چالش نوآوری «افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی» با استقبال مواجه شد

چالش نوآوری «افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی» با استقبال مواجه شد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 21212
97 طرح مفهومی در دومین چالش نوآوری نانو در نخستین مرحله چالش نوآوری «افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی» که توسط ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می‌شود دریافت شد.

97 طرح مفهومی در دومین چالش نوآوری نانو در نخستین مرحله چالش نوآوری «افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی» که توسط ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می‌شود دریافت شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهلت ثبت‌نام در نخستین مرحله چالش نوآوری «افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی» و ارسال طرح‌های در حالی پایان یافت که با گذشت تنها 2 ماه از انتشار فراخوان آن، با استقبال چشمگیری از سوی پژوهشگران و فناوران دانشگاهی و صنعتی روبرو شده است.
از میان 97 طرح مفهومی که در مرحله اول این چالش ثبت شده است، 60 درصد متعلق به مردان و مابقی متعلق به زنان است. همچنین 66 درصد شرکت‌کنندگان در قالب گروهی و 33 درصد به طور انفرادی در این چالش شرکت کرده‌اند.
دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دوره دکتری به عنوان پرتعدادترین گروه، بیش از نیمی از شرکت‌کنندگان را تشکیل می‌دهند که در شکل زیر نیز این توزیع نمایش داده شده است.
رشته تحصیلی شرکت‌کنندگان در مرحله نخست این چالش نیز از تنوع جالب توجهی برخوردار است. همان‌طور که ملاحظه می‌شود، شرکت‌کنندگان از رشته‌های مختلف در این چالش حضور یافته‌اند که بیشترین شرکت‌کننده از رشته‌های مهندسی کشاورزی، صنایع غذایی، شیمی، بسته‌بندی، مواد و پلیمر بوده‌اند.

نکته بسیار قابل توجه آن است که 60 درصد طرح‌های ثبت شده در دومین چالش نوآوری فناوری نانو دارای نمونه اولیه بوده و از این تعداد 18 طرح دارای ثبت اختراع داخلی و خارجی هستند که در نوع خود بی‌نظیر است. همچنین لازم به ذکر است که بیش از یک چهارم شرکت‌کنندگان در این برنامه را اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات علمی و پژوهشی کشور تشکیل می‌دهند.

اینک با اتمام مهلت ثبت‌نام، فرایند بررسی طرح‌های دریافتی به عنوان مقدمه‌ای برای فرآیند ارزیابی آن‌ها آغاز شده است. مطابق برنامه‌ریزی قبلی، داوری طرح‌ها در این مرحله طی دو نوبت انجام می‌شود. ابتدا تمامی طرح‌ها توسط اعضای کمیته فنی ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی مورد بررسی قرار گرفته و سپس از صاحبان طرح‌هایی که واجد شرایط کلیدی و اساسی مورد نظر در این چالش نوآوری باشند، برای ارائه و داوری حضوری دعوت به عمل خواهد آمد.

در طول فرایند بررسی و ارزیابی طرح‌ها، صاحبان آن‌ها می‌توانند با ورود به سایت از آخرین وضعیت طرح در کارتابل اختصاصی خود باخبر شوند. همچنین از ایمیل و پیامک نیز برای اطلاع‌رسانی نتیجه بررسی و ارزیابی طرح‌ها به صاحبان آن‌ها استفاده خواهد شد.

طرح‏های برگزیده در مرحله اول این چالش جایزه نقدی 20 میلیون ریالی برای تکمیل مستندات فنی خود دریافت خواهند نمود و به طرح‏های برگزیده مرحله دوم که شامل ساخت نمونه آزمایشگاهی است، علاوه بر جایزه نقدی 100 میلیون ریالی، تسهیلات تجاری‏ سازی نیز تعلق خواهد گرفت.
چالش‌های فناوری و نوآوری نانو، یکی  از برنامه‌‏های مهم ستاد   توسعه فناوری نانو معاونت علمی است که می‌کوشد مشکلات و نیازمندی‌های فناورانه بنگاه‌های صنعتی کشور را از طریق جلب مشارکت پژوهشگران و فناوران از سراسر کشور برطرف کند.
در نخستین چالش نوآوری که نیمه اول امسال با عنوان «تولید نانوالیاف با سرعت بالا» برگزار شد، از مجموع 30 طرح دریافتی در مرحله اول، 5 طرح ضمن دریافت جوایز و امکانات آزمایشگاهی به مرحله دوم راه یافتند و در مرحله دوم نیز 3 نمونه آزمایشگاهی برتر برای دریافت حمایت‌ها و تسهیلات تجاری‌سازی نامزد شدند. به نمونه آزمایشگاهی برتر مرحله دوم، 100 میلیون ریال جایزه نقدی اعطا شد.
فراخوان دومین چالش‌های فناوری و نوآوری نانو، با عنوان «افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی» منتشر شد. هدف از دومین رویداد توسعه راهکارهایی برای بهبود کیفیت بسته‌بندی محصولات کشاورزی است. این چالش که با همکاری کارگروه صنعت و بازار ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی،‌ کشاورزی و منابع طبیعی برگزار می‌شود، می‌کوشد با توسعه راه‌حل‌های فناورانه مناسب از ضایعات چشمگیر محصولات کشاورزی در کشور بکاهد و از طریق افزایش فروش محصولات کشاورزی در بازارهای داخلی و صادراتی، به رقابت‌پذیری این صنعت کمک کند.
پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم