system
برگزاری سومین جلسه کارگروه سبک زندگی سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم
برگزاری سومین جلسه کارگروه سبک زندگی سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم

برگزاری سومین جلسه کارگروه سبک زندگی سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 94192
صنایع خلاق و محصولات فرهنگی و فناوری‌های نرم با قابلیت تولید دوهزار و 250 میلیارد دلار ارزش اقتصادی و ایجاد حدود 30 میلیون شغل در دنیا، روز به روز مورد توجه کشورهای بیشتری قرار می‌گیرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، با توجه به اهمیت راهبردی و اقتصادی فناوری های فرهنگی و نرم، سومین کارگروه سبک زندگی سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم با حضور نفیسه شاهی نوری، دبیر کارگروه و سجاد صالحی، مدیر خانه خلاق و نوآوری مرند و کوشک صنایع فرهنگی تهران، حامد مسعودیان، دبیر انجمن تغذیه سالم، علی بابایی، مدیر مرکز نظام سازی ستاد پیشرفت جامع منطقه ای، طبیعت پور، استاد حوزه و دانشگاه، خداجویان، مدیرعامل مؤسسه فرهنگی استوا، خط زندگی، محسن دنیوی، مدیر مرکز نوآوری پیشرفت ستاد فرمان امام، محمدمهدی مسعودی، معاون بورس آموزش عالی و امیرمسعود استادحسین، مدیرعامل دهکده ایرانی برگزار شد.

 از اقدامات این کارگروه علاوه بر رسیدگی به سرفصل و مصوبات دوجلسه پیشین، طرح های پیشران حوزه سبک زندگی نیز مورد بررسی قرار گرفته و از این کارگروه طرح رصدخانه سبک زندگی کشور با زیر مجموعه کالج سبک زندگی به تصویب رسید.

در راستای تحقق دستور مقام معظم رهبری در بند چهارم پیوست حکم انتصاب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر طراحی و تدوین برنامه ای جامع برای ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در کشور و زمینه سازی برای اجرایی شدن آن توسط دستگاه های مسئول و پیگیری مطالبه ایشان در توصیه هفتم بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی مبنی بر «مقابله با سبک زندگی منحطّ غربی از طریق جهادی همه جانبه و هوشمندانه» و نیز تحقق اقدام ملی یکم راهبرد کلان پنجم سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور مبنی بر «تدوین و اجرای برنامه جامع سبک زندگی اسلامی- ایرانی» سند، چارچوب تدوین برنامه جامع سبک زندگی اسلامی ایرانی به انضمام چارچوب تقسیم کار ملی 10  آبان ماه سال گذشته توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و 21 آبان ماه از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد.

از این رو، اسناد بالادستی ای که کارگروه سبک زندگی اسلامی سند توسعه فناوری های فرهنگی و نرم در ارائه طرح های پیشران خود در حوزه سبک زندگی در دستور کار دارد، عبارتند از سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم  و  سند جامع سبک زندگی اسلامی مصوبه آبان 1401 شورای عالی انقلاب فرهنگی به شماره 3305 است. گفتنی است در تحقق این برنامه جامع سند جامع سبک زندگی اسلامی، یک تقسیم کار ملی در دستور کار نهادهای متولی قرارگرفته است  و هر ارگان موظف شده، برنامه خود را برای طرح جامع سبک زندگی ارائه کند. کاری که کارگروه سبک زندگی در دست دارد، به نوعی تلفیق دو سند توسعه فناوری های فرهنگی و سند جامع سبک زندگی است و تلاش بر این است که به اهداف هر دو سند برسند؛ یکی از ایراد ها در این برنامه سند جامع سبک زندگی اسلامی دیده نشدن فناوری و غفلت از رویکرد فناورانه و نوآورانه است و از این رو، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ماموریت یافت تا تزریق نگاه ها و طرح های فناورانه، نوآورانه و اقتصادی را به این سند متکفل شود. از این رو، در سه ساحت حکمرانی که عملا نقش کوچکی را عهده دار دارد، زیست بوم ؛ یعنی فضایی که همه بازیگران در آن حضور دارند و نهایتا ساحت خود معاونت علمی ورود کرده و بیشتر نقش هماهنگ کننده و تسهیل گر را برعهده دارد.

طرح‌های پیشران در این جلسه ارائه و به بحث گذاشته شد از جمله آن‌ها می توان نخست به طرح آموزش اشاره کرد  که دوره تربیتی 9 ماهه جوانان مستعد در حوزه سبک زندگی و صنایع فرهنگی گزینش شده از تمام استان ها را شامل می شود.

دوم، پژوهش است که به تدوین سند جامع شاخص‌های ارزیابی صنایع فرهنگی بر پایه سبک زندگی اسلامی و به روزرسانی سند جامع سبک زندگی و ارتقای روندهای اجتماعی سبک زندگی بر مبنای بند د ماده 1سند جامع سبک زندگی اسلامی اختصاص دارد.

سوم، گفتمان سازی است که مشخصا با رویداد ایران کاراکتر کلید میخورد و هدف از آن تثبیت جایگاه کاراکتر در صنایع فرهنگی و سبک زندگی، شناسایی، به روزرسانی و هویت بخشی به کاراکترهای بومی، محلی، ایرانی، ایجاد صندوق و تسهیالت حمایت از فعالان و ... است.

چهارم، داده کاوی است که بررسی مولفه های اثرگذار در زیست بوم سبک زندگی برنامه 5 ساله را در دستور کار خود دارد.

پنجم، پلتفرم محوری است که ناظر به پروژه کارماران است؛ پلتفرمی که مدیریت دانش و جمع سپاری صنایع فرهنگی را در دست دارد.

و ششم، پویش محوری است که این طرح هم به سبک زندگی اربعینی و نمایشگاه بین المللی ALE اختصاص دارد.

چیزی که در همه این طرحهای پیشران به چشم میخورد و اساسا دغدغه معاونت علمی، فناوری اقتصاد دانش بنیان محسوب می شود، خلاقانه، اقتصادی و فناورانه بودن این طرح ها بود.

نکاتی که در این جلسه از سوی اعضای کارگروه و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) طرح شد، در پنج نکته کلیدی می توان دسته بندی کرد؛ نخست اینکه از خلال طرحهای پیشران باید به طرح جامعی در حوزه سبک زندگی رسید که پتانسیلی برای رفتارهای اجتماعی باشد. دوم، پرهیز از موازی کاری با نهادهایی که آنها هم عملا به نوعی در حوزه سبک زندگی و فناوریهای نرم ورود دارند و از آن جمله می توان به وزارت فرهنگ و ارشاد اسالمی، حوزه علمیه و سایر مجموعههای مرتبط اشاره کرد. سوم تاکید بر رویکرد اقتصادی، نوآورانه و فناورانه طرحها بود که عملا از رهگذر این سه خصیصه است که کار معاونت علمی از دیگر نهادهای متولی فرهنگ و حوزه سبک زندگی متمایز می شود.

چهارم اینکه همه این طرحها در یک بازه زمانی محدود، میسر نیست و باید بر طرحی که اولویت امروز ما در سبک زندگی است و می تواند مسائل بیشتری را حل و اثر عمیق تری را در جامعه داشته باشد، تمرکز کنیم  و نهایتا پنجم اینکه طرح ها ضمن عملیاتی بودن، بستر ساز باشند و به نوعی شتاب دهنده طرح های گذشته و استمرار دهنده آنها باشد.

در پایان جلسه مقرر شد با لحاظ کردن نکات طرح شده در این جلسه، به رفع نواقص احتمالی در طرح ها پرداخته شود و در نشست دیگری سایر ابعاد این طرح های پیشران به بحث گذاشته شود.

#20

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بررسی طرح های پیشران حوزه سبک زندگی و فناوری نرم و صنایع خلاق
بررسی طرح های پیشران حوزه سبک زندگی و فناوری نرم و صنایع خلاق
02/06/27 - 13:51
ضرورت شبکه‌سازی، تربیت و توانمندسازی منتورینگ سبک زندگی اسلامی با محوریت توسعه فناوری‌های فرهنگی نرم
ضرورت شبکه‌سازی، تربیت و توانمندسازی منتورینگ سبک زندگی اسلامی با محوریت توسعه فناوری‌های فرهنگی نرم
02/05/16 - 09:42
تدوین الگوی پایش و ارزیابی نوآوری های اجتماعی با محوریت اثرسنجی طرح‌ها
تدوین الگوی پایش و ارزیابی نوآوری های اجتماعی با محوریت اثرسنجی طرح‌ها
02/05/10 - 07:24
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: