و ایجاد اشتغال به این پلیمرها دانست و گفت: این مجموعه 100 نفر نیروی انسانی در سطوح مختلف دانشگاهی را به کار گرفته است که با توجه به نقش این محصولات در صنایع مختلف میتوان انتظار داشت اشتغال غیر مستقیم حاصل از تولید داخلی بیش از این میزان باشد.
این فعال فناور، این ضرورت را که تحقیقات پایه باید در دل دانشگاهها صورت بگیردمورد تاکید قرار داد و با یادآور شدن نقش پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی مبنی بر صنعتی کردن این تحقیقات برای تولید انبوه گفت: ما بر اساس همین فرض گروه پلیمر دانشگاه صنعتی شریف و مرکز نوآوری میتوانند نقشی مهم در تولید محصولات جدی و قابل اعتنا ایفا میکنند و بر همین اساس است که تحقیقات کارشناسی ارشد و دکتری میتوانند به محصولاتی کارآمد و ثروتآفرین با تولید انبوه بدل شوند.
پایان پیام/24
Send to friends