مسابقه‌ بین‌المللی برنامه‌سازی رایان، چالشی برای برترین‌ها

مسابقه‌ بین‌المللی برنامه‌سازی رایان، چالشی برای برترین‌ها


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 100951
مسابقه‌ بین‌المللی برنامه‌سازی رایان با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و ستاد اقتصاد دانش‌­بنیان دیجیتال ریاست‌جمهوری به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌­شود.

حسین ملازاده، دبیر ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال در گفت‌وگو با خبرنگار مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به برگزاری مسابقات بین‌المللی برنامه‌سازی رایان در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و بهار ۱۴۰۴ در تشریح اهداف و جزئیات این رخداد بزرگ گفت: این مسابقات با جوایز ارزنده‌ای به مبلغ ۴۰ هزار دلار به منظور ارتقاء مهارت‌های فنی و ایجاد بستر برای همکاری‌های بین‌المللی در عرصه برنامه‌نویسی برگزار خواهد شد.

وی همچنین توضیح داد: مسابقات برنامه‌سازی رایان با هدف  کسب مرجعیت علمی در منطقه، افزایش مهارتهای فنی، ایجاد و تقویت مهارت‌های تیمی، شبکه سازی بین‌­المللی، ارتقاء سطح علمی، ترویج مهندسی و علم کامپیوتر، ایجاد شور و نشاط و تقویت فضای امید در میان دانشجویان و علاقمندان، حل مسائل و چالش‌های صنعتی و جذب استعدادهای جوان و ... طراحی شده است.

ملازاده به نقش شبکه‌سازی بین‌المللی اشاره کرد و گفت: ما امیدواریم که این مسابقات، فضایی برای برقراری ارتباطات ارزشمند میان برنامه‌نویسان و دانشجویان از کشورهای مختلف ایجاد کند.

دبیر ستاد اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال از پیش‌بینی خود برای شرکت بیش از ۲۰ هزار نفر از ۷۰ کشور جهان در این رویداد خبر داد و بیان کرد: این مسابقه یک فرصت بی‌نظیر برای علاقمندان است تا در یک محیط رقابتی سالم با برنامه‌نویسان حرفه‌ای از سرتاسر دنیا رقابت کنند؛  این مسابقه نه تنها به عنوان یک چالش فنی، بلکه به عنوان یک رویداد اجتماعی است که می‌تواند شور و نشاط را در میان دانشجویان و علاقمندان به علم کامپیوتر ایجاد کند.

ثبت نام در مسابقه

مسابقه‌ انتخابی رایان روز شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۸ در سایت کدفورسز برگزار می‌شود. برای آمادگی بیشتر و آشنایی با سوالات مسابقه انتخابی، می توان در مسابقه‌ی مقدماتی  رایان که در نشانی   https://contest.rayan.global/برگزار می‌شود، شرکت کرد.

مسابقه نهایی رایان در اردیبهشت 1404 در تهران  برگزار خواهد شد. در مسابقه نهایی 60 نفر از برترین شرکت کنندگان مسابقه­ی انتخابی و 40 نفر از شرکت کنندگان ایرانی به رقابت با یکدیگر می پردازند.  

جوایز مسابقه

در مسابقه نهایی رایان،  شرکت‌کنندگان علاوه بر دریافت صنایع دستی ایران و تی‌شرت مخصوص مسابقه برای کسب جوایز ارزنده‌ای رقابت خواهند کرد. جزئیات جوایز به شرح زیر است:

- نفر اول: مدال طلای مسابقه و ۱۵ هزار دلار جایزه‌ نقدی

- نفر دوم: مدال نقره و ۱۰ هزار دلار جایزه‌ نقدی

- نفر سوم: مدال برنز و پنج هزار دلار جایزه‌ نقدی

- نفرات چهارم تا ششم: هر کدام دو هزار دلار جایزه‌ی نقدی

- نفرات هفتم تا دهم: هر کدام یک هزار دلار جایزه‌ی نقدی

برگزاری دوره‌های آموزشی برای آمادگی بیشتر شرکت‌کنندگان 

 پیش از این برای تقویت و آمادگی هر چه بیشتر شرکت‌کنندگان ایرانی، دانشگاه صنعتی شریف دوره‌های آموزشی ویژه‌ی مقدماتی و پیشرفته­ی برنامه­ سازی را به صورت آنلاین در بهار 1403 و پاییز 1403  برگزار کرد.

برگزاری مسابقات ملی جام رایان برای آمادگی بیشتر شرکت کنندگان

همچنین به منظور آمادگی بیشتر شرکت کنندگان ایرانی مسابقات ملی جام رایان به صورت حضوری در  دانشگاه­های منتخب کشور در حال برگزاری است. توزیع مسابقات در دانشگاه‌ها به نحوی بوده است که برای دانشگاه‌های هر استان در همان استان یا در حداقل یکی از استان‌های همجوار مسابقه‌ی دانشگاهی وجود داشته باشد. تاکنون مسابقات ملی جام رایان در دانشگاه بوعلی سینای همدان (4 و 5 مرداد ماه)، دانشگاه شیراز (11 و 12 مرداد ماه) و دانشگاه یزد (10 و 11 آبان ماه)، دانشگاه سجاد مشهد (17 و 18 آبان ماه)، دانشگاه سمنان ( 23 و 24 آبان ماه)  برگزار شده است. همچنین مسابقات در دانشگاه تبریز (8 و 9 آذر ماه)، دانشگاه اصفهان (15 و 16 آذر ماه)،  دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه شهید باهنر کرمان و دانشگاه گیلان برگزار خواهد شد. به منظور فراهم آوردن امکان حضور شرکت‌کنندگان از مناطق مختلف کشور در مسابقه‌ بین‌المللی برنامه‌سازی رایان به هر یک از مسابقات دانشگاهی یک سهمیه‌ شرکت در مسابقه‌ی نهایی بین‌المللی رایان اختصاص یافته است. 

این سهمیه به برترین تیم شرکت‌کننده (از دانشگاه‌های خارج از تهران) در هر یک از مسابقات دانشگاهی تخصیص می‌یابد.

رایان فراتر از یک مسابقه

با شرکت در مسابقات بین­المللی برنامه ­سازی رایان مهارتهای فنی تقویت می­‌یابد، شبکه ای ارزشمند از متخصصان بین‌­المللی شکل میگیرد و روحیه­ خودباوری و اعتماد به نفس افزایش می‌­یابد. مسابقات بین­‌المللی برنامه­ سازی رایان در کنار مسابقات مشهوری مانند مسابقات گوگل کد جام، مسابقات هکر فیس بوک، مسابقات  AtCoder توکیو و  ... معرفی می­‌شوند و رتبه های برتر مسابقه در سایت مسابقات جهانی (https://cphof.org/contests)  معرفی می‌شوند.

مسابقه بین المللی هوش مصنوعی رایان

مرحله مقدماتی (مرحله اول) مسابقه بین‌المللی هوش مصنوعی رایان با مشارکت بیش از چهار هزار و 600 نفر از 60 کشور جهان برگزار شد. برخی از کشورهای شرکت کننده در مسابقه بین ­المللی هوش مصنوعی رایان عبارتند از چین، هند، آمریکا، کانادا، روسیه، ژاپن، انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، سوئد، استرالیا، اتریش، فنلاند، هلند، نیوزیلند، اندونزی، پرتغال، اسپانیا، پاکستان، افغانستان، پاراگوئه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، عمان، بحرین، عراق، اردن، لبنان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، تایوان، مالزی، سریلانکا، سودان، مصر، نپال، نیجریه، ترکیه، اوکراین، ازبکستان، ویتنام و ...

همچنین مرحله انتخابی (مرحله دوم) مسابقه بین‌المللی هوش مصنوعی رایان با انتخاب 100 تیم برتر از 10 آبان‌ماه آغاز شده و تا 22 آذرماه ادامه خواهد داشت. تیم‌های راه‌یافته به این مرحله، علاوه بر ایران از کشورهای روسیه، انگلیس، آمریکا، هند، استرالیا، آلمان، کانادا، ایتالیا، نپال، افغانستان، پاکستان و ترکیه هستند.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وب‌سایت‌های مسابقات جام رایان https://rayancup.ir ، مسابقات بین‌المللی برنامه‌سازی رایان https://rayan.global ، مسابقات بین‌المللی هوش مصنوعی رایان https://ai.rayan.global مراجعه کنند.

#20

بیشتر بخوانیم