با حمایت ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی؛
12منطقه امیدبخش زمینگرمایی در آذربایجانغربی شناسایی شد
12 منطقه امیدبخش زمین گرمایی با حمایت ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی در آذربایجان غربی شناسایی شده است و پروژه دیگری نیز به زودی با حمایت ستاد در منطقه ورتون اصفهان آغاز میشود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جواد نورعلی مدیر پروژههای انرژی زمین گرمایی در گروه انرژیهای تجدید پذیر پژوهشگاه نیرو درباره استفاده از منابع انرژی زمین گرمایی در کشورمان اظهار کرد: انرژی زمین گرمایی در مقایسه با انرژیهای فسیلی و حتی سایر انرژیهای تجدید پذیر مزایایی دارد. این انرژی آلودگی کمتری نسبت به منابع انرژی فسیلی دارد همچنین در مقایسه با سایر انرژیهایتجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی و باد،جریان انرژی،پیوسته و مداوم بوده و یک نیروگاه زمین گرمایی میتواند انرژی مورد نیاز را در تمام ساعات شبانه روز تأمین نماید.
وی بیان کرد: علاوه بر این موارد در تمام کشورهایی که نیروگاه زمین گرمایی دارند از این انرژی به عنوان برق پایه همانند سدهای آبی استفاده میشود که این موضوع در انرژی باد و خورشیدی مصداق ندارد.بنابراین اگر منابع زمین گرمایی به خوبی شناسایی و بهره برداری شوند میتوان با ضریب ظرفیت بالایی از این انرژی بدون مشکل استفاده کرد و البته مدیریت مخزن را نیز باید به درستی انجام داد.
ایران پتانسیل خوبی در حوزه انرژیهای تجدید پذیر دارا است
این محقق حوزه انرژی زمین گرمایی درباره پتانسیل کشورمان در حوزه انرژی زمین گرمایی گفت: خوشبختانه کشور ما پتانسیل خوبی در این زمینه دارد اما در شناسایی و بهره برداری این منابع در کشور کمبود اطلاعات وجود دارد. در حال حاضر نیروگاه زمین گرمایی مشکین شهر با ظرفیت 5 مگاوات در حال احداث است که اتفاق شایسته ای است اما با توجه به پتانسیل خوبی که در زمینه نیروی انسانی و فناوری داریم برای کشور ما کافی نیست.
در گام نخست نقشه منابع زمین گرمایی کشور باید به صورت دقیق تهیه شود
نورعلی افزود: در این حوزه نخستین اقدام شناسایی درست و دقیق منابع زمین گرمایی کشور است تا بر اساس آن برنامهریزی در مورد بهره برداری از این منابع انجام شود. البته در سال 98 میلادی فعالیتی در جهت تعیین منابع زمین گرمایی در کشور انجام و نقشه آن نیز تهیه شد اما بدون شک این نقشه باید به روزرسانیشود. به عنوان نمونه در پروژه ای که در پژوهشگاه نیرو با حمایت ستاد در جهت پتانسیل سنجی منطقه آذربایجان غربی انجام شد در منطقهای بین ماکو و خوی که درنقشههای قبلی دارای پتانسیل شناسایی شده بود، 3 محدوده امیدبخششناسایی کردیم.
وی ابراز کرد: در کشوری همچون ایسلند که از نظر فناوری در حوزه زمین گرمایی پیشرو است برای شناسایی یک مخزن زمین گرمایی 6 سال زمان صرف میشود. اگر در کشور ما نیز برنامهریزی به این شکل وجود داشت از 20 سال گذشته تا کنون میتوانستیم 2 یا 3 مخزن را به خوبی شناسایی کنیم. پس باید قبول کرد که این روند در کشور ما کند پیش رفته است و اقبال عمومی که نسبت به انرژی خورشید و بادی وجود داشته در این حوزه نیست و شاید یک دلیل آن غیر ملموس بودن انرژی زمین گرمایی به دلیل زیر زمین بودن مخزن آن باشد.
بیش از 200 منطقه زمین گرمایی در کشور وجود دارد
مدیر پروژههای انرژی زمین گرمایی در گروه انرژیهای تجدید پذیر پژوهشگاه نیرو گفت: پیش بینی میشود که بالای 200 منطقه زمین گرمایی در کشور ما وجود دارد اما به صورت مدون و دقیق در دسترس نیست بنابراین باید در این حوزه سریع حرکت کنیم تا عقبماندگیهای گذشته را جبران کنیم تا حداقل از کشورهای منطقه در این حوزه عقب نمانیم، کشور ترکیه در استفاده از منابع زمین گرمایی پیش رو است همچنین عربستان هم که همانند ایران دارای ذخایر نفتی است اما به فکر استفاده از این انرژی هستند و در حال تهیه اطلس زمین گرمایی کشورشان هستند.
12 منطقه امید بخش در آذربایجان غربی شناسایی شده است
نورعلی درباره پروژههایی که در این زمینه با حمایت ستاد توسعه فناوری انرژیهای تجدیدپذیر معاونت علمی انجام شده است گفت: از زمان شکلگیری ستاد تا کنون شاهد فعالیتها و حمایتهای بسیار زیادی در این حوزه هستیم، در این زمینه اکتشاف منابع زمین گرمایی 2 پروژه در منطقه آذربایجان غربی و محلات به اتمام رسیده در منطقه آذربایجان غربی با این مطالعات 12 منطقه مستقل امید بخش شناسایی و اطلس منطقه تهیه شده است. در منطقه محلات نیز برای نخستین بار با کمک متخصصان داخلی مطالعات تکمیلی زمین شناسی طراحی و اجرا شد.
ورتون اصفهان همانند سرعین میشود
وی عنوان کرد: همچنین پروژه دیگری در منطقه سلماس در حال انجام است تا مطالعات تکمیلی زمین شناسی در این منطقه در راستای شناسایی منابع زمین گرمایی منطقه انجام شود که این مطالعات نیز همه با کمک متخصصان داخلی و دانشگاههاانجام میشود. پروژه دیگری نیز به زودی با حمایت ستاد در منطقه ورتون اصفهان آغاز میشود که در این منطقه پتانسیل خوبی شناسایی شده و پیش بینی میشود منطقهای همانند سرعین را در این منطقه ایجاد کنیم.
Send to friends