ستاری در جمع روساي شركتهاي دانش بنيان واستارتاپهاي شهرستان تربیت حیدریه:
خلق ارزشافزوده با توسعه کسبوکارهای مبتنی بر مزیتهای بومی ممکن میشود
به اعتقاد معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ایجاد زیستبوم کارآفرینی و نوآوری سازگار با مزیتهای بومی شهرستان میتواند با تکیه به نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده زمینه شکوفایی اقتصادی را فراهم آورد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، در جمع دانشگاهیان، فعالان فناور و مسئولان اجرایی شهرستان تربیت حیدریه گفت: تلاشهای فعالان فناوری و اجرایی شهرستان تربیت حیدریه فراتر از تصور من بوده و رشد فناوری در این شهرستان با سرعت و شتاب قابلتوجهی در حال حرکت است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، افزود: راهکارهای پیشین توسعه مانند شکل دادن صنایع مخرب و ایجاد کارخانههای الاينده محيط اکنون روش کارآمدی برای توسعه اقتصادی نیست و روشهایی که به مزیتهای ذاتی توجه نکردند، ضمن اضافه کردن آلایندهها و مصرف منابع زیستمحیطی، حاصل قابلاعتنایی درزمینه اشتغال و ایجاد ارزشافزوده نداشتهاند.
ستاری، عدم توجه به مزیتهای بومی مناطق را مهمترین مشكل در توسعه صنعتی کارآمد دانست و افزود: استانی مانند اصفهان ويا موارد مشابه که میتوانست قطب گردشگری، فرهنگ و هنر باشد، صنایعی را تحمل کرده است که اگرچه با نیات خیر اما در مسیری اشتباه و به دور از مزیتهای بومی استان توسعه یافتهاند.
رییس بنیاد ملی نخبگان ارزشمندترین سرمایه کشور را نیروی انسانی خلاق و تحصیلکرده عنوان کرد و افزود: مهمترین سرمایه این شهرستان 11 هزار دانشجو، بیش از 8 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی و همچنین 40 هزار دانشآموز است که باید محیط شهرستان را برای ماندگاری، بروز خلاقیتها و رشد این ظرفیت انسانی ونواور فراهم کرد.
نماینده هیئت دولت در شهرستان تربت حیدریه بابیان اینکه ظرفیتهای بومی تربیت حیدریه با توسعه صنایع تبدیلی و پیوند فناوری به این تولیدات شکوفا میشود افزود: در حال حاضر 96 درصد زعفران دنیا توسط ایران تولید میشود و گردش مالی 8 و نیم میلیارد دلاری ماحصل صنعت زعفران دنیا است. این در حالی است که در بهترین حالت کشور ما 400 میلیون دلار از این صنعت را به خود اختصاص میدهد.
وی ادامه داد: باید تمام تلاشها در این راستا به کار گرفته شود که با توسعه صنایع تبدیلی و ورود دانش و فناوری به این عرصه، سهم بیشتری از گردش مالی محصولات ارزشمندی چون زعفران به کشورمان اختصاص بیابد. دانش و فناوری از جمله تولید، فرآوری، بستهبندی و برندسازی میتواند ارزشافزوده حاصل از این تولیدات را به شکل چشمگیری افزایش دهد.
ستاری توسعه استارتاپ ها و کسبوکارهای دانشبنیان سازگار با زیستبوم استان را راهکار توسعه اقتصاد دانشبنیان و ایجاد ارزشافزوده دانست و افزود: شرکتهایی که در حوزههای سازگار با ذات و بوم شهرستان فعالیت میکنند میتوانند در تلفیق با فناوری، اطلاعات و ارتباطات به نوآوریهایی دست پیدا کنند که ضمن ایجاد ارزشافزوده قابلتوجه، اشتغال تحصیلکردگان و نخبگان بومی استان را فراهم میسازد.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که ساختار دولتی از ساختار دانشبنیان و استارتاپی جداست، اعلام کرد: در طول سالهای اخیر با تلاش برای تفکیک این دو حوزه، ضمن اصلاح فرهنگ کارآفرینی، نسل جدیدی از کارآفرینان جوان و تحصیلکرده شکلگرفته است که به زودی با استارتاپ ها و شرکتهای دانشبنیان خود در جای بزرگترین شرکتها و کسبوکارهای حضور پیدا میکنند.
وی با تاکید بر ایجاد زیرساختهای رشد و توسعه کسبوکارهای فناور افزود: مراکز رشد، شتابدهنده ها و مراکز نواوري نقش مهمی در ایجاد زیرساخت لازم برای توسعه شرکتهای جوان و خلاق شهرستان ایفا میکنند.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، عنوان کرد: شرایط فرهنگی کنونی نسبت به گذشته متحول شده است و برای حمایت از کسبوکارهای فناور مهیا است. همچنین با اصلاح نگرش و جهتگیری دانشگاهها که بهتازگی با اصول و قواعد حوزه دانشبنیان آشنا شدهاند، زمینه برای رشد نیروی انسانی کارآفرین موردنیاز استان فراهم شده است.
ستاری تصریح کرد: دانشگاهها باید نیروی تخصصی خلاق و نوآور موردنیاز برای آیندهی شهرستان را تربیت و به جامعه تحویل دهند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تاکید بر عزم جدی مسئولین استانی برای ایجاد زیستبوم کارآفرینی و نوآوری افزود: باید با گزار از روشهای پیشین مانند ساختار سنتی تولید فرآوری زعفران، این شهرستان به قطب دانش و فناوری تولید، فرآوری و بسته بندی محصول راهبردی زعفران بدل شود. این مهم تنها با جهت گیری جدی استان به سوی یک شهر خلاق و فناور ممکن میشود.
بازدید از مرکز رشد واحدهای فناور تربیت حیدریه
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین با حضور در پژوهشکده زعفران تربیت حیدریه، از واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان مستقر در این مرکز، دیدن کرد. بیش از 33 شرکت فناور در شهرستان تربیت حیدریه در حوزههایی چون تولید، بستهبندی، فرآوری و توزیع محصولاتی چون زعفران، ابریشم و تولیدات کشاورزی و دامی فعالیت میکنند.
همچنین تعدادی از این شرکتها موفق شدهاند محصولات خود را به بازارهای جهانی عرضه کرده و ضمن ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری، اشتغال جوانان متخصص و بومی شهرستان را فراهم کنند.
در این بازدید مهندس موهبتی فرماندار تربتحیدریه، سعید باستانی نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، قادری فر رییس مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی، کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی و معاون حقوقی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، ستاری را همراهی کردند.
پایان پیام/24
Send to friends