system
ارزش یک کیلوگرم بذر دانش‌بنیان برابر با 10بشکه نفت است
ارزش یک کیلوگرم بذر دانش‌بنیان برابر با 10بشکه نفت است
نمونه‌ای از ارزش افزوده ایجاد شده در زیست بوم اقتصاد دانش بنیان؛

ارزش یک کیلوگرم بذر دانش‌بنیان برابر با 10بشکه نفت است


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 50979
از جمله ویژگی‌های زیست بوم مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان، ارزش افزوده بالایی است که برخی محصولات دانش بنیان ایجاد می‌کنند. برخی بذرهای هیبردی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تولید می‌شود که می‌تواند بیش از 10 برابر قیمت هر بشکه نفت در هر کیلوگرم، ارزش مالی ایجاد کند. براساس تخمین فدراسیون بین المللی بذر(ISF) ارزش بازار رسمی این محصول در سال 2018 حدود 75 میلیارد دلار برآورد شده است

 

 

 

 

علیرضا سبحانی مدیر عامل شرکت دانش بنیان سبز آتیه کاوش  که از شرکت های فعال در این حوزه  است و و فعالیت تحقیقاتی خود را از نزدیک به دو دهه پیش آغاز کرد است.

وی  در این‌باره اظهار کرد: تولید بذر اصلاح شده گاهاً نیاز به دانش بسیار بالای دارد، محققین پس از سالها تحقیق بذرهای هیبریدی تولید می‌کنند که والد آن بذر ( پدر و مادر بذر) به شکل بهینه‌ای انتخاب شده است. این موضوع باعث می‌شود که بذری تولید شد که ممکن است تا 10 میلیون تومان در هر کیلو‌گرم قیمت داشته باشد، این به معنی تولید بذر با نرخ بیش از  10 برابر قیمت یک بشکه نفت است و این مسئله خود نشانگر قدرت محصولات دانش بنیان است.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان سبز آتیه کاوش در ادامه افزود:  این شرکت موفق شده است بذر اصلاح شده میوه خربزه را تولید کند و مجوزهای لازم را نیز در این زمینه اخذ کرده است، این بذر اصلاح شده تولید را در هر هکتار از 20 تن تا نزدیک به 40 تن افزایش می‌دهد.

همچنین میوه به دست آمده، یکدست تر و با ویژگی‌های ممتاز تری رشد می‌یابد.

سبحانی توان شرکت‌های دانش بنیان و فناور ایرانی در این حوزه را ارزنده توصیف کرد و افزود: در صورتی که این شرکت‌ها مورد حمایت قرار بگیرند، می‌توانند نیاز کشور به واردات بذر را به صورت کامل قطع کنند، البته تولید هر گونه بذر ممکن است به سال‌ها تحقیق نیاز داشته باشد، در شرکت ما نیز کار تحقیقاتی از سال 1380 آغاز شد. به همین خاطر در بازه زمانی که شرکتهای دانش بنیان و فناور مشغول امر تحقیقات هستند اگر مورد حمایت قرار گیرد می‌توانند نتایج بسیار ارزشمند‌تر و بالنده تری به دست بیاورند.

با توجه به گردش مالی بالای که در بخش کشاورزی وجود دارد، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در این حوزه، سهم قابل توجهی از سبد حمایتی تخصیص یافته توسط معاونت علمی و فناوری را به خود اختصاص داده است. بر طبق آمار (ISF) ارزش بذرهای  رسمی ایران در سال  2017  حدود 350 میلیون دلار  بوده است. این عدد تا تکمیل ظرفیت کشور فاصله معنا داری دارد.

چهار فصله بودن، سابقه(Briding) ، وجود بانک ژن، زیر ساخت های گسترده موجود با پراکنش مناسب و تجربه طولانی شبکه در زمینه تدارک وتوزیع نهاده ها وحضور نیروی انسانی متخصص و ماهر از جمله عواملی است که می‌تواند ارتقاء بخش جایگاه ایران در این حوزه باشد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در دیدار با نمایندگان عضو کمیسیون دانش بنیان مجلس، بذر اصلاح شده را یک مثال عالی برای توضیح ارزش افزوده در حوزه محصولات دانش بنیان خوانده و گفته بود: وقتی یک کیلو بذر می توانند  ارزشی بالغ بر ده بشکه نفت ایجاد کند، این مسئله باید به نقطه تغییر در در نگرش ما و  همچنین سیاست گذاری ها تبدیل شود. 

در حال حاضر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سعی دارد تا شرکت های فعال در این حوزه را ترغیب کند تا به جای واردات بذر ، به تحصیل تکنولوژی بذر بپردازند. بومی سازی این فناوری در داخل می تواند ، سهم بازار ایران در این حوزه را  به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

 

 

گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/33

 

اخبار مرتبط:

توسعه علمي و فناوري كشور در گرو حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان

چگونگی موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان از نگاه رؤسای پارک‌های علم‌وفناوری

استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در اماکن مسکونی تهران با همکاری شهرداری تهران

تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان با ارائه خدمات مشاوره توسعه فنی سرعت می‌گیرد

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: