توسعه بازار محصولات سلولهای بنیادی؛ بیش از 200 میلیارد ریال برای اجرای طرحهای فناورانه تعلق گرفت
در حال حاضر با توجه به وضعیت طرح های زیرساختی و فناوری مصوب در ستاد و همچنین دانشگاه های سراسر کشور میزان بازار داخلی این محصولات تا سال 1404 از نظر ریالی به حدود 1500 میلیارد ریالی خواهد رسید که 90 درصد آن وارداتی است.
تنها در سال 1399 بیش از 200 میلیارد ریال تسهیلات مالی از سوی ستاد در اختیار شرکت های دانشبنیان برای اجرای طرحهای فناورانه قرار گرفت.
همچنین برای توسعه تجاریسازی محصولات و فرآورده های مبتنی بر سلول و بافت ستاد توسعه فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدامات دیگری مانند نیازسنجی بازار محصولات در کشور، حمایت از تبادل دانش فنی و انتقال فناوری از خارج کشور، حمایت از جذب سرمایه های ایرانیان مقیم خارج و کمک به استاندارد سازی فرآیند تولید و استقرار را انجام داد.
البته انجام فعالیت هایی مانند حمایت از ایجاد و توانمندسازی شرکت های دانش بنیان نیز برای شتاب بخشیدن به حوزه تولید محصولات وابسته به علوم و فناوری های سلول های بنیادی انجام می شود تا مسیر تحقیق به بازار کوتاه شود. برای تحقق این هدف
تأسیس شرکت های دانش بنیان و حمایت ازاین شرکت ها برای بومی سازی فناوری ها و زیرساخت های ضروری مورد نیاز، گام های اولیه برای توسعه اقتصاد دانش بنیان برداشته است.
به دنبال توسعه زیرساخت های قانونی برای تجاریسازی محصولات، بخشی از پژوهشگران ایرانی، ایده پردازان جوان و شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی توانستند با حمایت های مالی و معنوی ستاد، محصولات خود را تجاری کنند.
همچنین شرکت های فعال در حوزه زیست فناوری که سابقه کار با فراورده های بیولوژیک داشتند به کارگروه فناوری و شرکت های دانش بنیان ستاد مراجعه و فعالیت های جدیدی را در این زمینه آغاز کردند. در این راستا در حالی که در سال 1392 تنها دو شرکت دانش بنیان در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی مشغول به کار بودند، این تعداد در سال های بعد با توجه به بهبود قوانین و سیاست های تشویقی ستاد رشد قابل توجهی داشته و تا پایان شهریور 1399 به 163 شرکت افزایش یافت.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#
Send to friends