کیفیت محصولات غذایی و کشاورزی با فرآوری زیستی ارتقا مییابد؛ 270 پروژه تعریف شد
این مهم در ایران، با همکاری نهادهای مرتبط و با اجرای 270 پروژه ملی در مسیر توسعهیافتگی قرار گرفته است. «10 پروژه توسعه تولید روغنهای خوراکی»، «10 پروژه تولید محصولات غذایی و نوشیدنیهای تخمیری»، «10 پروژه 3 توسعه استفاده از کاتالیستهای زیستی در تولید نان و نوشیدنیهای لبنی و غیر لبنی»، «200 پروژه بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادراتی»، « 20پروژه فرآوری غلات و حبوبات» و «20 پروژه فرآوری گوشت، شیر و لبنیات» برای تحقق این اهداف تعریف شده است.
اجرای کامل این طرحها در کشور برای 2 هزار و 400 نفر اشتغال پایدار ایجاد خواهد کرد. همچنین توسعه فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود ویژگیهای محصول و کاهش هزینههای تولید، برای تضمین سلامت محصولات غذایی نیز راه موثری است.
کارشناسان معتقدند که فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی با استفاده از روشهای شیمیایی، علاوه بر بازدهی پائین، موجب کاهش سلامت محصولات غذایی نیز میشود. به همین دلیل امروز روشهای زیستی جایگزینی راههای سنتی و قدیمی شده است. ماننداستفاده از بیوکاتالیستها در فرآیند تولید نان، فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغنهای خوراکی، تولید محصولات لبنی، استخراج پروتئین و غیره.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تحقق این امر و ارتقای کیفیت محصولات غذایی با همکاری نهادهای مرتبط و شرکتهای دانشبنیان 270 پروژه ملی تعریف کرده است تا بتواند گامی موثر در این حوزه بردارد.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends