نخستین المپیاد جهانی فناورینانو به خط پایان رسید
با معرفی تیمهای برتر و اعطاء جوایز، نخستین المپیاد بینالمللی فناورینانو به کار خود پایان داد. کرهجنوبی در بخش نوآوری، ایران در بخش کسب وکار، مالزی در بخش علم و فناوری و تایوان در بخش امتیازات کل، رتبه اول را بهدست آوردند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخستین المپیاد بینالمللی فناورینانو با معرفی برندگان رقابتها به کار خود خاتمه داد. مراسم اختتامیه نخستین المپیاد بینالمللی فناورینانو یکشنبه 26 فروردین 1397 در پارک فناوریپردیس معاونت علمی برگزار شد.
سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری های نانو معاونت علمی، در مراسم اختتامیه به تشریح توانمندی 9 تیم شرکتکننده در این رقابتها پرداخت و یکی از اهداف این المپیاد را ترغیب شرکتکنندگان برای تجاریسازی نوآوریها و ایدهها دانست.
وی دورههای آموزشی برای تشکیل شرکت در موضوع آب و محیطزیست را از جمله نقاط قوت این المپیاد شمرد که میتواند به توسعه فناورینانو در حوزه آب و محیط زیست کمک کند.
سرکار در ادامه به تشریح جایگاه ایران در جهان در حوزه فناورینانو پرداخت و کسب رتبه چهارم جهان در تولید علم را گام بزرگی در مسیر توسعه فناورینانو در ایران عنوان کرد.
به گفته وی، 178 شرکت و 40 محصول تایید شده از جمله دستاوردها یک دهه فعالیت ستاد توسعه فناورینانو است که با صادرات این محصولات به 45 کشور جهان، فرصتهای تازهای برای تولید ثروت از فناورینانو بوجود آمد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های نانو معاونت علمی، اسپانیا، کرهجنوبی، آلمان، روسیه، کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین را از جمله بازارهای هدف نانومحصولات ایرانی شمرد.
وی ضمن اشاره به ظرفیت و توان علمی و فناوری در ایران، توسعه صنعتی فناورینانو را از جمله اهداف ستاد فناورینانو دانست.
سرکار حوزه سلامت را یکی از حوزههایی دانست که بیشترین دستاوردهای فناورینانو را به خود اختصاص داده است. موفقیتهای صنعتی تنها به بخش سلامت محدود نمیشود، نانومحصولات متعددی نیز در حوزه نساجی و ساختمان توسط شرکتهای ایرانی به بازار عرضه شده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری های نانو معاونت علمی، در پایان اظهار امیداوری کرد: شرکتها نسبت به ایدههای مطرح شده در این المپیاد توجه بیشتری داشته باشند تا این ایدهها فرصت تجاریسازی پیدا کنند.
کمک به خارج کردن ایده ها از حالت ذهنی
در این مراسم علی بیتاللهی مدیر کمیته راهبری این المپیاد از تیمها شرکتکننده برای 5 روز تلاش و کار گروهی در این رقابتها تشکر کرد. بیتاللهی پروژهها و چالشهای مطرح شده در این المپیاد را در سطح بالایی توصیف کرد و از سوی دیگر ایدههای مطرح شده توسط تیمها برای رفع این چالشها را بسیار جالب توجه دانست.
وی گفت: این ایدهها بهصورت مستقیم با چالشهای مطرح شده مرتبط بودند. این ایدهها با توجه به دورهها و کارگاههای مربوط به تجاریسازی و راهاندازی شرکت، میتواند از حالت ایده آزمایشگاهی به صنعتی تبدیل شود.
به عقیده بیتاللهی یکی از اهداف این المپیاد، کمک به شرکتکنندگان خلاق برای خارج کردن این ایدهها از حالت ذهنی و پیادهسازی آن در مقیاس صنعتی است. از جمله نکات مثبت این المپیاد، کار تیمی و گروهی شرکتکنندگان بود که موجب همافزایی در ایدهپردازی و پیادهسازی ایدهها برای حل چالشهای این المپیاد شد.
وی در ادامه افزود: همین کار تیمی میتواند بعد از پایان المپیاد نیز برای حل چالشهای موجود در جهان به کمک شرکتکنندگان بیاید.
نانو، ابزاری قدرتمند برای مقابله با چالشهای جهانی
آندره هاسه که به نمایندگی از اتحادیه اروپا در این دوره از المپیاد حضور داشت، به اهمیت نیروی انسانی و ارتقاء آنها پرداخت و دورهها و کارگاههای برگزار شده در این المپیاد را در مسیر آموزش نیرویهای انسانی دانست.
در ادامه آلن تانگ استاد دانشگاه ملی تایوان فضای موجود در المپیاد را بسیار صمیمی توصیف کرد، بهطوری که در طول اقامت خود در ایران، بهخوبی با دیگر تیمها ارتباط برقرار کرده است.
به اعتقاد تانگ فضای صمیمی و دوستانه در این رقابتها به حدی بود که او افراد تازهای به جمع دوستان خود افزوده است.
تانگ یکی از نقاط قوت این المپیاد را کیفیت بالا کارگاههای آموزشی آن شمرد و در ادامه از تیم پشتیبانی و برگزارکنندگان این دوره تشکر کرد دقت بالا و نظم موجود در این المپیاد را ماحصل فعالیتهای تیم پشتیبانی دانست.
در بخش دیگر مائوکن وو از موسسه فیزیک سینسیا آکادمی در تایوان به سخنرانی پرداخت. به اعتقاد مائوکن وو زمان مورد نیاز برای آمادگی تیمها کم بود اما در همین زمان اندک نیز شرکتکنندگان نشان دادند که برای چنین چالش سنگینی آمادگی دارند.
وی این دوره از المپیاد را فرصت مناسبی برای محک زدن توامندی شرکتکنندگان دانست و سطح چالشهای مطرح شده را برای آزمودن توانمندی شرکتکنندگان مناسب دانست.
کونگ شین از اعضاء کمیته راهبری نخستین المپیاد نانو و نماینده تیم کشور کره جنوبی نیز فناورینانو را ابزاری قدرتمند برای مقابله با چالشهای جهانی دانست که میتوان از آن برای ارائه رهیافتهای جدید بهمنظور حل مشکلات جهانی استفاده کرد. وی در ادامه از تلاشهای ستاد توسعه فناورینانو برای برگزار این المپیاد در سطح جهانی تشکر کرد.
جوایز
تیمهای برتر نخستین دوره المپیاد جهانی فناورینانو در چهار بخش معرفی شدند. در بخش نوآوری ریچارد نوح از کرهجنوبی، رتبه اول و جایزه 2000 یورویی را دریافت کرد. در بخش علم و فناوری تیم مالزی، رتبه اول و جایزه 2000 یورویی را دریافت کرد. در بخش کسب و کار تیم نانیت از ایران رتبهاول و جایزه 2000 یورویی را دریافت کرد. در بخش کلی تیم تایوان رتبه اول و جایزه 3000 یورویی را دریافت کرد.
پس از معرفی تیمهای برتر علی بیتالهی از حضور تیمهای روسیه و نمایندگان اتحادیه اروپا تشکر کرد و تلاشهای آنها را در این رقابتها ستود. وی اظهار امیدواری کرد که تجربه حضور در این المپیاد بتواند به شرکتکنندگان کمک کند تا در رویدادهای آتی و چالشهای پیشرو موفقتر باشند.
المپیاد فرصتی برای ایجاد ارتباط میان محققان مستعد
سرگر از مربیان تیم روسیه که در شرکت روسنانو (Rusnano) فعالیت دارد این المپیاد را یک رویداد پیشرو در حوزه فناورینانو دانست و اظهار امیدواری کرد: چنین رویدادهایی به صورت مستمر برگزار شود. وی فضا صمیمی حاکم براین رقابتها را فرصتی مغتنم برای ایجاد ارتباط میان گروههای تحقیقاتی مختلف دانست که میتواند فرصتهای همافزایی بیشتری در آینده ایجاد کند.
سرگر معتقد بود: این المپیاد به موضوع آب و محیطزیست پرداخت که جزء چالشهای جهانی محسوب میشود. این چالشها تنها با همکاری میان افراد و گروههای مختلف قابل حل است که چنین المپیادی میتواند بستری مناسب برای ایجاد ارتباط میان افراد باشد.
برنامهریزی دقیق و منظم در برگزاری المپیاد
پروفسور شین نظم حاکم بر این رقابتها را عالی توصیف کرد و با امیدواری افزود: در دورههای بعدی کشورها و تیمهای بیشتری حضور داشته باشند تا افزایش تعداد شرکتکنندهها، علاوه بر افزایش سطح رقابتها، فرصتهای بیشتری برای همکاری ایجاد شود. وی از برنامهریزی دقیق کمیته اجرایی به ویژه ستاد توسعه فناورینانو برای برگزاری نخستین المپیاد بین المللی فناورینانو تشکر کرد.
پروفسور وو نیز بیان کرد: هر چند این اولین المپیاد در حوزه فناورینانو است و اما هماهنگیها در طول رقابتها قابل تقدیر بود. تانگ نیز اجرای چنین المپیادی را که 5 روز به طول انجامید کاری دشوار میداند که نیاز به هماهنگیها زیادی دارد که بهنظر میرسد تیم اجرایی به خوبی از عهده آن برآمده است.
رتبهای نیاوردیم ولی بسیار آموختیم
تونی بوریگداف از آلمان که تیم آنها موفق به دریافت رتبهای در این رقابتها نشد معتقد است که آموزشهای خوبی در این المپیاد دیدم که برای ما درسآموز بود. به اعتقاد تونی تجربهای بهدست آمده در این چالش برای وی یکی از مهمترین دستاوردهای حضور در این المپیاد بود.
وی بیان کرد: هرچند فرصت کمی برای آمادگی بهمنظور شرکت در این رقابتها داشتیم اما در همین فرصت اندک نیز تلاش کردیم تا خود را به سطح مطلوب برسانیم.
بوریگداف چالشهای مطرح شده را دشوار خواند اما این که موضوعات آب و محیطزیست بهعنوان هسته اصلی چالشها انتخاب شده بود را ستود، چرا که این دو مسئله از جمله مسائل بسیار مهم جهانی است. یافتن دوستان صمیمی را از جمله نکات جالب توجه در این رقابتها دانست.
ایران، موفق در بخش کسب و کار
پوریا پردیش از دانشگاه فردوسی مشهد که در تیم نانیت ایران حضور داشت و رتبه برتر در بخش تجاریسازی و کسب و کار را بهدست آورده گفت: سطح چالشهای مطرح شده بسیار بالا بود. برخی تیمها پیش از رقابتها با امکانات بیشتری مراحل امادهسازی را طی کرده بودند اما در بخش کسب و کار ما موفق به کسب رتبه اول شدیم.
تیم یک نفره، برنده رقابت نوآوری
ریچارد نوح از کره جنوبی را میتوان متمایز از دیگران دانست، چرا که وی به تنهایی نمایندگی تیم کرهجنوبی را یدک میکشید. او موفق به دریافت رتبه اول در بخش نوآوری شد. نوح در مصاحبهای که بعد از دریافت جایزه داشت گفت که سطح رقابتها بسیار بالا بود و او خوشحال است که موفق شده در جایگاه اول بخش نوآوری قرار گیرد.
نخستین المپیاد بین المللی فناورینانو، عصر یکشنبه 26 فروردین ماه 96، با اعطاء گواهینامهها به شرکتکنندگان در پارک فناوری پردیس معاونت علمی به کار خود پایان داد.
پایان پیام/29
Send to friends